Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2632453 пати)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8534
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Само полека. Какви идиоти има по улица не можам секој ден да се изначудам. Кај толку искочија, кој ги раѓа.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14292
  • Пудингот на шоферството
Па и дома меѓу другото. За мене се е сообраќај :D
Воздушен сообраЧај  ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен SaseMajstorot

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 508
заборавив... друга работа...
јас со фичово со приколка закачена возам по мало уличе, а колава ми гаснеше под мала гас.... пред мене 2 баби застанати со дете на сред улица, се размуабетиле ко со НимиЦ и абер немаат да се тргнат... блендирам со светла, чукам на шофершајбна (свирката ми е извадена) - не бе...
И ексик реков... кумплуг и туражата до крај... и не ја пуштам....
Е тоа беше слика за прикажување... ко се испрештрекаа двете , едната го трга внучето наваму , другата натаму...

А најмногу мразам типови што намерно свират и се курчат кога ќе видат фиќо или нешто друго старо. Што треба, јас опелот да го возам за работа?  
Како Југо нема друго! - и поарно шо нема!

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
заборавив... друга работа...
јас со фичово со приколка закачена возам по мало уличе, а колава ми гаснеше под мала гас.... пред мене 2 баби застанати со дете на сред улица, се размуабетиле ко со НимиЦ и абер немаат да се тргнат... блендирам со светла, чукам на шофершајбна (свирката ми е извадена) - не бе...
И ексик реков... кумплуг и туражата до крај... и не ја пуштам....
Е тоа беше слика за прикажување... ко се испрештрекаа двете , едната го трга внучето наваму , другата натаму...

А најмногу мразам типови што намерно свират и се курчат кога ќе видат фиќо или нешто друго старо. Што треба, јас опелот да го возам за работа? 

kola od 2 tona od 80desetite,ako e mangup neka sviri pa moze i lenta da mi presece ;)
ama ako go potkacam so toa cel zivot ke nemoze bmwto da si go oprai

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
Денес ме изнервира раскрсницата кај Симо-Кериер пред куќа...ја мразам таа ебана раскрсница у пи*ку мат*р :S Али пошто сеа иам повеќе работа натаму секојдневно ја поминувам и секогаш независно во кој дел од денот да е застанувам до крај и прва па тргам :S и денес исто, али ко што си тргам едно бмвенце 3че изглеа беше старо, брчи чури од сите страни и го гази типот ќе ме сместеше кај комшијата на Симо ( покојни чика Ѓуро) :S значи какви стоки има таму како возат тоа е неверојатно :S татко ми еднаш имаше таму сообраќајка едно југо го тресна го однесе :S (може Симо ја знае таа сообраќајка, ипак пред куќа му е) јес да тогаш бев дете, ми останала у памет таа смотана раскрсниа и ја поминувам со 16 очи отворени, ама ова стокиве што не ги боли за ништо...срамота :S

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
Тука имало најневеројатни сообраќајки. Иако јасно е која улица има предност, дури и знаците за чудо уште стојат!  Инаку, кај Fic_CC раскрсницата, на истата улица е понезгодно, признај дека и ти кога шишкаш накај мене, не ги пушташ тие што идат од кај Фиц (Степ маркет), а нема знак и НИКОЈ не почитува правило на предност за возилата од десна страна.  Ова правило, впрочем е и најнепочитуваното правило во нашата држава!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
Мхм да..татко ми пред некои 12тина години таму имаше сообраќајка со бордо Фиат темпра..може знаеш отприлика за која се работи..иначе кај Скривница тука кај фиц е катастрофа да исто, али па е малку по непрометна..или незнам..ја да нема да пуштам некој пошто обично врти нели и ке си прошишам право, али ипак и таму стално прикочувам пошто секакви возат така да за моја сигурност на секакви раскрсници макар и 1 кола у целиот ден да пројде ја пак ќе застанам/прикочам намалам брзина за секој случај...али таму кај Фицц некако ретко начекувам кола некоја :S А тоа дека тоа е најнепочитувано правило е тачно..да правиме една анкета на некоја раскрсница се кладам дека 98 посто поима немаат кој има предност :S Срамота е тоа!

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
Некое сељачиште со Фиеста со велешки таблици кое покрај 10 празни паркинг места во радиус од 100 метри избра да се паркира на сред рампа на влез од гаража. Прво помислив да му викнам пајак, ама беше доцна за службата да работи. Потоа добив желба да му заколам гуми, за на крај да олабаам "let it go" бидејќи засега прв пат се дешава талент да паркира на рампа. Ако ја видам Фиестата и утре таму или ќе му ја нажлебам од фар до штоп со шрафцигер или ќе му заколам некоја гума.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4221
ја се мислев едно време да си напраам едно 100 налепници со некој заебан натпис(јас сум педер,вол,морон,незнам да паркирам и сл) што тешко се одлепуваат и да им ги лепам на хауба/врата и да се мучи после да неможе да ја одлепи

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
Па имав видено 2-3 коли со таква налепница перд некои 3-4 години.

Отсутен nsx-r

• Легенда
Некое сељачиште со Фиеста со велешки таблици кое покрај 10 празни паркинг места во радиус од 100 метри избра да се паркира на сред рампа на влез од гаража. Прво помислив да му викнам пајак, ама беше доцна за службата да работи. Потоа добив желба да му заколам гуми, за на крај да олабаам "let it go" бидејќи засега прв пат се дешава талент да паркира на рампа. Ако ја видам Фиестата и утре таму или ќе му ја нажлебам од фар до штоп со шрафцигер или ќе му заколам некоја гума.

gi vidov okolu 00:30 sobraa edna fiesta

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8534
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
ја се мислев едно време да си напраам едно 100 налепници со некој заебан натпис(јас сум педер,вол,морон,незнам да паркирам и сл) што тешко се одлепуваат и да им ги лепам на хауба/врата и да се мучи после да неможе да ја одлепи

Интересна идеја.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?

Интересна идеја.

Се нудам да помогнам во реализацијата на оваа прекрасна, благородна идеја!

Отсутен nsx-r

• Легенда

Интересна идеја.

aj aj a zenata vi ako ja zeme kolata?
i vi ja vrakja doma kolata so nalepnica,ke se skinete od pcuenje ;D

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3465

Интересна идеја.

aj aj a zenata vi ako ja zeme kolata?
i vi ja vrakja doma kolata so nalepnica,ke se skinete od pcuenje ;D

Или пак ве фати тој што паркирал додека лепите и да ве скине од ќутек! Има секакви будали.