Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2909481 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #18210 на: 16 Септември 2018, 19:50:47 pm »
Македонецот е научен за се да има оправдување и за се да му простуваат. Затоа не ја бива државава. Народот е мек, аматер, за ништо не го бива, џабе биомаса постои.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #18211 на: 16 Септември 2018, 19:53:27 pm »
Веќе казнуваат ако пројдеш и на трепкаво зелено.
Не треси зелени, ќе прочита некој ќе почнат да кочат ќе изгинат.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #18212 на: 16 Септември 2018, 19:55:59 pm »
veke kocat izgubenive na zeleno trepkanje 😯
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #18213 на: 16 Септември 2018, 22:45:22 pm »
Излегувам прееска да го заспијам малиов, чунки у кола заспива.
Излегува на партизанска и гледам во ретровизор BMW со angel eyes и некоја друга кола во далечината се тркаат, цик-цак меѓу возила. Застануваат на семафор зад мене во Карпош 4 према Сити мол.

Си велам, па така бе тркачишта-курчашишта. Застанете зад мене, јас за такви како вас чувам цел ауспух пун clean diesel's exhaust particles. Се пали зелено, стискам прва и втора турбо-дизелска пуна гас и ги давам со црн облак канцер, тие уште толку се нас'скуваат и ОП, пред Палма полиција излегла на сред партизанска, палката ајде дечки на чешлање.....

Док слатко се кикотам гледам зајакот заспал, ајде домче на бањање па на нанање.
Инстант карма

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1490
« Одговори #18214 на: 16 Септември 2018, 23:38:06 pm »
Веќе казнуваат ако пројдеш и на трепкаво зелено.
Не треси зелени, ќе прочита некој ќе почнат да кочат ќе изгинат.

Ок брату прости, пуна гас
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Присутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
« Одговори #18215 на: 17 Септември 2018, 00:07:09 am »
Нема основа да те казни на трепкаво зелено затоа што трепкаво зелено е ЗЕЛЕНО, но трепка за да наговести дека за 3 секунди ќе се запали жолто. Ако си подалеку од семафорот и пример и да натепаш гас и сепак поминеш на жолто, тогаш има основа.
Но ако трепкавото зелено те фати на 10-тина или 20 метри пред семафорот, ќе додадеш гас и ќе го поминеш семафорот на трепкавото зелено, односно на зелено.

Муабетите за казнување на трепкаво зелено да не се > трепкаше зелено, али јас бев 100 метри пред семафорот, па полн гас, па уствари поминав на длабоко жолто.
« Последно менување: 17 Септември 2018, 00:13:29 am FiLo »

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #18216 на: 17 Септември 2018, 09:13:57 am »
Вистинска драма вечерва се случувала на скопски Бит Пазар каде таксист бил претепан со кундак и железо од засега непознати лица, кои веднаш по нападот избегале, објави ТВ 21.

Таксистот со возило на итна помош е префрлан во скопските клиники.

Од телевизијата јавуваат дека автомобилот на напаѓачите е со гостиварски регистарски таблични и полицијата се обидува да ги фати. Причините за нападот засега не се познати, а повеќе детали се очекуваат подоцна.

https://24info.mk/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B0-%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%B8%D1%82-%D0%BF%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D1%80-%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%81/

Животов не да дојде...

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #18217 на: 17 Септември 2018, 09:21:11 am »
Цело лето, секое сабајле околу 3-4 на Јане Сандански (Аеродром) грмат брзински мотори, се тркаат, турираат...најчесто е 1 ама ги има и повеќе. Ако ова е живот...боље ич да не доаѓаше.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5205
« Одговори #18218 на: 17 Септември 2018, 10:00:24 am »
Ние до Партизанска што да кажеме ова што трае со години? Нема ништо ново само од тука се преселени натаму...најверојатно затоа што тука ги чека полиција почесто.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #18219 на: 17 Септември 2018, 10:08:32 am »
Јас имам будала (со лекрска дијагноза) на соседна улица кој редовно без причина во двор го турира моторот до крај и во место...онака идиоски.
Ако јас го слушам до моја куќа на тераса, а сум на соседна улица, можам да замислам како им е на тие што се во негова близина и се чудам сеуште никој не отишол да му испука 2-3 куршума во моторот.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8948
  • Пичлеме
« Одговори #18220 на: 17 Септември 2018, 10:12:13 am »
Оди испукај му, помогни на општеството ебаго :)

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #18221 на: 17 Септември 2018, 10:45:03 am »
Ништо не си помогнал. Ќе си купи поголем и погласен.

Отсутен full_infected

• Почетник
  • *
  • Пораки: 9
« Одговори #18222 на: 17 Септември 2018, 11:39:32 am »
Ме нервираат возачи што кочат на прво/второ трепкање на семафор, и педерски они полека проаѓаат а другиот/те мора да закочат на црвено.
Денес, почна да трепка зелено, шоферот пред мене 20 вози, а имаше можност 100 да цепа. Комотно можеа уште 3/4 коли да поминат. А пројде само дебилот. Дали се чувствуаат среќни, дали им расте егото.
Слично ми се случи пред еден месец. Тогашниот дебил имаше некој плав пикап, по изразот на раката низ прозор успорувањето и проаѓањето ги направи намерно. Некако чудно, тој пикап го претркав кај Теодосиј Гологанов и му се влечев пред него, трепка да претрка трепкам и јас и пак пред него. Урла, полуде, цркна пукна и си еба матер. Десет минути го нервирав и секако дека ваљда не знае зошто ама ако го чита ова ќе знае. Свиња!

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
« Одговори #18223 на: 17 Септември 2018, 11:48:13 am »
Ме нервираат возачи што кочат на прво/второ трепкање на семафор, и педерски они полека проаѓаат а другиот/те мора да закочат на црвено.
Денес, почна да трепка зелено, шоферот пред мене 20 вози, а имаше можност 100 да цепа. Комотно можеа уште 3/4 коли да поминат. А пројде само дебилот. Дали се чувствуаат среќни, дали им расте егото.

Која е таа раскрсница во Скопје каде комотно се цепа 100ка? Нели ограничување беше 50 во населени места...

Отсутен IdeuX

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 763
« Одговори #18224 на: 17 Септември 2018, 11:50:01 am »
Било која со соодветна кола :D