Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2913995 пати)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #18540 на: 31 Октомври 2018, 12:18:37 pm »
Ако причате српски..
Буткаше, туркаше, гураше, чушкаше...сигурно има уште...
Српски, Бугарски,  јас велам се е тоа Македонски :)
Нека сменат другите за да се разликува од Македонски ;D

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3698
« Одговори #18541 на: 31 Октомври 2018, 12:39:43 pm »
Гурнем ти га...фино звучи.

Отсутен The Seventh Son

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 249
« Одговори #18542 на: 31 Октомври 2018, 12:41:24 pm »
Како првен не се пишува „буткаш“ него, туркаш.

Како второ.

Каков закон за туркање на велосипед на пешачки. Смешки живи.
За што се нацртани лентите за велосипеди на пешачки?

Kako prven ne se pisuva prven nitu prvin tuku prvo. Isto kako sto ne se pisuva butkas tuku turkas.

Pokraj seta lepeza na izrazi so ja imat u Makedonijava uvek ke se najt nekoj koj so ke ispravat krivi drini.

Lentite za velosipedi vo Skopje se ustvari obelezani parking mesta na koi najcesto se parkirat bitalcani.

А, прво кирилица да користиме?

Povalidno mi izgleda kontranjeto na latinica otkolku li na kirilica. Sala na strana neznam kako da stavam kirilica na germanskiov windows.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #18544 на: 31 Октомври 2018, 12:46:00 pm »
Povalidno mi izgleda kontranjeto na latinica otkolku li na kirilica. Sala na strana neznam kako da stavam kirilica na germanskiov windows.

Па исто е како и на англискиот.  :D
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6004
« Одговори #18545 на: 31 Октомври 2018, 12:48:29 pm »
Ако причате српски..
Буткаше, туркаше, гураше, чушкаше...сигурно има уште...
Српски, Бугарски,  јас велам се е тоа Македонски :)
Нека сменат другите за да се разликува од Македонски ;D
Онедуваше по Штипски 😂

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #18546 на: 31 Октомври 2018, 12:50:29 pm »
Абе користи си латиница...али немој да користиш Ц наместо К, во отусутво на Ќ бидејќи  ce se iznerviram mnogu.

Отсутен The Seventh Son

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 249
« Одговори #18547 на: 31 Октомври 2018, 12:53:54 pm »
Не се пишува sala, се пишува shala ;D

https://www.pc-magazin.de/ratgeber/windows-10-tastaturlayout-aendern-sprache-wechseln-installieren-3195926.html

Fala ti Simo ama ne mi e vakov windowsot, od postarite e mislam deka e XP...... Da ne ja trujame temata ovde ko sto bi rekol literaturno-korektniot Osumka, prati mi privatna poraka ako ne ti e tesko. Fala uste ednas

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11063
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #18548 на: 31 Октомври 2018, 13:17:04 pm »

Отсутен TheForce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 546
« Одговори #18549 на: 31 Октомври 2018, 13:36:37 pm »

На овој семафор лани летоска ќе ме згазеше еден што помина на црвено. Ми објаснуваше дека моја вина било што не сум го буткала точакот на место каде што немало обележано патека.
Не велам дека не е грешка, ама да убедуваш некого дека е виновен, додека ти возиш на апла црвено и тоа на пешачки дел кај што немаш прегледност од грмушките во средина?!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34297
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #18550 на: 31 Октомври 2018, 21:21:08 pm »
Иначе денес сум се згрозил од еден крајно кретенски настан. Не сум сигурен дали престапникот е наш член, се надевам дека не е но сум прилично сигурен дека е тој. Имам видено само едно такво возило, специфичен модел со специфична боја, тјунинг и бандажи. Ако е тој и ако чита, денес тоа што се случи на раскрсницата кај завод за вработување, беше крајно дебилски, кретенски и опасен потег кој можеше да биде многу опасен. 10 минути подоцна на еден од блиските паркинзи наслушнав и како други луѓе дискутираат за случајот со забележителна револтираност. Јас мислам дека се спаси со тоа што го напушти местото на настанот со голема брзина зошто можеше да изеде тежок ќутек. На таа раскрсница има башка камери.

Така да шоферишта, без оглед дали се знаеме или не се знаеме..... не бидете кретени. Почитувајте ги правилата и сограѓаните. Еднаш се греши фатално, ама после ебење нема каење. Ниту една количина на павловичева нема да ја намали болката што може да следи.
Бидете живи и здрави.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
« Одговори #18551 на: 31 Октомври 2018, 21:23:42 pm »
Иначе денес сум се згрозил од еден крајно кретенски настан. Не сум сигурен дали престапникот е наш член, се надевам дека не е но сум прилично сигурен дека е тој. Имам видено само едно такво возило, специфичен модел со специфична боја, тјунинг и бандажи. Ако е тој и ако чита, денес тоа што се случи на раскрсницата кај завод за вработување, беше крајно дебилски, кретенски и опасен потег кој можеше да биде многу опасен. 10 минути подоцна на еден од блиските паркинзи наслушнав и како други луѓе дискутираат за случајот со забележителна револтираност. Јас мислам дека се спаси со тоа што го напушти местото на настанот со голема брзина зошто можеше да изеде тежок ќутек. На таа раскрсница има башка камери.

Така да шоферишта, без оглед дали се знаеме или не се знаеме..... не бидете кретени. Почитувајте ги правилата и сограѓаните. Еднаш се греши фатално, ама после ебење нема каење. Ниту една количина на павловичева нема да ја намали болката што може да следи.
Бидете живи и здрави.

Е што се десило де? Опиши го возилото ако веќе несакаш да го посочиш членот.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34297
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #18552 на: 31 Октомври 2018, 21:26:09 pm »

Бидете живи и здрави.

Е што се десило де? Опиши го возилото ако веќе несакаш да го посочиш членот.

Не сакам да го посочам. Сакам сам да се пронајде во муабетот. Не сум полиција да преземам конкретни мерки ниту пичка да зборувам за некого зад грб. Целта ми е само да привлечам внимание и да потсетам дека градов е мал, многу не има, секој со секого се знае. Утре не дај среќо ако се случи трагедија, РАБОТИТЕ ТЕШКО ДЕКА ЌЕ МОЖАТ ДА СЕ СКРИЈАТ!

Толку од мене.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #18553 на: 31 Октомври 2018, 21:37:17 pm »
Дај кажи што точно се случило.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #18554 на: 31 Октомври 2018, 21:41:00 pm »
Барем објасни што направи црната кола...