Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2900473 пати)

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #21375 на: 23 Август 2021, 16:55:36 pm »
И јас имам мислење како @marjanot. Сега на илинденска, на едно од семафорчињата за пешаци заглавивме 10 мин. (ваљда се заглави семафорот) никој не свирна а се створи доста гужва.

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

Вчера на тој кај Лав комерц исто се укочи, црвено беше и за пешаци и за возила. Почнаа коли да се редат, и тргнав на црвено. Никој не свирна рака на срце, ама јас бев единствен што отиде, другиве изгледа заглавија на телефон.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34292
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #21376 на: 23 Август 2021, 21:06:49 pm »
И јас имам мислење како @marjanot. Сега на илинденска, на едно од семафорчињата за пешаци заглавивме 10 мин. (ваљда се заглави семафорот) никој не свирна а се створи доста гужва.

Вчера на тој кај Лав комерц исто се укочи, црвено беше и за пешаци и за возила. Почнаа коли да се редат, и тргнав на црвено. Никој не свирна рака на срце, ама јас бев единствен што отиде, другиве изгледа заглавија на телефон.
Да и вчера и во Петокот беше заглавено. Јас тргнав на црвено по мене сите тргнаа

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8001
  • Плинаш!!!
« Одговори #21377 на: 23 Август 2021, 21:19:01 pm »

Да да баш тој семафор.

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #21378 на: 24 Август 2021, 00:17:19 am »
И вчера се укочи сообраќајот пред Буњаковец и Ла Делишес/Зегин на Партизанска. Повеќе пати се смени семафорот за пешаци, а за возила остана на црвено. Чудно како никој не свиреше.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #21379 на: 26 Август 2021, 22:38:03 pm »

Битола, од Спортската до Болница улицата ја обележаа од 2 ленти во 3. Средната лента е за лево или десно ако сакаш да свртиш, постојано се менува кој од кој смер смее во неа. Ама братот заедно со уште еден пред него, возеа насредина дури и кога е наменета за од другата насока, читливо и со обележани острови и полни линии.

Пред тоа без линии нормално си тераа, сега му нацртаа, почнаа во спротивна насока да тераат.

Мозокот попара!

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3928
« Одговори #21380 на: 26 Август 2021, 22:46:58 pm »
Момци од утре избегнувајте ја перо наков, од автокоманда накај аеродром и обратно. Почнаа да копаат ке ја асвалтираат се вози во една лента, со среќа нека ни е :(

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #21381 на: 26 Август 2021, 23:16:31 pm »
raskopano od raskrsnicata kaj carina do brikolaz, no cel soobrakaj na bul. srbija e ojden u p m ...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #21382 на: 26 Август 2021, 23:27:15 pm »
Сега што се копа, перо наков од автокоманда кон аеродром?!
киро глигоров од царина до бриколаж?!
бул. србија?!

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3928
« Одговори #21383 на: 26 Август 2021, 23:28:50 pm »
Сега што се копа, перо наков од автокоманда кон аеродром, киро глигоров од царина до бриколаж, или бул. србија?
Ќе се прави и перо наков (кај елетро елемент) и од царина до мост близнаци:(
Моментално е раскопано од царина до брико, се вози во една лента и сабајле ке има гужва до Велес... 3 месеци живо пиле немаше во Скопје, сеа кога се вратија сите од одмор тогаш им текна...
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #21384 на: 26 Август 2021, 23:31:22 pm »
Конфузија ми направивте ;D

Радниците беа у грчка на одмор, се вратија исончани и може сега да копаат ;D

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #21385 на: 26 Август 2021, 23:48:45 pm »
Сега што се копа, перо наков од автокоманда кон аеродром?!
киро глигоров од царина до бриколаж?!
бул. србија?!
se kopase od carina do brikolaz, no oood aerodrom semaforite do carina denes skoro polovina cas mi trebase ...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2614
« Одговори #21386 на: 27 Август 2021, 08:14:39 am »
Во целото тоа копање и асфалтирање (или попупалрно кажано „рехабилитација“ на булеварот), дали ќе одат до надвожњакот/клучката за Автокоманда/излез Скопје, тука мислам дека највеќе ја правам масакр колата
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7217
  • French diamond
« Одговори #21387 на: 01 Септември 2021, 16:02:05 pm »
Ме подизнервира овај, со ова јајце од кола

Ама гарант на село во дворот така паркира, па од навика му е  :)

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5930
« Одговори #21388 на: 01 Септември 2021, 16:07:58 pm »
@n1kola Не е само овај, сите се овде ретардирани заедно со тој шо го мислел паркингот, зимата таму лево назад бев паркиран, фино лепо се паркираја на прва линија еден до друг сите, 45 минути чекав да излези некој за да си одам.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #21389 на: 02 Септември 2021, 14:36:14 pm »
Држење растојание во колона, мора да биде на 2мм од браник, малце ако оставиш простор одма се упикува некој насилно и го заглавува цел сообраќај БИТНО ОН ДА ПОМИНЕ ПРЕД ТЕБЕ.

Дури и ако не е голема колона. Пример кај Тинекс на Борис Трајковски семафорот, чекам на црвено оставајќи простор некој ако влегува на паркингот да може да сврти на двете страни....доаѓа старо ама витално дртало позади мене и покрај тоа што имам жмигавец уклучено дека ќе искачам накај семафор....он ме заобиколува и застанува баш на влез(уште е црвено, нема каде да оди), го блокира цел влез....доаѓа кола што сака да влезе десно на паркинот ама не може од дебилот и се направи запек на цела раскрсница, заглавија и автобуси и други коли, па 500 маневри свирки и пцовки додека се одглавија сите. А се што требаше да направи кретенот е да почека позади мене. Нормално само што искочи на булевар му ја закачи фтора и остана во фтора до Усје со 30км/ч...не му се ни брзало, БИТНО МУ БИЛО ДА СЕ НАБУТА.