Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3282049 пати)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10597
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #18945 на: 03 Јануари 2019, 22:46:01 pm »
Ме нервираат вакви дебили

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Кои заслужуваат да ги удри шлепер од позади и да му ги скрши двете неспособни раце, со кои ги мрзи да си ги исчистат штоповите, да му се плукнам во мозокот.

Не дека го оправдувам , ама што те заболе тебе за него , ти изгуби нешто во ситуацијава ? знаеш дека вака се 90% од комбињата , односно не гледаат на среден ретровизор , па ај дабогда ги сотре сите до еден маме им нивно да не се разбудат џубриња море поп со црн тефтер да ги брка море ден да не видат племето нивно на што личи ова бре ова ли е држава море мамето ваше...
Пробај јави се во утринска програма и испукај се таму , помалце бес ќе имаш во сообраќај :D
А што те заболе што некој се изнервирал и пишал за тоа, да не изгуби нешто од постираното со сликата.

Неисчистени штопови се закана за безбедност во сообраќај.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6293
« Одговори #18946 на: 03 Јануари 2019, 22:46:45 pm »
Знакот го има зачистено мислам дека доволно до знаење ти има даено, Ауди вози нема шо тој да си пази, твоја работа е то :D
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9181
  • Пичлеме
« Одговори #18947 на: 03 Јануари 2019, 23:05:08 pm »
И на кровот снегот е заебан, да им ебам семката мрзлива. По пат ми се има разлетано цели пластови снег на шофершајбна од кола неисчистена пред мене, онака изненадно, па додека да пуштиш бришачи... шо куроми па јас да го јадам цело време, мрза бил не пуштил жмигавец, мрза бил не го исчистил снегот... абе тоа треба да се убие!

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #18948 на: 03 Јануари 2019, 23:31:11 pm »
Дома пред врата не чистат, не па кола.

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1495
« Одговори #18949 на: 03 Јануари 2019, 23:42:56 pm »
Ме нервираат вакви дебили

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Кои заслужуваат да ги удри шлепер од позади и да му ги скрши двете неспособни раце, со кои ги мрзи да си ги исчистат штоповите, да му се плукнам во мозокот.

Не дека го оправдувам , ама што те заболе тебе за него , ти изгуби нешто во ситуацијава ? знаеш дека вака се 90% од комбињата , односно не гледаат на среден ретровизор , па ај дабогда ги сотре сите до еден маме им нивно да не се разбудат џубриња море поп со црн тефтер да ги брка море ден да не видат племето нивно на што личи ова бре ова ли е држава море мамето ваше...
Пробај јави се во утринска програма и испукај се таму , помалце бес ќе имаш во сообраќај :D
А што те заболе што некој се изнервирал и пишал за тоа, да не изгуби нешто од постираното со сликата.

Неисчистени штопови се закана за безбедност во сообраќај.

Видиш , има еден болдиран дел од текстот мој ама од што се секираш што ме заболе , не го прочита  ;D
И викаш вака ок е да се посакува на некој раце да му се искршат ? ццц  ;D
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #18950 на: 04 Јануари 2019, 00:05:34 am »
Џабе си болдирал кога потоа не ти е во ред резонирањето.

Фрлам ѓубре кај твојот комшија, ти реагираш/се нервираш а јас ти велам што те заболе...

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #18951 на: 04 Јануари 2019, 08:57:43 am »
И на кровот снегот е заебан, да им ебам семката мрзлива. По пат ми се има разлетано цели пластови снег на шофершајбна од кола неисчистена пред мене, онака изненадно, па додека да пуштиш бришачи... шо куроми па јас да го јадам цело време, мрза бил не пуштил жмигавец, мрза бил не го исчистил снегот... абе тоа треба да се убие!
Најстрашно нешто е снег на кров на камион.

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7123
  • Бенве сие бенве
« Одговори #18952 на: 04 Јануари 2019, 09:04:35 am »
Не е снегот страшен колку мразот. Периодов сретнав неколку камиони од кои што летаа крепи мраз, најчесто после тргнување од паркинг и камиони кои се со приколка со церада. Внимателно и никако возење зад нив, и престигнување што е можно побрзо

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4776
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #18953 на: 04 Јануари 2019, 13:26:43 pm »
Синоќа заглавив на мраз, во Брезница. Сакав да свртам на ширинката полукружно ама задните (погонски) тркала влегоа во подлабок замрзнат трап, предницата (потешка) се лизна во страничниот одводен канал на патот (удолница)...нема мрдање а колава напречно заглавена фаќа цела лента, зезнато ама лоши услови па сите возеа полека и им сигнализирав со ЛЕД ламба од далеку да видат. Среќа одма налетаа 2 коли, бутнаа малце дечките и одма излегов, господ здравје да им даде! Иначе ќе ми паднеа прсти од ладното дур монтирам ланци. -6 со педерски ветер и ситен снег филз лајк -60 фацата не ја осеќаш по 2мин.

Кога одев натака сабајлето имаше подлабоко снегче не лизгаше ич, арно ама ветерот го направил џам со замрзнати трапови како поминувале коли.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6039
« Одговори #18954 на: 05 Јануари 2019, 16:03:14 pm »
Кој треба да контактирам за овие шо чистат снег по главниот пат Струмица?Па овој шо возеше дали е при здрава балка да му еам се по список,по главниот пат Радовиш-Струмица си возев 90 снегот растопен но сепак возев ајде полека влажен коловоз викам....гомнарот иде од спротивна страна и вклучил распрскувач за песок и фрла песок,поминав со 90 едно не извади од памет сите у кола,хаубата и предниот браник целите се точки (излупена боја) и на шофершајбната имам дупче,сеа ми тркна трена да ка проверам и цела шоферска страна пошо фрлаше од негова лева страна па логично да е фатена цела моја лева страна ама сттав ми е да погледнам,неможев никако да застанам на главен пат да свртам со колата и да одам по него,маме ми еам ако возев брзо незнам шо ке се случеше...😞

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8347
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #18955 на: 05 Јануари 2019, 16:12:02 pm »
Синоќа на автопатот Неготино - Демир капија, на едно место имаше од иние паравани за пренасочување на правњц или лента каде друга лента се санира.

Копито со Ауди а4 99та модел ме помина таму со над 100тка. Едвај имаше место да се протне.

Стока.

Отсутен badnerves

• Почетник
  • *
  • Пораки: 28
« Одговори #18956 на: 05 Јануари 2019, 16:53:23 pm »
Многу нешта ме нервираат.
  • Не користење жмигавци
  • Возење над 50 у град
  • Лепење позади мене (tailgating)
  • Заобиколување пешаци на пешачки премин, наместо да ги почекаш да се тргнат од пат на тротоар
  • Свирење на семафор да те потсетат дека е зелено ме вади од кожа. Па доста бе, не е возможно сите истовремено да тргнеме
  • Постојано возење со долги светла на автопат (обично Тетово-Скопје го приметуем тоа)
  • Светкање со долги светла да се тргнам од лева лента на автопат додека стигам друго возило зашто некој идиот вози со 160. Тотална некултура
  • Не носење појас. Безбедност за ВАС е тоа, не дека му е гајле на цајканот. Исто важи и за дневни светла
  • Качуење на тротоар за да не го чекаш семафорот и да се померат возилата за да можеш да свртиш десно
  • ВОЗЕЊЕ ПО ТРОТОАР КОГА Е ГУЖВА. Тогаш ми иде да изваем AK-47
  • Блокирање на паркирани возила со оправдање „извини, набрзинка тука до Тинекс бев“. Ич не ме боли кај си бил, паркирај се ко човек, не е ни толку гужва
  • Свирење и заобиколување на авто-школи као демек мавни ми се идијоте један. Стигни го, со жмигавец, полека на дистанца, постави му пример на новиот возач, а не од памет да го извадиш додатно
  • Кога покушавам да се прикључам у лента, а возачот до мене убрзува да не ме пушти. Ич неубаво
/rant

Не дека сум цвеќе за миришење, далеку од тоа, али покушавам да возам покултурно. Некад ми е страв на Партизанска да застанам на пешачки да не ги собере некој друг од друга лента. :-X

Што знам, јас си возам лабаво и возењето ми е уживање, па сега секој со свој памет.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5383
« Одговори #18957 на: 05 Јануари 2019, 17:18:46 pm »
Мене па ме вади од такт не тргнување на зелено, најчесто ради буљање у тоа телефоните или паметот на 10то место одлетал. Исто ако гледаш дека некој е залетан позади тебе бато нема да престигаш во истиот момент ќе си возиш во средната лента. Нема што да те заболи ако јас сакам 200 да терам има друг што треба да се грижи и да ме казни за тоа. Неможе со прделешка од авто да тргнеш да тицаш и ние позади да се молиме кој од вас ќе пушти гас за да се претекнете(најчесто се случува да се погоди тој другиот да биде абе сеа кај ќе ме поминуваш и да гази и он на гас)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #18958 на: 05 Јануари 2019, 17:25:57 pm »
Многу нешта ме нервираат.
  • Не користење жмигавци
  • Возење над 50 у град
  • Лепење позади мене (tailgating)
  • Свирење на семафор да те потсетат дека е зелено ме вади од кожа. Па доста бе, не е возможно сите истовремено да тргнеме
  • Светкање со долги светла да се тргнам од лева лента на автопат додека стигам друго возило зашто некој идиот вози со 160. Тотална некултура
  • Не носење појас. Безбедност за ВАС е тоа, не дека му е гајле на цајканот. Исто важи и за дневни светла
  • Кога покушавам да се прикључам у лента, а возачот до мене убрзува да не ме пушти. Ич неубаво
/rant

Не дека сум цвеќе за миришење, далеку од тоа, али покушавам да возам покултурно. Некад ми е страв на Партизанска да застанам на пешачки да не ги собере некој друг од друга лента. :-X

Што знам, јас си возам лабаво и возењето ми е уживање, па сега секој со свој памет.

Првите две ти се поврзани и ти си крив :P. Којзнае колку седиш на зелен семафор за да ти свирнат да тргнеш :D. Нормално дека ќе ти аблендира да се тргнеш од лева лента ако е побрз од тебе и се влечеш да претекнеш  ;D. Приклучи се пред да пуштиш трепкач. ??? Што ти сметаат појасите на другите  :-X

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #18959 на: 05 Јануари 2019, 17:31:41 pm »
Ова е слободна земја, што мора да знаат каде одам/возам. Не користете жмигавци. ;D
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.