Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3296114 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
Едоставо ме нервира, тоест ме вади од кожа без некаква посебна причина :) Башка што ја јаде ламелата безпотребно
Зошто би ја јадело ламелата? Кога држиш притиснато квачило на пример?

Мене повеќе ме нервира кога ке се запали зелено па морам 15 секунди да ги чекам додека да убацат у брзина и ги фатило пак црвено...Килави...
ЛЕЛЕ ЌЕ ГИ ЗАДАВАМ НА МЕСТО!!! И тоа со бројчаник семафорот и пак чекаат да светне зелено за да убацат. У најголеми гужви, по 3 пати чекаш да преврти семафорот... Они се влечат. Е, само ќутек, нема решение!

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6213
  • 69
И покрај тоа што ќутекот е од господ излезен, во овој случај, НЕ....
Излагаш од кола, со насмевка на лице приоѓаш на прозор и тропкаш, они отвараат прозор, ги замолуваш за да ја видиш возачката, они ти ја даваат, им ја кинеш пред очи, им ја фрлаш у фаца и повторно со насмевка на лице им посакуваш убав ден ако е од понеделник до четврток, а ако е петок им викаш убав викенд...Доколку е некој дипломат, странец или косовар му викаш Best Regards....
:D
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44962
  • Il Moderatore
Едоставо ме нервира, тоест ме вади од кожа без некаква посебна причина :) Башка што ја јаде ламелата безпотребно
Зошто би ја јадело ламелата? Кога држиш притиснато квачило на пример?

Мене повеќе ме нервира кога ке се запали зелено па морам 15 секунди да ги чекам додека да убацат у брзина и ги фатило пак црвено...Килави...

Не ламелата колку пружините на потисната плоча (корпа?, „шешир“?), а и друк лагерот..

А ова со убацуењето у брзина откако ќе тргне тој пред тебе, ланчано предизвикува 10-тата кола да тргне после 20 секунди :D
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
Скоро по навика гледам да ставам во брзина барем 5-6 секунди пред да се упали зелено, за да можам да тргнам. И апсолутно се слагам со Сале, таленти кои тегават пола саат пред да стават у брзина ми идат на нерви.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
Не ламелата колку пружините на потисната плоча (корпа?, „шешир“?), а и друк лагерот..

На 101-от на 150к километри се поеба ламелата...Потисната беше како стакло...
Беше ставена нова потисна и ламела...И тоа Руен Кочани, уште на времето ова пред 20 години...
Одма од старт се осети колку е Руен посрање од Валеото кое го имаше кецот фабрички (1974-то годиште)..
На 210к Пукна корпата...Ја вративме старата корпа, ламелата остана истата...Колата се препороди...Тераше до пред скоро....Колата имаше преку 250к поминато, и ја продадов зошто скапа шкољката...Ја купи другар кој го вгради моторот на пикап...Оној пикап кој стана славен со кој што ја разоткрив бандата на циганштурија која пљачкаше стари возила по скопје... :)

Што ми беше поентата на причата...Не е баш дека толку многу страда нештото ако се употребува баш како што треба...5 секунди ако држиш на квачило не се ништо, сигурно не си луд да држиш 90 секунди колку што пишува на семафорот нели? :) Ке добиеш запалење мускули :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
@Sale Може и така. Дури и поубаво од моето решение.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
Возам денес накај фирма по улицана кај Палас и глеам колона невидена...И у прва и у друга лента...Никој никако не може да помине саглам...Све нешто килаво се заобиколуе а и свирежи се слушаат...Коа стигам полека до пред семафор да се заврти накај Систина, глеам Циганштаана со коњ како погонски агрегат и коњска кола, товарена као да е шлепер (долга кучка) и пази тераат по апла сред улица...Ни лево ни десно...И?
После пак Хитлер бил оваков онаков...Него Ете, ми се преврти тоа срањето, Ѓубрето, ти оштети кола...Кој ке ти плати за тоа? Чиво осигурање? Или ти се деси собраќајка? Дали и него го стига некаков закон?
Кој ке го казни што се понаша како да е у нива...

Од такт да се извадиш....

Друг момент...
Скапаница нерегистрирана...Типично за циганштаана се лади сеа...Нит исправни, нит регистрирани нит ништо...Те учукуе и ???? Кој ке плати штета, кој ке одговара???
Што ми е муабетот....
Ако на диви таксисти им се одзимаат возила кои во најмала рака се барем регистрирани, и им се наплаќа казна од 500 евра, + се во сопственост на државата се додека не си платат глоба итд...зошто да не се одземат овие скапаници кои се без документи и кои не се регистрирани, да се стават на преса, а притоа сопствениците да се казнат со минимум 300 евра казна???
Односно за да си го земат возилото да платат казна + регистрација и осигурање пред да можат да го земат...
А што да земат коа таа скапаница не вреди толку пари...И едноставно градот пополека ке се чисти од ѓубрето и потенцијалниот ризик!!!
А глеам сите до сеа што биле сопрени, во најголем дел се пуштени...И не одговараат за ништо!!!
УЖАС...Коса ми се крева...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Сале мене ме закачи циганка со старо купуем количка... Во паркирана кола. Џандари се по пропис. Таа ни лична карта немаше. Браникот го испогреба и крилото го изгреба и вдлабна. Каско покри, ама би требало да е трето-лице и да не си го активирам каското.

Значи си го јадеш сам. Треба да се тужиш...

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
@SaleSk, Затоа што може само кожата да му ја одерат, а не да му земат 300е, толку има тој да даде.
Ако ти ја оштети колата, ќе го тужиш на граѓански суд, па и кога ќе добиеш парница, пак ќе можеш само кожата да му ја одереш, пошто нема толку да даде.
Сигурно и тој би сакал да дојде да го собере отпадот (или што и веќе да носел) со два вилушкари и еден камион, али толку се цени трудот во државава, па освен сено за коњот, не може да купи друго гориво.
Ако се деси сообраќа, во законот е предвидено се` што треба за запрежни коли, па би се применил законот. Да не забораваме дека запрежните возила (се`уште) се рамноправни во сообраќајот како и сите останати, и нивното движење е регулирано со законот за безбедност во сообраќајот.

Жал ми е за твоите фрустрации предизвикани од некои етнички групи.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
Значи си го јадеш сам. Треба да се тужиш...

Немаш кого? Како кога ете и сам викаш нема лична карта...
:) Без лична карта, се знае, треблинка...

@SaleSk, Затоа што може само кожата да му ја одерат, а не да му земат 300е, толку има тој да даде.
Ако ти ја оштети колата, ќе го тужиш на граѓански суд, па и кога ќе добиеш парница, пак ќе можеш само кожата да му ја одереш, пошто нема толку да даде.

Бидејќи знам дека ти се омилени припадниците на оваа промашена група, ке ти одговорам...Не е дека немаат...Ке идат у затвор и ке си одработат како и сите други што го прекршиле законот, а немаат да платат...
Ти ке бидеш обештетен од државата во ваков случај. Она е крива што дозволила да постои анонимус...Анонимус не можеш ни да го тужиш...Она треба да си бара чаре...

+ Што добивам јас што ја осигурувам колата, ништо така? Штета ако му нанесам на некој друг, трет итн..А мене..Што ќар од тоа осигурање...

Жал ми е за твоите фрустрации предизвикани од некои етнички групи.

Не сум исфрустриран...Но замисли сите што ке направат штета, а сакајќи да не ја платат да се прават цигани анонимуси на што би личела државава?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
На суверена, самостојна, демократска, социјална, Република Македонија.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Немам омилени групи (припаници на групи), имам човечки сенс спрема секое живо битие.

Ете, и сам си даде одговор дека има решение. Ќе оди во затвор, а тебе државата ќе те обештети.

Ти и онака не добиваш ништо што си ја осигурал колата. Вандал кога ќе ти скрши џам, фар или ретровизор, што фајде имаш од осигурувањето?

Не можеш да се праиш циган анонимус, штом отидеш во полиција, ти зимаат отисоци од прст и ако некад си вадел личен документ, ќе те најдат..

НХФ, ама што ако тоа ти го направеше селанец од некое тиквешко село? Мислиш дека тие со коњските коли се подобри „шофери“ во сообраќајот..
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
Ма јок, тој може и вила да ти извади и да те избуши као сито за ситно брашно...

Исто ти е и вандал ако те поебе како брава...

Ама мора од некаде да се почне нешто да се прави у државава...
За каква европа маштаме а у државава имаме анонимуси, односно духови...?
По правило и да го убиеш би требало да испадне дека не си го убил. :) Уствари исто како животно да си утепал...куче, маче, врапче...И они не се пријавени ниту заведени дека постојат...Така испаѓа..
:)

Него моментот беше што не нервира или изнервирало у сообраќајот, па да си кажам :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Па не би сакал ни куче ни маче да утепам :)
Ако де, и јас да стапнам во одбрана на „антисапун“ политиката за која се борам :)
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Знам дека сум веќе многу досаден, самиот себе бокс ми иде да си удрам АМА пак ќе кажам. Оваа држава сето тоа го овзможува, нити ние нити тие се криви. Секој прави работи за да преживее на најдобар и побрз или полесен начин. А државата е таа која треба да ги поставува границите и мерките. Шетаат по улица коњски коли кои влечат школки од југо а ваму наплаќа 50 евра за плукање на пат. Абе одма бесилка. Не ме интересира нит партија нит ништо. До негде и повеќе ми се свиѓаат сегашниве ама ве уверувам дека политички работи нема во мојве постови. Исти к.р и тие и тие ми се. А ние си патиме од дупки кој во два дена можат да бидат затворени.