Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3294333 пати)

Отсутен SaseMajstorot

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 508
Мене пред година две на паркинг пред диско клуб во Кавадарци ме блокира едно цитроенче касара,а и го знев дечкото кој е.Веднаш му ги извадив регистарските таблички и на обезбедувањето (пријателче мое) му реков ако некој бара таблички да го прати кај мене.И не поминаа 20 мин. еве го дечкото со зборовите ''Слушам кај тебе ми биле табличите'' му викам да кај мене ти се ме интересираше која будала паркира на сред паркинг и блокира возила,му викам ваков шофер кој положил со бишенце(скара) како тебе пешки не е да му се дозволе да оде а не кола да возе.Па едно внуче кое беше со него нешто ми пререче па ги отерав и двајцата со пцовки па со извинување од нивна страна му ги дадов табличките.
И од тогаш моето мото е кога некој ќе ми паркира пред гаража или ќе ме блокира '' ШТО ЌЕ ГО БАРАМ ЈАС НЕГО,НЕКА МЕ БАРА ТОЈ МЕНЕ,ПА ДА ВИДЕ КАКО Е КОГА БАРАШ НЕКОГО''

A знаеш ли дека таблици според закон не смее ни полиција да ти вади, а камоли друго лице?
И да не испадне после тебе дома да ти дојде полиција па да те побара за кражба?
А ти докажи дека некој те блокирал, и си се правел мангуп да му ги извадиш таблиците?
Во таков случај се вика пајак служба, и проблемот се решава...
Во спротивно, ако е некој совесен, ке јадеш само прекршочна пријава од полиција дека си му украл таблици, а ако е некој чатрапал може и заби да ти искрши, или недај боже како е дојдено време и да те изрешета како сито за ситно брашно...

По другиве градови е страшно....
ама овде во ПП без размислување се вадат ретровизори или виткаат брисачи за паркирање пред порта...
т.е. кој си барал , ќе си го добие.. :P
Како Југо нема друго! - и поарно шо нема!

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max
@Cuore Sportivo ќе ја затвараат Првомајска на 2 месеци, по тротоар ќе треба да ја качуваш :)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Не возам по Првомајска еве втор месец, како ја изринтаа К.Вода на секој 10 метра браздина се пребацив преку Јане Сандански. ;D

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2309
Мене пред година две на паркинг пред диско клуб во Кавадарци ме блокира едно цитроенче касара,а и го знев дечкото кој е.Веднаш му ги извадив регистарските таблички и на обезбедувањето (пријателче мое) му реков ако некој бара таблички да го прати кај мене.И не поминаа 20 мин. еве го дечкото со зборовите ''Слушам кај тебе ми биле табличите'' му викам да кај мене ти се ме интересираше која будала паркира на сред паркинг и блокира возила,му викам ваков шофер кој положил со бишенце(скара) како тебе пешки не е да му се дозволе да оде а не кола да возе.Па едно внуче кое беше со него нешто ми пререче па ги отерав и двајцата со пцовки па со извинување од нивна страна му ги дадов табличките.
И од тогаш моето мото е кога некој ќе ми паркира пред гаража или ќе ме блокира '' ШТО ЌЕ ГО БАРАМ ЈАС НЕГО,НЕКА МЕ БАРА ТОЈ МЕНЕ,ПА ДА ВИДЕ КАКО Е КОГА БАРАШ НЕКОГО''

A знаеш ли дека таблици според закон не смее ни полиција да ти вади, а камоли друго лице?
И да не испадне после тебе дома да ти дојде полиција па да те побара за кражба?
А ти докажи дека некој те блокирал, и си се правел мангуп да му ги извадиш таблиците?
Во таков случај се вика пајак служба, и проблемот се решава...
Во спротивно, ако е некој совесен, ке јадеш само прекршочна пријава од полиција дека си му украл таблици, а ако е некој чатрапал може и заби да ти искрши, или недај боже како е дојдено време и да те изрешета како сито за ситно брашно...

Ако има закон и ред не смее некој да ти блокира гаража.
Нека докаже дека јас сум му ги извадил таблиците.
Пајак служба нема во Кавадарци.
Од прекршочни мака немам.
А јас сум поголем чатрапал од него штом сум се решил да му ги вадам таблиците,така да може само да си го потвитка опашот и да се извине,а за решетење муда немаат.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34463
  • Таков е животот... јебига
Ако има закон и ред не смее некој да ти блокира гаража.

Законот не вели дека не смее. Туку вели дека е казниво ако биде фатен да блокира. Има голема разлика.

Отсутен AUDI

• Редовен
Закон има само за обичните смртници.
Пред некоја недела на едно место во Кавадарци гледам на еден му пишат казна за погрешно паркирање,како му ја напишаа казната овој го помести возилото,го препаркира,не помина 1 мин. на истото место се паркира еден хирург,лепо фино си се намести и си испадна од колата.Предходно казнетитот му вели на полицајците добро нели го казнувате и него,а иста реакција имаше и од други граѓани кои го проследија целиот настан.Овој хирургот кога ги слушна реакциите се заврте и му рече на полицајците а и на оние кои изреагираа ''ДА НЕ ИМА НЕКОЈ ПРОБЛЕМ,МЕ ЗНАЕТЕ КОЈ СУМ ЈАС'' полицајците само се погледнаа,си ја наведнаа главата и си заминаа.Се додека живееме во трула држава каде законите важат само за одредени структури а за други не ќе не ду-ат како што сакаат.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
Ha ha ha a be jas bi gi snimil i ODMA na YOUTUBE i na www.sitel.com.mk i sekade ke gi ima :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34463
  • Таков е животот... јебига
Баш на сител нема да објават. Сител цензурира се што е објективно.

Отсутен AUDI

• Редовен
На сител нема да го има гарантирам, сопартиец му е на латас,од тој ешалон е хирургот.А може и некоја казна да ти залепат за авторски права ако го ставиш на јутуб,се е можно.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6213
  • 69
@AUDI, немој да бидеш сигурен...
Законот важи за сите граѓани...
Се додека се сељачиме со муабети : МЕ знаете кој сум и слично, или КЕ МЕ запамтиш ти мене, ке биде како и до сега...
За кратко времето ке се смени...
Веруј...
Што не се курчиме во друга странска држава...
Или неможеме таму, или несакаме? Што е тој проблем?
А а се вратиш у Македонија, наместо да бидеш пример, одма стануеш сељак со тапија...Нели?
Зошто?
И после сакаме Европа...
Ваква стока како нас ни у африка кај бугар не ја примаат...
Него он има среќа, бугар е па го прибрале....
:)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7791
@AUDI, немој да бидеш сигурен...
Законот важи за сите граѓани...

Ја секој ден го гледам спротивното во Куманово, селектирано применување на истиот
Има одреден дел од градот каде полицијата нема напишано сообраќајна казна во задните 10-12 години ...

Немој да ми кажеш дека е до исправноста на шоферите во истиот, и дека нема врска со нивната етничка припадност ...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55240
  • Махер
Законот не важи за сите граѓани, очигледно.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6213
  • 69
Немој да ми кажеш дека е до исправноста на шоферите во истиот, и дека нема врска со нивната етничка припадност ...

Не ти кажувам...Ова го знаеме и ја и ти и другите на форумов..
Затоа и кажав...Зошто во Европа сме сите најголеми европјани и покрај манирите за возење, и покрај етнича припадност и покрај се, а во нашата држава која сакаме сите да ни биде подобра и да влезе во ЕУ сме најголемите сељаци?

Јас не сум таков, но морам да се ставам во ист кош!
Зошто.
Затоа што јас се гледам како 1: два милиони...
А тоа е Нула..
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7791
Промената мора некаде да почне ...

Прочитав пред некој ден една изрека, вика,
-Сите сакаат да го сменат светот и она што не чини во него, но никој не сака да се смени себе си ...

Јас тргнувам од себе, све што ми пречи во сообраќајот, паркирање на сред улица, отварање врата без да се погледе дали наидува возило и ред други работи кои ми пречат, едноставно не ги правам ...

Но, како што викаш и самиот, како единка е тешко да направиш промена ...

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Ние сме европјани во европа затоа што ако не бидеме такви ќе платиме казна, ќе гниеме во затвор, некој ќе не пријави и за тоа ќе одговараме.

Ние, а и европјаните, во Македонија сме стоки затоа што знаеме дека никој нема да не казни, знаеме дека другар ми во полиција/суд ќе ми ја скине казната/ќе ме ослободи, знаеме дека братучед ми е началник па ништо не ми можат, тетин ми е другар со премиерот па и јас сум премиер итн.

Има такви како нас и во Европа што се стока, ама тие или плаќаат казни, или се со привилегии. Ама такви не се мнозинство, за разлика од кај нас.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.