Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2913453 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34295
  • Таков е животот... јебига
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #18555 на: 31 Октомври 2018, 21:47:43 pm »
На раскрсницата меѓу Рузвелтова и Васил Ѓоргов, каде што завршува Рузвелтова баш пред Славеј тука редовно се прави редица од возила кои сакаат да завртат лево да одат во насока на завод за вработување. Јебига и јас доцнев, требаше да стигнам на време но ете ми се погоди редица од 15 возила, таква ми била среќата. Чекам трпеливо, можеби и цели 5 минути и дојдов на две возила пред раскрсницата.

На спомнатиот дебил не му се чекаше, пресече полна линија во лево, возеше во спротивна насока за да ги заобиколи сите што чекаат за тој да помине и заврти лево, замисли. При тоа возилото што веќе беше навлезено во кривината го принуди да се качи на тротоар и за малку да удри паркирани возила обидувајќи се да избегне директен судир. Возилото кое веќе вртеше лево тоа го забележа и мораше да се поткачи на тротоарот на Васил Ѓоргов за да му направи место, а возилото кое доаѓаше од насока на завод за вработување мораше со сета сила да кочи за да не го удри во возачката врата. Понатаму кога дојдов нараскрсницата зад трговскиот центар Капиштец погледнав десно во насока кон заводот за рехабилитација и му ги забележав штоповите, имаше заминато во тој правец.

Па мислам, да направиш таква дебилна работа, сосем непотребно, на така прометно и тесно место и да загрозиш безбедност на две други возила а потенцијално и пешаци зошто таму се два пешачки премина, треба стварно да си кретен мајку му стара. Да ти се серам у тркачот и ентузијастата со таков не-памет.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #18556 на: 31 Октомври 2018, 21:59:12 pm »
добро де по пластичарска тоа си е нормално возење.... може некој од тамо бил.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #18557 на: 31 Октомври 2018, 22:01:51 pm »
Миле ако си сигурен дека е член на форумов пиши го слободно кој е да го знаеме. Такви дебили заслужуваат да бидат јавно прозвани + вечен бан. Јас да бев на твое место одма ќе го именував.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #18558 на: 31 Октомври 2018, 22:02:32 pm »
Никогаш не го сфатив тоа претицување на колона за да свртиш пред сите нив на раскрсницата на која сите чекаат.
Да не има некоја priority листа, а да не знаеме. Непотребно глумење сељак и предизвикување на сообраќајка со сила.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #18559 на: 31 Октомври 2018, 22:03:21 pm »
Миле ако си сигурен дека е член на форумов пиши го слободно кој е да го знаеме. Такви дебили заслужуваат да бидат јавно прозвани + вечен бан. Јас да бев на твое место одма ќе го именував.

И јас го поддржувам Дибидус со оваа изјава. А и тебе Миле, кажи слободно кој е, не се плаши, нема да бидеш пи*ка во нашите очи. :-)
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #18560 на: 31 Октомври 2018, 22:25:59 pm »
Барем објасни што направи црната кола...

Не бев јас жими све!  :-X :-X

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #18561 на: 31 Октомври 2018, 22:29:50 pm »
А ти што возиш во лента за автобуси на празен булевар? :P
moram da napraam mesto za vakvi vozaci :/
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34295
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #18562 на: 31 Октомври 2018, 23:03:53 pm »

Не сум 100% сигурен дека е. Ама ако е и ако прочита, нека знае дека многу гнасно постапи.

Присутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
« Одговори #18563 на: 31 Октомври 2018, 23:21:05 pm »
Три коли беа таква марка, а едната што не беше тјунинг стајл се продаде? :D Правам претпоставка оти чинам и друг имаше пишувано за тој член како вози цик-цак фаст фјуриос.
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
« Одговори #18564 на: 01 Ноември 2018, 03:12:46 am »
Цело лето, додека немаше гужва, ништо не се работеше (луѓе на одмори, децата на распуст, растеретено), дојде крај на септември/почеток на октомври и почнаа да ја средуваат Огнен Прица, прво со гребење на асфалтот, па возевме така едно две недели со наизменично пропуштање на коли од двата правци, шахтите штрчеа некои 5 см и оние поопасните мали капачиња, идеални за распарување на гуми и бандажи и сега ја асфалтираат......проблемот е во тајмингот и преспорото работење на фирмата (незнам дали можеа повеќе и побрзо со 5 луѓе на терен)....на таа улица најголем проблем беше тоа што шахтите (по 5 шахти на м2) не беа нивелирани, така да ако тоа не е средено џабе асфалт....

Мора да го спомнам и новиот кружен тек кај последна 24, почнаа со градежни активности втора половина 2015 година и уште не е готов, сега почнаа со асфалтирање ама не целосно, на секои 3 метри има по еден ров (4 комада со земја која ја носи вода при секоја киша), прашина, земја, кал цели 3 години....додека пак булеварот што се проби од овој кружен тек до Цементара, асфалтиран со еден слој асфалт во 2016 година (ама ок, конечно се среди тој дел) сега го копаат од десната страна да ставаат цевки

Баш брзо завршија работа. Ја мислев ќе трае со месеци а тоа за две недели ја средија.

Брза кучка слепи кучиња раѓала. Не го положија испитот Шахти

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #18565 на: 01 Ноември 2018, 03:16:08 am »

Не сум 100% сигурен дека е. Ама ако е и ако прочита, нека знае дека многу гнасно постапи.

Имаше гепек или не? :D

Присутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6580
« Одговори #18566 на: 01 Ноември 2018, 07:34:15 am »
Добро бе кажете кој е? Каква боја беше возилото? :)

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #18567 на: 01 Ноември 2018, 07:50:49 am »
100% бил денде

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Присутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6580
« Одговори #18568 на: 01 Ноември 2018, 08:20:05 am »
И мене ми изгледа натака работата.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #18569 на: 01 Ноември 2018, 08:21:18 am »
"Може му се брзало на човекот..."