На раскрсницата меѓу Рузвелтова и Васил Ѓоргов, каде што завршува Рузвелтова баш пред Славеј тука редовно се прави редица од возила кои сакаат да завртат лево да одат во насока на завод за вработување. Јебига и јас доцнев, требаше да стигнам на време но ете ми се погоди редица од 15 возила, таква ми била среќата. Чекам трпеливо, можеби и цели 5 минути и дојдов на две возила пред раскрсницата.
На спомнатиот дебил не му се чекаше, пресече полна линија во лево, возеше во спротивна насока за да ги заобиколи сите што чекаат за тој да помине и заврти лево, замисли. При тоа возилото што веќе беше навлезено во кривината го принуди да се качи на тротоар и за малку да удри паркирани возила обидувајќи се да избегне директен судир. Возилото кое веќе вртеше лево тоа го забележа и мораше да се поткачи на тротоарот на Васил Ѓоргов за да му направи место, а возилото кое доаѓаше од насока на завод за вработување мораше со сета сила да кочи за да не го удри во возачката врата. Понатаму кога дојдов нараскрсницата зад трговскиот центар Капиштец погледнав десно во насока кон заводот за рехабилитација и му ги забележав штоповите, имаше заминато во тој правец.
Па мислам, да направиш таква дебилна работа, сосем непотребно, на така прометно и тесно место и да загрозиш безбедност на две други возила а потенцијално и пешаци зошто таму се два пешачки премина, треба стварно да си кретен мајку му стара. Да ти се серам у тркачот и ентузијастата со таков не-памет.