Возам денес накај фирма по улицана кај Палас и глеам колона невидена...И у прва и у друга лента...Никој никако не може да помине саглам...Све нешто килаво се заобиколуе а и свирежи се слушаат...Коа стигам полека до пред семафор да се заврти накај Систина, глеам Циганштаана со коњ како погонски агрегат и коњска кола, товарена као да е шлепер (долга кучка) и пази тераат по апла сред улица...Ни лево ни десно...И?
После пак Хитлер бил оваков онаков...Него Ете, ми се преврти тоа срањето, Ѓубрето, ти оштети кола...Кој ке ти плати за тоа? Чиво осигурање? Или ти се деси собраќајка? Дали и него го стига некаков закон?
Кој ке го казни што се понаша како да е у нива...
Од такт да се извадиш....
Друг момент...
Скапаница нерегистрирана...Типично за циганштаана се лади сеа...Нит исправни, нит регистрирани нит ништо...Те учукуе и

? Кој ке плати штета, кој ке одговара???
Што ми е муабетот....
Ако на диви таксисти им се одзимаат возила кои во најмала рака се барем регистрирани, и им се наплаќа казна од 500 евра, + се во сопственост на државата се додека не си платат глоба итд...зошто да не се одземат овие скапаници кои се без документи и кои не се регистрирани, да се стават на преса, а притоа сопствениците да се казнат со минимум 300 евра казна???
Односно за да си го земат возилото да платат казна + регистрација и осигурање пред да можат да го земат...
А што да земат коа таа скапаница не вреди толку пари...И едноставно градот пополека ке се чисти од ѓубрето и потенцијалниот ризик!!!
А глеам сите до сеа што биле сопрени, во најголем дел се пуштени...И не одговараат за ништо!!!
УЖАС...Коса ми се крева...