Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2904392 пати)

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #20700 на: 20 Октомври 2020, 21:23:15 pm »
Нели беше Брет Пид тоа?
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #20701 на: 20 Октомври 2020, 21:45:56 pm »
Нели беше Брет Пид тоа?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #20702 на: 21 Октомври 2020, 00:47:31 am »
Баш зборев со дедото, во сред планина (Бистра) каде мечките ни проаѓаат низ двор, во последниве 120 години немало напад на мечка. Напротив имало мечки кои доаѓале да се галат и да примат храна од дланка или пак ги напаѓале кошниците со мед.

Меѓутоа, корумпирани шумари криумчарат ловџии од Педерлада и маме ебат на мечките свињите и рисовите. Ранета мечка може да нападне.

treba epten da ja naljutis meckata da te napadne ako ne e gladna... Ako e gladna nema bas da se trlja od tebe... Kje se trlja so tebe ili so del od tebe.
I kazi mu na dedoto pomalku rakija periodov :)))

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5931
« Одговори #20703 на: 21 Октомври 2020, 02:38:46 am »
Абе ќе го барате тој спрејот ама ај :D
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
« Одговори #20704 на: 21 Октомври 2020, 19:00:04 pm »

full auto airgun   8)

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #20705 на: 24 Октомври 2020, 13:07:34 pm »
Вчера на секои 2км имаше полициска патрола и застануваа, супер, нека има, мора да се одржува ред и контрола, мислам дека понормално се вози кога има полициско присуство. Арно ама, ова сеуште си проаѓа:

Not a valid vimeo URL
Детето на моторот за малце ќе го акнеше џандарот(се гледа на видеото) и никому ништо, џандарот = 0 fucks given.

Плус, застана на макпетрол (500м подоле) да се поздрави со другарчињата во ГТИ-то и турираше при што моравме јас и човекот на пумпа да затнеме уши, ми зуеја 10 мин после тоа. Моторов е ЕКСТРЕМНО гласен, прозорите во кола ми се затворени кога ме поминува на видеото.

До сега никогаш не сум видел полиција да застане ваков мотор...веспи, скутери и остали двоточкаши стално гледам, ама ваков мотор никогаш не застануваат....зошто? Како е легално ова? Зошто се дозволува? Има јаки полициски мотори, има патроли по цел град....зошто не ги исклучуваат од сообраќај?

Пошо на некој мрсул му е јако да си брчи, мора 1000ци луѓе да трпат стрес и оштетен слух?

@loopz што е финтава, дали е вистинита шпекулацијата дека вакви мотори најчесто возат џандари или деца на џандари? Мене ми нема логика, ама да си прашам, пошто веќе во ШК логика не постои.

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #20706 на: 24 Октомври 2020, 14:14:13 pm »
@Molec не можеше да се отвори видеото, ама се е во ред сега. Жално е што и не можеш да го приложиш ова видео, иако го имаш како доказ дека турирал и прелетал покрај тебе, сепак нема да биде релевантно. Инаку добра опсервација - немам никогаш видено ваков мотор да е запрен. Сигурен сум дека полициските мотори, иако тешки, се исто така моќни.

П. С. Вчера ме изнервираа сите шоферчиња од спротивна насока, посебно по Плетвар што си возат со долги, макар и да им блендираш. Принуден сум да возам по меморија, или да се водам по линиите од страните.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #20707 на: 24 Октомври 2020, 14:34:10 pm »
Секое лето има акција каде се пишуваат казни на моторџии за нелегално гласни издуви.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #20708 на: 24 Октомври 2020, 15:52:42 pm »
Вчера на секои 2км имаше полициска патрола и застануваа, супер, нека има, мора да се одржува ред и контрола, мислам дека понормално се вози кога има полициско присуство. Арно ама, ова сеуште си проаѓа:

Not a valid vimeo URL
Детето на моторот за малце ќе го акнеше џандарот(се гледа на видеото) и никому ништо, џандарот = 0 fucks given.

Плус, застана на макпетрол (500м подоле) да се поздрави со другарчињата во ГТИ-то и турираше при што моравме јас и човекот на пумпа да затнеме уши, ми зуеја 10 мин после тоа. Моторов е ЕКСТРЕМНО гласен, прозорите во кола ми се затворени кога ме поминува на видеото.

До сега никогаш не сум видел полиција да застане ваков мотор...веспи, скутери и остали двоточкаши стално гледам, ама ваков мотор никогаш не застануваат....зошто? Како е легално ова? Зошто се дозволува? Има јаки полициски мотори, има патроли по цел град....зошто не ги исклучуваат од сообраќај?

Пошо на некој мрсул му е јако да си брчи, мора 1000ци луѓе да трпат стрес и оштетен слух?

@loopz што е финтава, дали е вистинита шпекулацијата дека вакви мотори најчесто возат џандари или деца на џандари? Мене ми нема логика, ама да си прашам, пошто веќе во ШК логика не постои.

Пред час и пол двајца вакви ги спроведоа во ПС Ѓорче

Отсутен Angel Skopje

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 272
« Одговори #20709 на: 25 Октомври 2020, 00:29:37 am »
Важно тикцето го фатил

• Легенда
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #20710 на: 25 Октомври 2020, 00:44:31 am »

Море, чувеци...

Абе вие навистина џандар ме направивте! :D

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #20711 на: 25 Октомври 2020, 00:54:18 am »

Море, чувеци...

Така ти е кога цајкански го вртиш Јетонот полукружно на улица ;D

Гледаш како ти залепив етикета ;D
Иди одлепи ја сега :)

• Легенда
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #20712 на: 25 Октомври 2020, 00:59:55 am »

Море, чувеци...

Така ти е кога цајкански го вртиш Јетонот полукружно на улица ;D

Гледаш како ти залепив етикета ;D
Иди одлепи ја сега :)

Порано одев 100% по правила.
Кога не бев сигурен во нешто, се враќав на книгите да се проверам.

Сега, вртење полукружно е единственото нешто што не сум го направил... или може и да.
Значи, денес... спремен сум да бидам џандар 100%.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #20713 на: 25 Октомври 2020, 07:04:39 am »
Секое лето има акција каде се пишуваат казни на моторџии за нелегално гласни издуви.
Овој закаснил за акцијата изглеа.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #20714 на: 25 Октомври 2020, 15:13:17 pm »
Овој закаснил за акцијата изглеа.

Многу нормално дека не се фаќаат сите, исто како што секој пат кога возиме јас и ти над ограничување не не сопира некој и ни пишува казна. А и да му пишале казна тоа не е гаранција дека нема да си го врати издувот.