Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2903288 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Многу работи во сообраќајот ме нервираат, ама овие стереотипи особено ми идат накурац:

1. Збори на телефон, релаксирано, а при тоа вози 2о до 40 на саат поспоро од остатокот од сообраќајот. Придружено со дрско игнорирање на свирките - ми иде да му/и ја распукам главата со чекан!
2. Велосипедисти кои поминуваат на пешачки качени на точак. Симни се од точак скапаницо една малоумна, 10 пати поголема мета си за газење глупак ни еден!
3. Пешаци кои застануваат на среде пешачки, ме гледаат ко теле стоејќи во место наместо да пројдат. Чекаат скроз да запрам, па дури потоа продолжуваат. Не, ебате, те фурам, нема да застанам и сакам да те згазам, ебате ретардираниот/редардираната! Проаѓај ако проаѓаш што кој кур ме гледаш!
4. Менување на лента и/или вртење без жмигавец. Ми иде да му ја откорнам рачката од жмигавецот и да му ја збрцам у око. Добро бе, пизда ли му материна, толку ли е тешко тој ебан жмигавец да се даде, да не ти падне курот ако случајно го уклучиш сестру ти јебем.
5. Застанување со четири жмигавци на нааа оолкав знак „забрането застанување“. Па морам да чекам цела колона да пројде со уклучен лев жмигавец дур да можам да го заобиколам, само затоа што импотентниот сељак го мрзи да пружи нога 20 метра до трафиката кај што ќе си купи скапани ефтини цигари. У селото од кај што дојде така ли застанувате кај ќе стигнете, фамилију ти куга убила? У град се застанува на ПАРКИНГ или друго погодно место, не кај што ќе ти прдне, све ти јебем у уста неписмен копач ни еден.

Не ми текнува друго, умот ми се помати од гнев дур го пишував ова.
Браво! Посебно браво за целиот текст, и уште две брава и едно пунто за стилот на кој си го напишал!!!!!! Секоја чест. Од збор до збор. Како јас да сум си го напишал!!!

П.С. За болдираното: „ Стока најстокосана глупа и ќора - поминуј мрсноќо велегнасна! Мрдај го г'зот! МРДАЈ ГО! Сместа да е помината улицата! Ѓубралник од човек да се било!!! Крембил ебате! Мрш у пичку мартер!!! МРШ!!!“ - велам, гледајќи како се затвора семафорот...

(си го замислив коњот како ми стои на сред Партизанска, мамето негово)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Мммм... доста нервози.....
јас недела дена малтене не возам па:

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
Многу работи во сообраќајот ме нервираат, ама овие стереотипи особено ми идат накурац:

1. Збори на телефон, релаксирано, а при тоа вози 2о до 40 на саат поспоро од остатокот од сообраќајот. Придружено со дрско игнорирање на свирките - ми иде да му/и ја распукам главата со чекан!
2. Велосипедисти кои поминуваат на пешачки качени на точак. Симни се од точак скапаницо една малоумна, 10 пати поголема мета си за газење глупак ни еден!
3. Пешаци кои застануваат на среде пешачки, ме гледаат ко теле стоејќи во место наместо да пројдат. Чекаат скроз да запрам, па дури потоа продолжуваат. Не, ебате, те фурам, нема да застанам и сакам да те згазам, ебате ретардираниот/редардираната! Проаѓај ако проаѓаш што кој кур ме гледаш!
4. Менување на лента и/или вртење без жмигавец. Ми иде да му ја откорнам рачката од жмигавецот и да му ја збрцам у око. Добро бе, пизда ли му материна, толку ли е тешко тој ебан жмигавец да се даде, да не ти падне курот ако случајно го уклучиш сестру ти јебем.
5. Застанување со четири жмигавци на нааа оолкав знак „забрането застанување“. Па морам да чекам цела колона да пројде со уклучен лев жмигавец дур да можам да го заобиколам, само затоа што импотентниот сељак го мрзи да пружи нога 20 метра до трафиката кај што ќе си купи скапани ефтини цигари. У селото од кај што дојде така ли застанувате кај ќе стигнете, фамилију ти куга убила? У град се застанува на ПАРКИНГ или друго погодно место, не кај што ќе ти прдне, све ти јебем у уста неписмен копач ни еден.

Не ми текнува друго, умот ми се помати од гнев дур го пишував ова.

Лајк, особено за бр. 3, секој ден се соочувам со истото
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
Тоа е тоа што сите ги неривра....
За точка 4), посебно ме вадат од такт идиоти кои возат по главна улица, гледаат дека од нивна десна страна од споредната улица чекам да се приклучам лево со даден жмигавец, и ладнокрвно без да уклучат жмигавец вртат десно на раскрницата така што не ни се преклопуваат траекториите на движење. Испаѓа дека јас сум идиот затоа што ја почитувам предноста на кретенот доколку тој продолжеше да вози право и го чекам да помине па јас да свртам...

Исто така ме нервираат кретени и овци кои од споредна улица пробуваат по метод на насилство да се приклучат...Онака искача со пола предница во лента, со што ги блокира оние кои имаат предност и чека жртва да му застане за да се приклучи. Е колку ме нервираат, никогаш не им дозволувам да ми се пикнат и обавезно им прелетувам на сантим растојание...А за разлика од тоа кога ќе видам дека некој дал жмигавец и културно си чека да се приклучи, секогаш застанувам и го пропуштам со ќеф иако нема предност...
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Аууу, ова второво колку е таксистички момент максимално! Еден ден, пошто сум идиот и не ги заобиколувам, ќе исчешам од некој таков префарбуење на десна страна на алфата....

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Изгледа мене ми е судено да ја искршам колата кај Веро семафорот. Кој ја стави таа глупата втора лента што е 100 метри долга и кај што сите се прават паметни. Јас за инат не ги пуштам и се лепам на тој пред мене па уште и стиска демек ќе влезам ќе видиш и јас отварам прозор и почнувам да пцујам и чекам некој ден некој да застане да го скичмам.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Lepi se.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4396
како ми се убаци ретардиран морон на излез од тетово накај гостивар,ја со 110 негде возев и моронот влага пред мене со 20 на саат.во лева лента возеа коли неможев да свртам,па кочев јако све да му ебам по список:)типот ни да крене рака да се извини ни ништо,цигарчето у уста и гледа ко теле

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Така му застанувам пред него и му возам со 5 на саат и него пуштам пола саат.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4396
право да ти кажам не ми се замара до толку,накај Охрид идев,а и не бев сам у кола за да правам инциденти

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Е да, амаи да се замараш, теле си е теле. Пак ќе те гледа така :D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Ај што не ти се извинил за убацувањето ок, али да не се заблагодари што си го оставил жив е тоа ти е стока незахвална....

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
A kaj brzate tolku ?

Leto e... Najiskulirano vozete si poleka niz gradov...Se vlecel nekoj pred vas ili ne, pustete si klima ili otvorete si prozor - laktot nadvor, normalno  8) :)..

...muzice nesto vaka..

..i ke pocnete da primetuvate zgodni polugoli oblici na zivot po trotoarite karakteristicni za ovoj period od godinata,  koi obicno vo brzanje bi gi propustile.  ;D

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Сите некаде се брзаат и нервозни се, само не ми е јасно каде брзаат :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.