Луѓето не размислуваат однапред oдносно се прават будали со сила или се прават паметни „не ми треба паркинг, ќе си паркирам пред зграда“. Додека е зградата во градба си мислат дека е лесно, ама после настанува проблем. Што ти вреди што си купил стан ако немаш каде да паркираш каде ке паркираш кола додуше ако не си возач не треба ни да се замара,ама имаш возило кај ке паркираш при тоа инвеститор ти понудил да купиш паркинг гаража == нене не ми треба... добро не ти треба
Купи си гаража или обезбеди паркинг место однапред и решен проблем. Овој проблем го имаше позади Рузвелт кафич – живееш тука во зграда, а ќе дојде некој од Дебар Маало, центар или Капиштец, ќе паркира и ќе си замине, а ти како мајмун вртиш кругови барајќи место. Таквите луѓе не се разбираат со зборови – за тоа нема лек.
Сега веќе е поинаку – немаш паркинг, нема да паркираш. И сите што мислат „ќе си паркирам тука, нема да купувам гаража или паркинг, кој ќе ми забрани“, на крај излегува дека не е будала тој што плаќа од 5 до 25 илјади евра за паркинг, туку тие што мислат дека се најпаметни. Тоа веќе не поминува и речиси никаде нема бесплатно место.
А тие што мислат дека ќе се снајдат подоцна, на крај плаќаат двојно. Или едноставно – ако немаш паркинг, немој ни да возиш кола И НЕ СМЕТАЈТЕ НА ДРУГИ ЛУЃЕ ДА ПАРКИРАТЕ САМО НА 5 мин и ОСТАНАТО ДА ПРАШАМ АМА ЗАСТАНАВ.
Бато нема тоа одјеби! или врати се таму од кај си дојден си имаш имот двор куќа гаражи паркирај кај ти воља ние градски голубари по голубарници така функционираме..... ако ти чини седи вози паркирај ако не врати се на твое имање нека ти е најарно ширина пољана милина.И ѓубре тоа смрдливи најлони да не оставаат по ходници и пред врата на станот свој.