Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3279306 пати)

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6693
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #18960 на: 05 Јануари 2019, 18:19:10 pm »
За говеда што се улетани на автопат и ти блиндираат а ти во меѓувреме си затекнат со претекнување да речеме со 120-130км/ч има секогаш ефективно решение. Прскање со течност за ветробранско стакло малце да ги освежам и намалување брзина ама онака по малце за да не се лепат на браник. После претекнувањето културно се преместувам на десна лента. Не сум јас баба ванѓа да знам кога некоја будала ќе се улета со 200км/ч од никаде.

Според логикава на некои други ако во град возам 100ка ондак сите мора да ми се тргаат и да не се замараат што јас возам брзо. Култура и безбедност е пред се бе луѓе.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10593

Отсутен badnerves

• Почетник
  • *
  • Пораки: 28
« Одговори #18962 на: 05 Јануари 2019, 18:54:35 pm »
Мене па ме вади од такт не тргнување на зелено, најчесто ради буљање у тоа телефоните или паметот на 10то место одлетал. Исто ако гледаш дека некој е залетан позади тебе бато нема да престигаш во истиот момент ќе си возиш во средната лента. Нема што да те заболи ако јас сакам 200 да терам има друг што треба да се грижи и да ме казни за тоа. Неможе со прделешка од авто да тргнеш да тицаш и ние позади да се молиме кој од вас ќе пушти гас за да се претекнете(најчесто се случува да се погоди тој другиот да биде абе сеа кај ќе ме поминуваш и да гази и он на гас)

Сакаш да ми кажеш дека со мојата прделешка од ауто и со ограничување од 120 km/h ја сум у грешка кога веќе сум тргнал да претекнувам некого, а тој од нигде се појавуе зашто вози со 160? Другар, јас мислам тука си грешка. А тоа што гази тој до мене на гас да ме стигне е башка муабет. ОК е возете си колку сакате, ме нервира мене понашањето „моја е лентата мавни ми се“. Намали брзина, тоа е кога има сообраќај, ќе се тргнам јас на десна си возам редовно, па после продужи си со твоето.

Мене ми смета свирењето на зелено што очекуваат ИНСТАНТНО да крене сообраќајот од 20 коли наредени еднa позади другa. Па тоа не е возможно.

Првите две ти се поврзани и ти си крив :P. Којзнае колку седиш на зелен семафор за да ти свирнат да тргнеш :D. Нормално дека ќе ти аблендира да се тргнеш од лева лента ако е побрз од тебе и се влечеш да претекнеш  ;D. Приклучи се пред да пуштиш трепкач. ??? Што ти сметаат појасите на другите  :-X

Не можам да сфатам дали се заебаваш или си озбилен. Да се приклучам у лента пред да пуштим трепкач? Тоа е спротивно од тоа што јас го зборам. Зборувам за култура и безбедност на возење, не за „заеби го другиот, јас да си поминам“.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #18963 на: 05 Јануари 2019, 18:55:34 pm »
Има поприлично сол, држте дистанца фрлаат зимските гуми ко трактор ко излага од орање..

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7123
  • Бенве сие бенве
« Одговори #18964 на: 05 Јануари 2019, 19:37:01 pm »
Хаубата ко пескарена ми е од последниве 2 дена на отворено.

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #18965 на: 05 Јануари 2019, 20:08:14 pm »
Мене па ме вади од такт не тргнување на зелено, најчесто ради буљање у тоа телефоните или паметот на 10то место одлетал. Исто ако гледаш дека некој е залетан позади тебе бато нема да престигаш во истиот момент ќе си возиш во средната лента. Нема што да те заболи ако јас сакам 200 да терам има друг што треба да се грижи и да ме казни за тоа. Неможе со прделешка од авто да тргнеш да тицаш и ние позади да се молиме кој од вас ќе пушти гас за да се претекнете(најчесто се случува да се погоди тој другиот да биде абе сеа кај ќе ме поминуваш и да гази и он на гас)

Сакаш да ми кажеш дека со мојата прделешка од ауто и со ограничување од 120 km/h ја сум у грешка кога веќе сум тргнал да претекнувам некого, а тој од нигде се појавуе зашто вози со 160? Другар, јас мислам тука си грешка. А тоа што гази тој до мене на гас да ме стигне е башка муабет. ОК е возете си колку сакате, ме нервира мене понашањето „моја е лентата мавни ми се“. Намали брзина, тоа е кога има сообраќај, ќе се тргнам јас на десна си возам редовно, па после продужи си со твоето.

Мене ми смета свирењето на зелено што очекуваат ИНСТАНТНО да крене сообраќајот од 20 коли наредени еднa позади другa. Па тоа не е возможно.

Првите две ти се поврзани и ти си крив :P. Којзнае колку седиш на зелен семафор за да ти свирнат да тргнеш :D. Нормално дека ќе ти аблендира да се тргнеш од лева лента ако е побрз од тебе и се влечеш да претекнеш  ;D. Приклучи се пред да пуштиш трепкач. ??? Што ти сметаат појасите на другите  :-X

Не можам да сфатам дали се заебаваш или си озбилен. Да се приклучам у лента пред да пуштим трепкач? Тоа е спротивно од тоа што јас го зборам. Зборувам за култура и безбедност на возење, не за „заеби го другиот, јас да си поминам“.

На 120 ограничено претекнуваш со 120? :D

Отсутен badnerves

• Почетник
  • *
« Одговори #18966 на: 05 Јануари 2019, 20:22:57 pm »
@DarthJe5us Да бе другар, на 120 ограничење не возат автоматски сите 120. :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #18967 на: 05 Јануари 2019, 21:24:07 pm »
Многу нешта ме нервираат.

• Возење над 50 у град

Тазе возач, или не си од Скопје? :)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3867
« Одговори #18968 на: 05 Јануари 2019, 21:41:18 pm »
Денес ми крена притисок еден аууу, застанувам на пешачки кај ветеринарно во автокоманда, фраерот ме претица, за малце ќе го згазеше девојчето ццц...
Исто така од такт ме вади, се уклучува на автопат вози едвај 50кмч, и баап се убацува у средна лента, ја возам 120, и ме претицуваат, како да закочам???

Отсутен badnerves

• Почетник
  • *
« Одговори #18969 на: 05 Јануари 2019, 21:45:58 pm »
@Simo - Carrier159 Па не би рекол дека сум тазе возач, од 2010 возам и живеам во Скопје. Ама си поштуем правила - пишуе 50 вози 50 ебаго. Причината што ја намалија од 60 на 50 во град е безбедноста за граѓаните. Малку ли луѓе испогазија на пешачки. ОК е плус 10 ама коа ги гледам со 80 на Илинденска е претеруење.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #18970 на: 05 Јануари 2019, 21:50:09 pm »
@Simo - Carrier159 Па не би рекол дека сум тазе возач, од 2010 возам и живеам во Скопје. Ама си поштуем правила - пишуе 50 вози 50 ебаго. Причината што ја намалија од 60 на 50 во град е безбедноста за граѓаните. Малку ли луѓе испогазија на пешачки. ОК е плус 10 ама коа ги гледам со 80 на Илинденска е претеруење.
Да де, све со 60 ги испогазија, па тоа е опасната брзина :) Нема везе, не се нериврај, млад возач си, скопје е тежок град за возење, мора да имаш рефлекси ко тигар, и нерви ко слон :)
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен badnerves

• Почетник
  • *
« Одговори #18971 на: 05 Јануари 2019, 22:20:37 pm »
Да де, све со 60 ги испогазија, па тоа е опасната брзина :) Нема везе, не се нериврај, млад возач си, скопје е тежок град за возење, мора да имаш рефлекси ко тигар, и нерви ко слон :)

А бе јас пак ќе речам измената од 60 на 50 не е зашто на некој му текнало преку ноќ да ги нервира возачите на Скопје и у цела Европска Унија, туку затоа што се покажало дека е побезбедно, ама ние некаков таков став имаме како некој да ни мисли лошо и ни тера инает (истиот муабет е и со вржуење каиш). Скопје е напорен повеќе со ромите што покушаваат да ми ја чистат шофершајбната на сваки друг семафор него што е напор сообраќајот, има многу покомплицирани градови за возење и во многу поекстремни услови.

Друго не знам што да ви кажам. Тоа е моето мислење.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #18972 на: 05 Јануари 2019, 22:21:33 pm »
Филипв има нов профил.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #18973 на: 05 Јануари 2019, 22:22:53 pm »
Филипв има нов профил.
Не би стаил бед нервс никнејм ;)
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #18974 на: 05 Јануари 2019, 23:34:35 pm »
Исто ако гледаш дека некој е залетан позади тебе бато нема да престигаш во истиот момент ќе си возиш во средната лента. Нема што да те заболи ако јас сакам 200 да терам има друг што треба да се грижи и да ме казни за тоа. Неможе со прделешка од авто да тргнеш да тицаш и ние позади да се молиме кој од вас ќе пушти гас за да се претекнете(најчесто се случува да се погоди тој другиот да биде абе сеа кај ќе ме поминуваш и да гази и он на гас)
На колку метри само кажи да знаеме да не одиме во лева лента? Има од 500 метра блиндира како луд а многу добро пишува во законот правила за престигнување.