Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2914070 пати)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #1770 на: 11 Август 2012, 01:47:20 am »
Mislam deka bilo koja sporedba so zivotno na toj mu e premnogu. Nie ne sme nauceni ma red i deka koga si vo kolona ke cekas osven nedaj boze nesto.. Teski idioti ima mnogu teshki slucai.
Vakvi posebno na patarina koga se guzvi kolku imalo... Da zemes pistol i da go pukas odma

Вакви исти пациенти во Хрватска имаше на патарина пред 3-4 години. И на граница исто имам начекано. Ниедни не беа македонци.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #1771 на: 11 Август 2012, 01:55:41 am »
Мене со еден Београџанец ми се деси на граница истото. Зачи бев во кола која може да искористи тикет и да влезе преку ред ама пак седам чекам, и тој Београџанецот мангупски ми влезе, можев да идам уште да ме удри пошто на биквално пола сантим бевме ама му попуштив. Нај интерсно е што еден велешанец ме пушти и пак пред него поминав, само глупо беше што ме изнесе од лента и морав да се бутнам.

До излез за Скопје душата му ја земав, се испосра. Нај тужно е што имаше деца мали внатре кои касно ги приметив. Побеснев.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3960
« Одговори #1772 на: 11 Август 2012, 02:17:50 am »
Денеска претерано ме изнеривира еден мангуп со БМВ Е46 Купе со таблици СК 535 ТФ, по идиот човек од тој неам у скоро време видено. Чекаме на граница за влез во Гр долги колони и се погоди случајно мојата колона во тој момент да оди за нијанса побрзо од неговата. Кога запна да ми се пика човеков во колонава, некој сантим фалеше да се удриме. Отворам џам му викам кај  брзаш сите за исто се дојдени и уште вика дај да влезам побрза е таа. Одкога виде дека не му давам, фана да се лепи за тој што беше пред него, Форд Куга со итаљански табли. Се лепеше до тој степен што 3 пати го подчукна џипот пред него, првите 2 пати помина со опомена и дерење, додека третиот пат го фанаа човекот во Кугата живци, испадна го фана за врат преку џамот, малку заканување и држеше после растојание 1 метро од тој пред него. А што е најжално во колата мангупов беше со две мали ќерки од по 4-6год и сопругата.

Златно 328i  ?

Темно плаво, со залепен беџ М3 одпозади, други ознаки немаше.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #1773 на: 11 Август 2012, 02:18:32 am »
Што му правеше да се испосере?

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #1774 на: 11 Август 2012, 02:20:39 am »
Не би сакал да пишам, ништо многу опасно, ама ситуацијата и околностите мои и негови се погодија ептен на моја страна. :)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7566
« Одговори #1775 на: 11 Август 2012, 04:03:41 am »
Бев сведок на слична случка како на Саше, само што овој пат беше Форд Ескорт Караван, бел кумановски, на Табановце...

3 ленти работат за излез од државата, 2 за наши возила и една за странци ...
Овој мајмунов, беше во како и ја, средна лента, а таа десно од нас, за странците беше најбрза ...

И дека се движи доста брзо, еден од странците од таа лента, не мрдна, не надевајки се дека некој ке влезе во ѕој простор од 5-6 метри кој тој го остави, чекајки да дојде директно на ред ...
Да, точно претпоставувате, овој со Ескортот виде прилика, излезе од негова лента, иако беше на 4-5 коли од поминување граница, и се протна во празнината која ја остави странецот ...

Откако странецот почна да му свири, тоа не е негово место, мајмунов, сакајки да се покаже пред сите, излезе од колата, и замислете, иако е крив до миле воље, а искрено се надевав дека ке го врати нашиов џандар скроз до крај оти е во лента за странци, и почна да гестикулира, као нормален ли си ти бе, што свириш?

Откако германецов му одби на глупоста, и виде дека нема резонирање со стоката, мајмунов задоволен од тоа дека ја добил дискусијата, кревање маица до горе, жешко му било на сељачиштево, а ги гледам како реагираат странциве во таа колона, вадат телефони, го снимаат ...
Гледам, и ми е срам ...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #1776 на: 11 Август 2012, 07:41:32 am »
Mislam deka bilo koja sporedba so zivotno na toj mu e premnogu. Nie ne sme nauceni ma red i deka koga si vo kolona ke cekas osven nedaj boze nesto.. Teski idioti ima mnogu teshki slucai.
Vakvi posebno na patarina koga se guzvi kolku imalo... Da zemes pistol i da go pukas odma

Вакви исти пациенти во Хрватска имаше на патарина пред 3-4 години. И на граница исто имам начекано. Ниедни не беа македонци.
Балканци гастербајтери и жвицарци....

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zvonkog

• Редовен
  • Пораки: 1083
« Одговори #1777 на: 11 Август 2012, 10:45:53 am »
Денеска претерано ме изнеривира еден мангуп со БМВ Е46 Купе со таблици СК 535 ТФ, по идиот човек од тој неам у скоро време видено. Чекаме на граница за влез во Гр долги колони и се погоди случајно мојата колона во тој момент да оди за нијанса побрзо од неговата. Кога запна да ми се пика човеков во колонава, некој сантим фалеше да се удриме. Отворам џам му викам кај  брзаш сите за исто се дојдени и уште вика дај да влезам побрза е таа. Одкога виде дека не му давам, фана да се лепи за тој што беше пред него, Форд Куга со итаљански табли. Се лепеше до тој степен што 3 пати го подчукна џипот пред него, првите 2 пати помина со опомена и дерење, додека третиот пат го фанаа човекот во Кугата живци, испадна го фана за врат преку џамот, малку заканување и држеше после растојание 1 метро од тој пред него. А што е најжално во колата мангупов беше со две мали ќерки од по 4-6год и сопругата.

Златно 328i  ?

Темно плаво, со залепен беџ М3 одпозади, други ознаки немаше.

хехеххехеххе.....изгледа е еден дебил што ги убедува сите дека вози М3 (уствари му е 320-ка) !!!! на фејсбук во БМВ клуб Македонија групата нонстоп става слики, еднаш го подбрав и почна да ми се објаснува како М3 возел и да пушта слики од М3-ки демек неговата била.

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
« Одговори #1778 на: 11 Август 2012, 10:50:31 am »
дали знае некој кога ќе заврши реновирањето на улицата од семафорите кај бивша ф.алумина,веро, до семафорите  кај ф.треска?
страшно ме нервираат дупките и прашината.

друго прашање:дали треба да плаќаме патарина иако не користиме автопат? мислам на патот скопје велес.
« Последно менување: 11 Август 2012, 11:18:25 am maci »
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1779 на: 11 Август 2012, 11:21:52 am »
дали знае некој кога ќе заврши реновирањето на улицата од семафорите кај бивша ф.алумина,веро, до семафорите  кај ф.треска?
страшно ме нервираат дупките и прашината.

друго прашање:дали треба да плаќаме патарина иако не користиме автопат? мислам на патот скопје велес.

тоа е вечната дилема со таа патарина... ако не се буни никој, и они нема да се тргант и да пуштат... а воедно тоа е нај скапата патарина во македонија. кога се реновираа мостовите, они не ја прекинаа наплатата се додека не им се собраа некои таму да протестираат и медиумски се поткрепи и одма вечерта излегоа и кажаа дека до финиш со реконструкција патарини нема да се наплатуваат...

еве сега, повеке од половина од автопатот према велес не е воопшто автопат туку е возење низ градилишта со по 1 лента... и па на крај прц 60 денари... нема кој да се побуни и нормачлно они си тераат...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #1780 на: 11 Август 2012, 11:27:04 am »
Avtopatite se gomno, ili gi nema... A patarinite se premali ili soodvetni za gomno avtopat.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
« Одговори #1781 на: 11 Август 2012, 12:45:23 pm »

По правило, за да ти наплака патарина, треба тој пат да се води како автопат и притоа да има обезбедено спореден пат по кој ти би можел да ја избегнеш патарината.
Комшија мој, камионџија, пред скоро 10 тина години, не платил мислам неколку пати на велешка патарина, му дошла покана за на суд, и тој им рекол: -Дали имам обезбедено спореден пат јас од скопје до велес за да избегнам патарина ? Судијава му рекол не, и комшијава, епа како тогаш ти имаш право да ми наплакаш патарина, кога немаш оспособено спореден пат од скопје до велес, и судијава го ослободил од плакање на тие неколку патарини што не ги платил

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #1782 на: 11 Август 2012, 12:50:45 pm »
Ќе се исклучиш кај новата Макпетрол бензинска на автопат, и кај Петровец ќе се уклучиш без да платиш. :P

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
« Одговори #1783 на: 11 Август 2012, 12:51:40 pm »
Игор, збориме за наплатните рампи Сопот и Отовица, не за петровец  :)

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #1784 на: 11 Август 2012, 12:53:39 pm »
Не беше нагласено за што збориме, а и тоа спаѓа во релација Скопје- Велес, па ете една патарина ќе скокне. ;)