Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2914038 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #18375 на: 18 Октомври 2018, 10:35:14 am »
ко ќе го сретниш друг пат дај му 5 денари обавезно. И гумите издупи му ги по можност.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #18376 на: 18 Октомври 2018, 10:37:18 am »
Наравоучение, купи си СУВ.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #18377 на: 18 Октомври 2018, 10:39:30 am »
џабе ако не се понаша ко идиот.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #18378 на: 18 Октомври 2018, 10:48:39 am »
Копито.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #18379 на: 18 Октомври 2018, 10:51:48 am »
Жива среќа што он живее тука а ти не. Замисли комшија да ти биде некој ваков ропак, па цел живот да се нервираш...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #18380 на: 18 Октомври 2018, 10:52:00 am »
И мене 2 пати ми се случило во последнава година при неможност да се разминеме на тесна уличка да ми вадат аргумент они тука живееле, не знаејки дека јас живеам тука ;D на 500 метри де...

Ко божем нешто значи повеќе...

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #18381 на: 18 Октомври 2018, 10:56:49 am »
Да се знајт кој е газда ! Абе изкомплексирани, исфрустрирани. Ги продал нивите, се туткат во 60 квадрати, уместо да си бидит газда на своето тој овде се курчит за глупости оти не сакал да се вратит 2 метра ко луѓе да се узмините.

Присутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6581
« Одговори #18382 на: 18 Октомври 2018, 11:11:11 am »
Правилно си постапил и никако нервирање.

Отсутен InSides

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 857
  • ...кад звизде шурикени.
« Одговори #18383 на: 18 Октомври 2018, 11:34:06 am »
Искрено, повеќе не сум сигурен што е правилно - не ми дава душа да се конфронтирам со возрасни луѓе без причина, ама тешко се потиснува веќе во мене она прималното.

Најинтересно е што му пристапив најљубезно, за да добијам таков одговор. Ете. :)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #18384 на: 18 Октомври 2018, 12:46:52 pm »
Не, не...."Jас го сакам Скопје, какво сака нека е...мое си е".

Епа не си е...на сељобериве од кои се жалиме во темава е.

;D

Отсутен Влатко К.

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 446
« Одговори #18385 на: 18 Октомври 2018, 15:54:20 pm »
Добро, да не си се тргнел ти, шо ќе направел фраеров? Ќе продолжел тука да живее?!
И мене ми се има случено истото, плус и пијан беше. Јас пристојно, тој со навреди и омаловажувања. Не бев сам и и јас попуштив. Си одвозив, а овој продолжи да се расправа со бандера.

Отсутен InSides

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 857
  • ...кад звизде шурикени.
« Одговори #18386 на: 18 Октомври 2018, 16:42:37 pm »
Па би можеле да го анализираме типот ама никогаш нема да ги разберам таквите. Ќе повторам, возрасен човек, со сопатничка, наутро - не беше пијан...

...една од колешките ми вели "премногу си пристоен". Па нема да се тепам белки за предност на минување - ама секој ден да се продолжува фитилот треба.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #18387 на: 18 Октомври 2018, 17:42:47 pm »
требало и ти јак да се напрајш пред колешката за да го продолжит фитилот :)

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #18388 на: 18 Октомври 2018, 18:21:40 pm »
Па би можеле да го анализираме типот ама никогаш нема да ги разберам таквите. Ќе повторам, возрасен човек, со сопатничка, наутро - не беше пијан...

...една од колешките ми вели "премногу си пристоен". Па нема да се тепам белки за предност на минување - ама секој ден да се продолжува фитилот треба.
Постарите се подрски, безобразни и безобзирни. Ама тоа е нормално, начинот на живот кога тие биле млади бил поинаков. Со секоја генерација се менуваме, кој помалку кој повеќе, зависно од домашното воспитување и способноста на поединецот да согледа што е правилно/културно/потребно а што идиотски па соодветно да реагира и постапува при секојдненото битисување во едно цивилизирано општество.

Покрај твојава случка добар пример е и моментот на пешачки, приметувам дека пешаци пропуштаат само помлади шофери. Постар човек нема живци/време/почитување да ти застанува на пешачки, обавезно е со цигара во рака/уста и со мобилен на уво. Понатака...не носат појаси пошто ги стегале, застануваат/паркираат/вртат/возат каде сакаат, се расправаат редовно со други учесници во сообраќајот како и со полицајци со неосновани причи у стилу: ''Како не ти е срам ти мене постар човек да ме казнуваш, јас немам пари од пензијата да платам казна'' - Па што вртиш на две пуни полукружно ондак? Дечко со мотор настрада заради ваков потег. И самиот тој беше виновен затоа што возеше многу брзо ама и старово шо од нигде никаде си сврте полукружно преку две полни линии...и се расправаше со сите како он не знаел дека не може таму да се врти.

И не е само во сообраќај, во банка/аптека/болница/автобус они осеќаат дека се entitled на све, што сакаат можат да прават.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7231
« Одговори #18389 на: 18 Октомври 2018, 18:27:59 pm »
Пред малце на уличкиве кај мене од спротива иде една "госпоѓа" у едната рака телефонот и се клешти, а во другата цигара! Културно застанав до неа и ја прашав дали сака и кафе да и сварам па да се опушти додека вози...

Не се насекира многу, си продужи....