Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2910190 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #1755 на: 09 Август 2012, 23:51:37 pm »
абе и дрвце завршува работа.. шкорче, чепкалка за заби...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #1756 на: 10 Август 2012, 00:53:37 am »

Прееска идам од фудбал, и возам некаде 60 ... Ми се лепи еден од позади, и без жмигавец поминува на спротивна страна ...
Си возам со иста брзина, да ме помине полесно...

Од спротива му наидува колона возила, директно на него, он притиска на гас, а у меѓувреме намалувам за побрзо да ме претекне ...
Дечково у исто време почнува да кочи, за да влезе позади мене ... Се упрпа од претекнување ...

Дадов гас, му отворив пат зад мене да влезе ... секунди фалеа да се збрца директно...

Застанувам на семафор, и отвара он прозор, и вика, а бе такој ли се вози? Он на мене?
Ете, таква џукела ме изнервира, со уште 4 другари, да му излезев, ке се ставев у беља ...

Наравоучение, никогаш не дозволувај некој да те претекне!

Trebalo da mu izlezes.
I kaj mene letovo niz maalo gasterbajteri od Sficarska dosle i redovno se lepat, blendiraat da vozam  90 niz maalo, pa so nervozen levi se osrtat da preteknat na puna lenta, pa nema mesto...pa sviri.

Abe samo vaka...
http://www.visualphotos.com/photo/1x8662445/Young_man_showing_middle_finger_out_of_a_car_10000004175.jpg
« Последно менување: 10 Август 2012, 01:04:24 am Stratro »

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
« Одговори #1757 на: 10 Август 2012, 01:49:43 am »
Ај тие гастербајтери што се куропецаат тука со колите да докажат кои се и што се (језда се никој и ништо) прашај ги како возат кога се у Швицарска?

Седнува у кола става каиш, пали светла, проверува основни работи и вози ко почетник по патот... сите можни правила ги поштува

Ама затоа некни ми се напраи меракот коа видов двајца со Швицарски таблици  на патот од прешево према врање се плеснале директ изглеа едниот од нив двајца претицал на пуна лента.. па си го добил бараното едната кола беше мерцедес другата мислам пасат.. не сум сигурен за пасатот зошто ги брзаа камионите да ги поминат за да не праат гужва.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7565
« Одговори #1758 на: 10 Август 2012, 01:57:40 am »
Уште 2-3 недели максимум, и градот ке ми се врати во вообичаената стока-култура од народ ...

Прееска на пешак му свети зелено, си пишува порака....
Тргнувам да вртам десно, на него веќе му запалено црвено за пешаци, завршил со пораката, и решава веднаш да помине улица ...
И намерно, кога он знае да биде стока, знам и ја....
Право во него....

ИИИИ, гледај куде возиш БЕ, на пешачки сам! Он вика ...

Убаво, викам, ај погледни кое светло свети за пешаци?

И како посерен, си продолжи ...
Стока народ сме, толку едноставни правила не може да испочитуваме, што останало за нешто повеќе ...

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
« Одговори #1759 на: 10 Август 2012, 07:31:22 am »
Во Лондон правило е да му се издишат сите 4 гуми на вакви пезевенци, а особено оние кои блокираат. Јас никако да најдам метално ѕиваниче да си го турам на кључевите уз привезок.
за тоа не ти треба ништо посебно,можеш и со самиот кључ од колата.навали го под агол од 45 и пробај :)
форд фиеста 1,4 тдци

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #1760 на: 10 Август 2012, 07:39:30 am »
Tommy,  а бе вие у Куманово повеќе вербален од патнички сообраќај имате кога ќе седнете во коли :D :D :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1389
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #1761 на: 10 Август 2012, 07:43:34 am »
абе и дрвце завршува работа.. шкорче, чепкалка за заби...

Поентата е да ги извадиш ѕиваните, сите 4, да се помучи да се снајде, не само со пумпа да пумпа, а башка многу време треба да дишеш гума по гума со чачкалица :)

Отсутен Lazarus

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 536
  • drive it like you stole it!
« Одговори #1762 на: 10 Август 2012, 08:18:47 am »
хахах, Simo :D

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7565
« Одговори #1763 на: 10 Август 2012, 13:53:04 pm »
Tommy,  а бе вие у Куманово повеќе вербален од патнички сообраќај имате кога ќе седнете во коли :D :D :D

Види, најчесто е монолог од моја страна, кога пцујам на цел глас, е, кога има размена на зборови, обично ги пишувам низ темава ...
А, и, како да немаш повеќе вербален, у Куманово има неколку улички, и неколку знаци, и тие не се почитуваат...

Ке го славам тој ден кога ке воведат 400 Е казна за пешаци кои поминуваат на црвено ...

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #1764 на: 10 Август 2012, 17:06:10 pm »
Абе остајте Куманово,прееска се враќам од Тетово и се дешава следново..

НА КРУЖЕН ТЕК,ПОЛИЦАЕЦ РЕГУЛИРА СООБРАЌАЈ..Незнаат кој има право а кој нема,и останав во гужвата 1 час..И кога напокон стигнав до полицаецот му викам,абе шефе на кружен тек ли регулираш сообраќај..? И ми вика-Па незнаат бе дечко што да им правам,од сабајче е ваква гужвава..
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #1765 на: 10 Август 2012, 20:20:52 pm »
Исто и во Гостивар Едоооо џабе им живот во странство ко немаат ни возачка ни човечка култура.
10 минути чекав на кружен тек, 10 МИНУТИ ЧОВЕЧЕ!

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3960
« Одговори #1766 на: 10 Август 2012, 20:44:14 pm »
Денеска претерано ме изнеривира еден мангуп со БМВ Е46 Купе со таблици СК 535 ТФ, по идиот човек од тој неам у скоро време видено. Чекаме на граница за влез во Гр долги колони и се погоди случајно мојата колона во тој момент да оди за нијанса побрзо од неговата. Кога запна да ми се пика човеков во колонава, некој сантим фалеше да се удриме. Отворам џам му викам кај  брзаш сите за исто се дојдени и уште вика дај да влезам побрза е таа. Одкога виде дека не му давам, фана да се лепи за тој што беше пред него, Форд Куга со итаљански табли. Се лепеше до тој степен што 3 пати го подчукна џипот пред него, првите 2 пати помина со опомена и дерење, додека третиот пат го фанаа човекот во Кугата живци, испадна го фана за врат преку џамот, малку заканување и држеше после растојание 1 метро од тој пред него. А што е најжално во колата мангупов беше со две мали ќерки од по 4-6год и сопругата.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9230
« Одговори #1767 на: 10 Август 2012, 20:49:16 pm »
Mislam deka bilo koja sporedba so zivotno na toj mu e premnogu. Nie ne sme nauceni ma red i deka koga si vo kolona ke cekas osven nedaj boze nesto.. Teski idioti ima mnogu teshki slucai.
Vakvi posebno na patarina koga se guzvi kolku imalo... Da zemes pistol i da go pukas odma

Отсутен SaseMajstorot

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 508
« Одговори #1768 на: 10 Август 2012, 22:02:26 pm »
трет дел од моите исповеди:

возам по преполна улица со брзо темпо на движење...  Од мојата страна пола на тротоар-  пола на улица паркиран црвен 128. И само што дојдов да ја обиколувам колава и ОООООПСССС... се отвара вратата на метро и пол пред мене и излегува плава грутка со црн корен од внатре... 1. мал срцев удар , 2. мисла: ако ја удрам... после ништо не ме спасува. 3. мисла: гнасо, цркни...
Закочив. И ја не знам како, ама закочив. И тој зад мене застана за среќа, фала богу држеше растојание... Типката лагано си ја затвори вратата, си ја заклучи и се исфрцка ноншалантно до тротоар...  Отворив џамот и колку шо ме држеше глас најгласно и испокарав се што ми текна и си заминав... уште се намовнувам ко ќе ми текни ... Па како ми се пилеше... ко 200 евра да и борчам

И уште едни животни - секјурити. Ако го најдам тоа мајмунот му ебав мамата... други коментари прескокнувам

и ДА .... најбитното... кучето што само ми се фрли пред колца на томосот... Будало камикази џукелче...
Како Југо нема друго! - и поарно шо нема!

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #1769 на: 10 Август 2012, 22:53:41 pm »
Денеска претерано ме изнеривира еден мангуп со БМВ Е46 Купе со таблици СК 535 ТФ, по идиот човек од тој неам у скоро време видено. Чекаме на граница за влез во Гр долги колони и се погоди случајно мојата колона во тој момент да оди за нијанса побрзо од неговата. Кога запна да ми се пика човеков во колонава, некој сантим фалеше да се удриме. Отворам џам му викам кај  брзаш сите за исто се дојдени и уште вика дај да влезам побрза е таа. Одкога виде дека не му давам, фана да се лепи за тој што беше пред него, Форд Куга со итаљански табли. Се лепеше до тој степен што 3 пати го подчукна џипот пред него, првите 2 пати помина со опомена и дерење, додека третиот пат го фанаа човекот во Кугата живци, испадна го фана за врат преку џамот, малку заканување и држеше после растојание 1 метро од тој пред него. А што е најжално во колата мангупов беше со две мали ќерки од по 4-6год и сопругата.

Златно 328i  ?