Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2903455 пати)

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
120 право и 60 у кривина дава просек 90, не била така лоша :)

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
120 право и 60 у кривина дава просек 90, не била така лоша :)

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

ako bila 90-60-90 odlicna ke bila 😁 prosek 69

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
Стока, 5 секунди после затварање на црвено поминува.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Најстрашно е што ова е секојдневие.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5202
Да и тебе ќе те казнат за 10 повеќе од дозволеното, а вакви убијци никому ништо...

Отсутен Inter1

• Редовен
400 eu kazna za toj sto snima. A za potencijalniov ubica/samoubica nishto, poso ne mozeme da go identifikuvame. Kratka horor prikazna.
Btw vikendov na avtopat bese strashno. ubijci i samoubijci kolku da sakas. Kolku pati samo svirnav i pokazav sreden prst. Izgleda treba da pocnam da tepam

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
400 eu kazna za toj sto snima. A za potencijalniov ubica/samoubica nishto, poso ne mozeme da go identifikuvame. Kratka horor prikazna.
Btw vikendov na avtopat bese strashno. ubijci i samoubijci kolku da sakas. Kolku pati samo svirnav i pokazav sreden prst. Izgleda treba da pocnam da tepam

Кога има густ сообраќај со многу возила и те напрегаат да возиш брзо и ризично, најчесто возам во десна лента со 100ка. Сите лудаци ќе те престигнат и ќе си се намали густината. И нормално, држење растојание и помалку изблици на нервоза. :-)
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Inter1

• Редовен

Кога има густ сообраќај со многу возила и те напрегаат да возиш брзо и ризично, најчесто возам во десна лента со 100ка. Сите лудаци ќе те престигнат и ќе си се намали густината. И нормално, држење растојание и помалку изблици на нервоза. :-)

Се пробав, хаос!!! Десно возев, од бензиски си се вкулучуваат без да видат дали некој доаѓа или не. 3 пати сум кочел од 100-120 на 60. Им свирам им покажувам прсти, нема никаква реакција.
Тргнувам еден со син акорд да престигнам, кога стигнав до него му текна дека треба во мобилен да гледа или незнам што се случи, почна во мене да влегува, скоро до банкина се поместив на лево пошо цантиметри беа во прашање. Му се изнасвирив, барем крена рака за извини, ама што извини кога ќе погиневме со 120.
Мочковци едни со црвено пежо 206, по 18-20 год, ми излегоа исто од бензиска, им свирам уште ме гледаат. Ако зуцнеа еден збор мамето ќе им го е**ев!!! После идиотиве на полни линии престигаа, цик цак возеа ...
Страшна работа е сообраќајов. Толку никој да не пази страшна работа.
Македонија вечна
P.S. И да не ги заборавам и бесконечно огромниот број на идиоти кои возат залепени зад тебе и само те силуваат да даваш гас за да направиш дистанца меѓу тебе и идиотот зад тебе ...
Инаку уште ова ми текна еден идиот со сива Мазда 2 цело време залепен на браник ми беше, го пуштив, се залепи на тој пред мене што беше товарен максимално, почна да престигнува на две полни линии, од спротивна лента автобус доаѓа, му свети, свири и тн, овој гајле си нема си претицува и ич к не го боли. Претпоставувам закочи малку автобусов, пошо ќе го собиравме идотов со маздава од патиштава
« Последно менување: 23 Јули 2018, 10:19:07 am Inter1 »

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513

Може да се идентификува и може да се казни. Ама не во оваа посрана скапана "државичка".

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
Може да се идентификува и може да се казни. Ама не во оваа посрана скапана "државичка".

Многу работа е тоа да се заврши.

@Inter1 за да не те нервираат ситуации со приклучување, сечење ќе си планираш оддалеку и ќе си пратиш ситуација и по потреба намалуваш со моторно кочење. И помалце нервози и добра музика во кола.  :)
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Inter1

• Редовен
@Luki Junior  планирам и да, пратам ситоација. Тоа ми е специјалност за среќа. да не пратев само викендов ќе настрадав едно 5 пати. музика исто екстремно добра, ама ништо не помага кога си опкружен со тешка проста маса. Да ти се одмили и возење и се. За некој 5 секунди порано да стигне тешки драми се дешаваат. Не реклами да прават, казни, глупости, џабе е се. Ништо не помага, ум не доаѓа и тоа ти е. 
А за камерата муабетот ми беше дека попрво ќе го казнат тој што снима, демек кој го овластил да снима, него вакви самоубијци на црвено што поминуваат. Нив никој ништо не им може
« Последно менување: 23 Јули 2018, 10:59:33 am Inter1 »

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5348
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
P.S. И да не ги заборавам и бесконечно огромниот број на идиоти кои возат залепени зад тебе и само те силуваат да даваш гас за да направиш дистанца меѓу тебе и идиотот зад тебе ...
Му успоруваш доволно за да го нервираш мотивираш да те престигне. Посебно во ноќна вожња ова е правило за тие со долги/ксенон светла... Како што кажа Луки, во викенд гужви најдобро чилаут спора дефанзивна вожња. Или ќе си станеш рано рано и ќе си возиш пред изгрејсонце на раат. Второво е препорачливо.

Отсутен Inter1

• Редовен
Му успоруваш доволно за да го нервираш мотивираш да те престигне. Посебно во ноќна вожња ова е правило за тие со долги/ксенон светла... Како што кажа Луки, во викенд гужви најдобро чилаут спора дефанзивна вожња. Или ќе си станеш рано рано и ќе си возиш пред изгрејсонце на раат. Второво е препорачливо.

И тоа пробано. Успорувам, се тргам десно колку можам, трепкач му уклучувам и 50-50 е. Некои сфаќаат ме поминуваат, па не се нервирам, некои исто успоруваат па си тераме до бесконечност на пола метро растојание.
Се што било до мене пробано е и направено. Многу ми е жал што не можам ум да им турам и осет за околина, туку ете овде пишувам, ама тоа е тоа ... До некој нареден викенд, со нови нервози и со надеж дека без инцидент ќе го поминеш патот

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
Јас па мислев до мене било...и дека сообраќајов е уствари прекрасен...а и градов со се државата.

Anyway, ми текна дека лани ова време пријавував камион кој претоварен сееше дрва по автопатот..
И тоа онакви...фи 30 ка, поламетарски....