Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2895751 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #22215 на: 25 Август 2025, 19:07:35 pm »
Нели имат велосипедски ? Мада, не зна кога ќе ми ссе жбрца виљушкана од унисон в џигер због решеткине за вода што се по патека.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5345
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #22216 на: 25 Август 2025, 20:00:36 pm »
Тој што "не гледа ретровизори" или тој што е слепец и не следи трепкачи?

Кај ќе видиш улетан точак/тротинет што ти иде ОД ЛЕВО?
Или поточно кај ќе го видиш на време... Ај на Водно може и има некоја мала шанса да го видиш, ама во град во сообраќај каде десетици коли и други возила се движат окулу тебе, да видиш некој камиказа што со голема брзина ти влага со клизечи ОД ЛЕВО?

Тротинетите со указ треба да во фирмвер да ги успорат на некои ~15км/ч, или помалку.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30063
    • CARclub.mk
« Одговори #22217 на: 25 Август 2025, 20:25:43 pm »
Не мора да се успорат на 15 км/ч, нестабилни се. Само здрав разум малку од малку при возење тротинет, и нема фрка.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #22218 на: 25 Август 2025, 20:41:32 pm »
Јас порачав ел.тротинет ама немав појма дека во Германија биле ограничени на моќност и брзина.
Тој шо го порачав не беше во согласност со законите на Дојчландот па после беше ред солзи ред мрсули работата низ дома. :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5197
« Одговори #22219 на: 25 Август 2025, 21:24:36 pm »
Јас порачав ел.тротинет ама немав појма дека во Германија биле ограничени на моќност и брзина.
Тој шо го порачав не беше во согласност со законите на Дојчландот па после беше ред солзи ред мрсули работата низ дома. :)
Da pogodam, cenata bese bolje . Limitirani se bogami a i osiguranjeto so tablica e dobra ideja koja moze i vo MK da se primeni

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #22220 на: 25 Август 2025, 22:16:38 pm »
Cenata ne igrase uloga,tuku poklon za rodenden,a gospodinot zasluzva pa kakov mi kaza takov poracav da ne mu prepravam.Nitu sum gi razgleduval,nitu sum gi razmisluval.E sega edno vezbanje do posta za vrakanje. ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1080
« Одговори #22221 на: 25 Август 2025, 22:35:35 pm »
Нели имат велосипедски ? Мада, не зна кога ќе ми ссе жбрца виљушкана од унисон в џигер због решеткине за вода што се по патека.

Многу е лоша таа патека затоа што од десно има неколку улици и сите многу коли излетуваат баш на патеката, многу лоша прегледност има тој дел.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8890
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #22222 на: 26 Август 2025, 00:11:46 am »

Многу е лоша таа патека затоа што од десно има неколку улици и сите многу коли излетуваат баш на патеката, многу лоша прегледност има тој дел.

Многу добар коментар.
Заклучок: ако не е прегледно, забавуваш и проверуваш, па продолжуваш соодветно.
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
« Одговори #22223 на: 26 Август 2025, 08:32:03 am »
Не се криви улиците, ниту па колите. Кога ќе научат тоа Power Ranger-ите дека сепак возат велосипед, не се тоа мотори или коли. Мора да се на велосипедска патека!
Јас возам точак секој ден, гледам да сум на вело патека или тротоар ама тие се скроз забегани.

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1080
« Одговори #22224 на: 26 Август 2025, 09:13:09 am »
И јас возам активно 20г+ точак и пробувам колку е можно по прописи, среќа имам со 2 амортизера па може секаде да се треска. Ние во МК немаме култура и тие во коли и тие на точаци. За Скопје за возење ни останува само водно и тоа бркање со коли, ретко кој намалува кога поминува и на 10 - 15цм од ретровизор, баш пред некој ден имаше еден удрен така. А Водно е многу пострашно надоле од маката за нагоре, јас лично тој дел после панорамика за надоле го избегнувам, тука камикази само.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #22225 на: 26 Август 2025, 09:54:31 am »
Ќе си покочите малце тука, 300-400 метри е тој дел со приклучните улици, не им станува ништо на кочниците ;D

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3034
  • Слобода или смрт
« Одговори #22226 на: 26 Август 2025, 12:50:24 pm »
Продолжуваме со сагата за тротинетџии и денес. Плавиуша на 35-40 години, елегантно пополнета си цепаше со тротинет по булевар Јане Сандански во коловозна лента иако од двете страни има велосипедска патека и плус широки тротоари.
Не размислува ли што ќе се деси ако се постеле на тоа коловозот?

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #22227 на: 26 Август 2025, 13:15:14 pm »
Продолжуваме со сагата за тротинетџии и денес. Плавиуша на 35-40 години, елегантно пополнета си цепаше со тротинет по булевар Јане Сандански во коловозна лента иако од двете страни има велосипедска патека и плус широки тротоари.
Не размислува ли што ќе се деси ако се постеле на тоа коловозот?

Џимиринка на жежок асфалт?
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30063
    • CARclub.mk
« Одговори #22228 на: 26 Август 2025, 13:41:11 pm »
Со цсссссссс, со све. :D

Отсутен Makedons

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 403
  • Macedonia
« Одговори #22229 на: 26 Август 2025, 14:12:02 pm »
вчера возам навечер и тоа на S кривина кај што не се гледа од објект што доаѓа наваму, ама нема везе среќа возев со 10-15км/ч ако не и помалце бидејќи патот беше лош и дупки. Ѓупче детиште на мотор поголем од него поминува остро од негова лента и не прави лак туку право во мене. Најверојатно немаше контрола на моторот, нема друга причина за таков потег. За влакно не се удри во мене, среќа бев пребавен и си помина само право пред мене на милиметри. Не знам што сакаше да направи, ама успеа некако да застане на секунда, јас отварајќи прозор да му речам што прави дали има памет во главата не ни успеа прозорот да се спушти, детево изгуби контрола повторно и продолжи пак направо и се заби во ѕид. Не му се случи ништо посебно ни него ни на моторот ама сепак....

Не знам што да кажам повеќе, на човек да му се одмили во Бангладешов каде нема ни сообраќајна култура ни народот може да мисле со главата и што на деца му даваат мотори... и тротинеташи и точакџии и пешаци и се комплет со моторни возила се однесуваат како на ГТА Сан Андреас....