Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2900469 пати)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #21360 на: 22 Август 2021, 23:46:08 pm »
Во Кратово се вози најкултурно :D

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #21361 на: 22 Август 2021, 23:58:13 pm »
Во Кратово се вози најкултурно :D

И Свети Николе са пастрмајлиите, така да...
И Пехчево отпаѓа...
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #21362 на: 23 Август 2021, 01:05:01 am »
Слабо Те-Гв посетуваш а? :)

Шала на страна, трпението на возачите во Гостивар е значително подобро од она што го гледам во Скопје.

Моја теорија е дека во Гостивар луѓето се помирени дека во град се глави ако возиш кола поради лошо паркирање и ред други сообраќајни глупости. А зошто се помирени, зошто и самите го прават тоа и разбираат.

Пред месец и нешто, пред мене му гаси кола на лик и не пали, ние сме нс "булевар" налик Илинденска со две ленти од кои едната е целосно зафатена со паркирани коли. Нема заобиколување, ивичњаци високи, буквално си заглавен.

Излегов од кола, му викам "треба да туркам?", вика само да се тргнам зошто нема да запали колата. Тргањето беше после 100 метри. Сметај јас сам, излегувам од своја кола, туркам туѓа 100 метра, трчам назад кон своја кола и притоа ниедна свирка не се слуша. Ниедна.

Си почекаа 3-4 минути, си продолживме сите. Во Скопје ако тргнам на зелено а не на жолто рука ќе им помодре од лупање на свирка.

Да не биде дека го хејтам Скопје, во периодите кога јас возам кола (после 6 попладне) во секоја ситуација го преферирам Скопје.

• Легенда
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #21363 на: 23 Август 2021, 01:08:13 am »

Шала на страна, трпението на возачите во Гостивар е значително подобро од она што го гледам во Скопје.

Моја теорија е дека во Гостивар луѓето се помирени дека во град се глави ако возиш кола поради лошо паркирање и ред други сообраќајни глупости. А зошто се помирени, зошто и самите го прават тоа и разбираат.

Пред месец и нешто, пред мене му гаси кола на лик и не пали, ние сме нс "булевар" налик Илинденска со две ленти од кои едната е целосно зафатена со паркирани коли. Нема заобиколување, ивичњаци високи, буквално си заглавен.

Излегов од кола, му викам "треба да туркам?", вика само да се тргнам зошто нема да запали колата. Тргањето беше после 100 метри. Сметај јас сам, излегувам од своја кола, туркам туѓа 100 метра, трчам назад кон своја кола и притоа ниедна свирка не се слуша. Ниедна.

Си почекаа 3-4 минути, си продолживме сите. Во Скопје ако тргнам на зелено а не на жолто рука ќе им помодре од лупање на свирка.

Да не биде дека го хејтам Скопје, во периодите кога јас возам кола (после 6 попладне) во секоја ситуација го преферирам Скопје.

Ти се погодил периодот, а и целиот ден.
Чек да дое Меркуров ретрограден...

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 902
« Одговори #21364 на: 23 Август 2021, 07:27:29 am »
Вчера кај Неготино ме прелетаа едни со памамера и пасат. По некое време го стопирале тој со панамерата, на радар фатен. По 1 минута,ме прелета уште побрзо (времето на ослободување беше колку да свртиш еден телефон).
А нас ќе не казнат зошто си возел 82, а дозволено било 80.
Да ме казни ако возам многу над знаци,ич не ми е криво,загрозувам безбедност,ама вака е најп***ска работа

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #21365 на: 23 Август 2021, 08:28:55 am »

....
Во Скопје ако тргнам на зелено а не на жолто рука ќе им помодре од лупање на свирка.

Тоа зошто возиш со гостиварски таблици :P

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
« Одговори #21366 на: 23 Август 2021, 08:34:24 am »
Во Скопје најчесто и најнепотребно свират жени. ;D

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
« Одговори #21367 на: 23 Август 2021, 10:29:37 am »
Во Скопје најчесто и најнепотребно свират жени. ;D

И хаосот и глупостите 90% ги прават шиптарите.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #21368 на: 23 Август 2021, 11:17:53 am »
Карамба и карамбита :)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
« Одговори #21369 на: 23 Август 2021, 11:31:55 am »

Бели гром.

Отсутен fcwizard

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 246
« Одговори #21370 на: 23 Август 2021, 12:34:34 pm »
Минативе 3 недели 2 пати  бев пешак(не дека пешаците беа најсјајни) во повеќе населби во Скопје и поминување на пешачки регулиран со семафор ти е руски рулет, на 9 од 10 семафори некој апла прелетува на црвено, јас на пола пешачки зелено и шабан прелетува на раскрсница од десно на пола метар пред мене со десна рака на волан а лева на телефон. Го пцуев и застана па мислеше да се враќа назад 50 метра на булевар ама кога ми ја виде фацата која го пцуеше на сите можни јазици се откажа. Колку вакви петарди петарди има секојдневно низ градот? Онака груба проценка 30%, затоа не само што треба камери туку треба да вратиме и некои поубедливи средновековни мерки за толку затуцан народ како камшик на пример.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #21371 на: 23 Август 2021, 12:52:54 pm »
јас па сосема спротивно мислење имам околу свирките
толку се сите зафатени на телефон што забораваат и да тргнат и да застанат, а камо ли да свирнат

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8001
  • Плинаш!!!
« Одговори #21372 на: 23 Август 2021, 16:09:59 pm »
И јас имам мислење како @marjanot. Сега на илинденска, на едно од семафорчињата за пешаци заглавивме 10 мин. (ваљда се заглави семафорот) никој не свирна а се створи доста гужва.

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

• Легенда
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #21373 на: 23 Август 2021, 16:21:55 pm »
И јас имам мислење како @marjanot. Сега на илинденска, на едно од семафорчињата за пешаци заглавивме 10 мин. (ваљда се заглави семафорот) никој не свирна а се створи доста гужва.

Ти се погодиле сите вакцинирани...

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8001
  • Плинаш!!!
« Одговори #21374 на: 23 Август 2021, 16:37:27 pm »
Хаххаахахаха, можда