Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2910093 пати)

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #18195 на: 07 Септември 2018, 17:42:40 pm »
......

Тоа што го пишувам воопшто не звучи убаво, уште помалку е праведно или правилно што е така. Но таа е реалноста. Не заборавај дека мнозинството на луѓето се такви какви што ти излегуваат со ножеви, на сила, со врски, со конекции и протекции. Тоа што се случува секојдневно не падна од небо, мнозинството се такви и направиле избор да функционира така како што функционира. Единствен начин кој јас го практикувам кога сум таму е да олабавиш и се повлечеш малку назад. Тој што се бутка, што се натиска, што се пика, нека оди нека крши глава. Мојот живот е краток и ми е ценет да се натискам за кој имал/немал предност на семафор, на раскрсница, на автопат, на магистрален пат.

А за пријателката и нејзиниот сопруг, според неа и него немало провокации за напад. Тие што го нападнале најверојатно размислувале различно. Штом официјални лица те напаѓаат парично, приватно и насилнички, што е останало за некоја битанга што нема три грама мозок и има грб од некоја друга поголема битанга на позиција поставен од мнозинството битанги.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #18196 на: 07 Септември 2018, 17:57:34 pm »
Да знаеш колку пати на истото место сум пропуштал да се напикаат преку ред..таксисти, камиончиња и вакви ликови...али овој пат ако го пуштев ќе ме собереше цел, така да мораше да се реагира. Во Калибрата под седиште имам пола метар челична шипка за неизлезни ситуации али под Астрава не збира ништо јбг.. ;D

Како и да е, лично немам доверба во полиција и  судство кај нас.
Тоа личниот проблем со такви не ти го решава долгорочно..а и добро е што дојде да пружи рака и да се извини.

... и нормално кој е тој што дал лајк на постов? @NUME ;D кој друг :D

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1880
« Одговори #18197 на: 07 Септември 2018, 18:20:13 pm »
......

Тоа што го пишувам воопшто не звучи убаво, уште помалку е праведно или правилно што е така. Но таа е реалноста. Не заборавај дека мнозинството на луѓето се такви какви што ти излегуваат со ножеви, на сила, со врски, со конекции и протекции. Тоа што се случува секојдневно не падна од небо, мнозинството се такви и направиле избор да функционира така како што функционира. Единствен начин кој јас го практикувам кога сум таму е да олабавиш и се повлечеш малку назад. Тој што се бутка, што се натиска, што се пика, нека оди нека крши глава. Мојот живот е краток и ми е ценет да се натискам за кој имал/немал предност на семафор, на раскрсница, на автопат, на магистрален пат.

А за пријателката и нејзиниот сопруг, според неа и него немало провокации за напад. Тие што го нападнале најверојатно размислувале различно. Штом официјални лица те напаѓаат парично, приватно и насилнички, што е останало за некоја битанга што нема три грама мозок и има грб од некоја друга поголема битанга на позиција поставен од мнозинството битанги.

Во право е Луки, за жал такви лица се повеќе има. Застани на семафор, у 10 мин бар 1-2 ќе видиш како се бутаат во лентата за лево за да не чекаат. Што е најтрагично веќе не се само силеџии, луѓе со малку мозок него и останати категории почнаа да го применуваат тоа.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #18198 на: 07 Септември 2018, 23:16:23 pm »
Што е најтрагично веќе не се само силеџии, луѓе со малку мозок него и останати категории почнаа да го применуваат тоа.

Особено источно-северномакедонци што од Пезетка скокнаа на BMW 330d

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #18199 на: 08 Септември 2018, 00:22:55 am »
Одиш на психијатар секои 3 месеци, препишуваш антидепресиви, не ги пиеш.

Иде ваква ситуација, млатиш и се вадиш на лекарски извештај.

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #18200 на: 11 Септември 2018, 17:40:21 pm »
Вчера ме изнервира еден трактор. Па мајко му стара, еден мочан штоп, едно обично светло е 200/300 денари. Крај краева нека стават некоја рефлектирачка трака.
Сум приметил и друга механизација. Комплетно без светла се.
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8948
  • Пичлеме
« Одговори #18201 на: 11 Септември 2018, 17:44:55 pm »
Има такви еден куп сполајсимуја, особено овој период да возиш навечер Битола-Скопје и обратно, низ атарот на Росоман, двете четири треба, од тие тракториштата неосветлени, не дека денски е подобра ситуацијата, нон стоп изникнуваат од некоја кривина... само полека возење и многу внимавање.

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2735
  • Шалабајзер
« Одговори #18202 на: 12 Септември 2018, 00:03:30 am »
Има такви еден куп сполајсимуја, особено овој период да возиш навечер Битола-Скопје и обратно, низ атарот на Росоман, двете четири треба, од тие тракториштата неосветлени, не дека денски е подобра ситуацијата, нон стоп изникнуваат од некоја кривина... само полека возење и многу внимавање.

Последниве 3 недели бар 2 пати неделно сум на пат накај Прилеп/Битола, сум возел и рано сабајле, околу пладне, околу 15/6часот и приквечер, и можам да кажам дека тој пат ми е најсмрт за возење, на 2 пати избегнувам трактори што искачаат како нивно да е и еднаш едвај избегната една будала како претекнува спор трактор меѓу кривини
No turbo, no fun :)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #18203 на: 12 Септември 2018, 10:10:43 am »
Битола - Охрид, преку Ресен е иста песна.

Отсутен BigBull

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 425
« Одговори #18204 на: 12 Септември 2018, 11:59:35 am »
За Струмичка околина да не зборуваме. 😑

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8948
  • Пичлеме
« Одговори #18205 на: 12 Септември 2018, 12:02:31 pm »
Скратено, сите патчиња во цела македонска околија :)

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2735
  • Шалабајзер
« Одговори #18206 на: 12 Септември 2018, 22:20:18 pm »
Битола - Охрид, преку Ресен е иста песна.

Најзезнато е кај Јенковец пошто проаѓаш низ него али не е страшно до толку, сепак ако идеш од Ресен знаеш дека Јенковец е село споено со Ресен и не брзаш многу, ако си контра знаеш дека могуќе да излета некој тракториста и пак ќе намалиш мада сеа со јабукиве ќе е зезнато али не е до толку колку пред/после Росоман...

За Струмичка околина да не зборуваме. 😑

Позаебано ми е кај што го праат патон кај Штип него Струмица и околија
No turbo, no fun :)

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #18207 на: 16 Септември 2018, 19:26:33 pm »
Ме нервираат возачи што кочат на прво/второ трепкање на семафор, и педерски они полека проаѓаат а другиот/те мора да закочат на црвено.
Денес, почна да трепка зелено, шоферот пред мене 20 вози, а имаше можност 100 да цепа. Комотно можеа уште 3/4 коли да поминат. А пројде само дебилот. Дали се чувствуаат среќни, дали им расте егото.
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1490
« Одговори #18208 на: 16 Септември 2018, 19:41:54 pm »
Веќе казнуваат ако пројдеш и на трепкаво зелено.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #18209 на: 16 Септември 2018, 19:46:40 pm »
Ej kaznuvaat?