Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2906789 пати)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #18345 на: 08 Октомври 2018, 11:58:43 am »
Сите вие, кои успевате да го преживеете Скопскиот утрински сообраќај, и да се воздржите од физичко насилство...

...ви симнувам капа.

За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #18346 на: 08 Октомври 2018, 12:10:09 pm »
Сите вие, кои успевате да го преживеете Скопскиот утрински сообраќај, и да се воздржите од физичко насилство...

...ви симнувам капа.

Не знам дали до пола булевар успеав да убацам во втора.
Али одиме во најлошиот период...20 тина минути покасно да влезеш во градов истата делница се вози без никаков застој, освен ако се нема слупано  некој, што и не е така ретка појава.

Отсутен InSides

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 857
  • ...кад звизде шурикени.
« Одговори #18347 на: 08 Октомври 2018, 12:24:10 pm »
Кого претепа?

Во таа ситуација би било повеќе "кој те истепа"?

Отсутен InSides

• Јуниор
  • **
« Одговори #18348 на: 08 Октомври 2018, 12:27:30 pm »
Не знам дали до пола булевар успеав да убацам во втора.
Али одиме во најлошиот период...20 тина минути покасно да влезеш во градов истата делница се вози без никаков застој, освен ако се нема слупано  некој, што и не е така ретка појава.

Сигурно... но застој не ми пречи толку многу како (1) сечење на две (или повеќе!) ленти, (2) задолжително без трепкачи, (3) поминување на црвено "ама само што се запали!" и (4) непочитување на правило за предност на минување.

И други работи ме нервираат, како (1) погрешно паркирање, (2) блокирање на излез, но дотогаш веќе имам едно кафе испиено.

Отсутен brasica

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 296
« Одговори #18349 на: 08 Октомври 2018, 12:51:21 pm »
Си мислел коа си купувал стан ?

Дедо ми кога градел куќа тука било пасиште за говеда. 40 години бевме само 3 куќи наоколу и за само 10 години го посраа маалото. Така да, хаосот ми дојде мене, не си го создадов сам.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #18350 на: 08 Октомври 2018, 13:30:21 pm »

...ви симнувам капа.

Јас во 5 до 8 тргнав од дома (во Ѓорче), остаив деца во школо и градинка, земав татко ми, го однесов на работа во керамидница, на работа стигнав во 8.30... порелаксирано, никад не сум поминал :)

BTW, ти прописно си беше паркиран во 10 саат на место кај што стално си ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #18351 на: 08 Октомври 2018, 13:35:10 pm »
Јас си тргнав дебело пред 7 и релаксирано си извозев, ова работново време од 7 е благослов. Ретко солиден потег на директорот кога дојде.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #18352 на: 08 Октомври 2018, 13:45:05 pm »
Да си тргнел саат време порано може и ќе сме се сретнеле низ град.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #18353 на: 08 Октомври 2018, 13:47:04 pm »
Битно никој немаше да се нервира.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
« Одговори #18354 на: 08 Октомври 2018, 14:42:31 pm »
Јас си тргнав дебело пред 7 и релаксирано си извозев, ова работново време од 7 е благослов. Ретко солиден потег на директорот кога дојде.

Ова сакав и ја да го кажам. Мора да се измисли нешто со кои што работното време на фирмиве ќе се подели, од 07/08/09. А не кај нас за 95% од фирмите стандард е 08:00.  ЗНам дека на различни луѓе во различни фирми им треба различо времетраење за да стигант на работа, ама ете околу 30-35мин. нека е просек посабајле.

Само што ова е малце сложено да се смисли и спроведе и на сите да им е ок. ;D :D

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #18355 на: 08 Октомври 2018, 14:46:55 pm »

...ви симнувам капа.

DSG
:D

Отсутен InSides

• Јуниор
  • **
« Одговори #18356 на: 08 Октомври 2018, 21:38:08 pm »
BTW, ти прописно си беше паркиран во 10 саат на место кај што стално си ;)

Имав друга тензија околу паркирањето - една легенда успеала да се испаркира и да зафати место за 6 (не претерувам, 6) коли.

:)
« Последно менување: 08 Октомври 2018, 21:46:36 pm InSides »

Отсутен InSides

• Јуниор
  • **
« Одговори #18357 на: 09 Октомври 2018, 21:00:34 pm »
Со задоцнување, да пријавам сопствена глупост (некого јас сум изнервирал).

Веднаш по раскрсницата во Автокоманда, продолжувам по најдесната лента позади автобус. Автобусот нормално си запира на постојката, и јас без размислување (и без добра консултација на ретровизори) тргнувам да го заобиколам.

Секоја среќа што возачот на камионот (чинам беше на Стокомак) изреагира прописно, подзакочи и убаво ме протресе со свирката да не ми текне уште еднаш. Ме спаси од оштетување, и себе си од малтретирање.

Памет. Еден е, за каде попрво.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #18358 на: 10 Октомври 2018, 08:38:57 am »
Иронично, најдесната лента е најбрза и во двата правци, а по правило треба да е резервирана само за ЈСП, али тука имаш Руле Турс , Андон Компани и еден куп автобуси и минибуси кои застануваат на секоја станица и поради кои и ЈСП има застој па треба да ги заобиколува.

Скопје.
Тоа ти е.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #18359 на: 10 Октомври 2018, 08:59:10 am »
Сабајлево, семафорот после касарна Илинден према пластичарска, кај америчка амбасада, пуштен на жолто трепкачко.... бооожеее милиии на кој му текна таква глупост да направи....

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.