Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2900977 пати)

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
Раката да му се исуши ако мава намерно, гарант е член на ѕидот на сообраќајниот стам. Копилиња искомплексирани.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Абе да е жив и здрав, само му посакувам да налета на некој ко него да му го напраи истово. Да види како изгледа ни крив ни дужен беља да ти се деси.

Иначе колава е оваа:
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,20162.0.html

Не стигнав ни слики убаво ко што треба да ставам отиде у курац, срамота да ја сликам. Се од вакви. И од градот, мамицата негова  ;D

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
Нема логика да се пропушти убавината на Грција заради непромислените потези на нискоинтелегентни и необразовани поединци. Јас сум секоја година во Грција неколку пати, затоа што е блиску, евтино и убаво. Природата е одлична, зеленило, чисти убави песочни камени какви сакаш плажи, чиста вода и лековита, чист воздух, убава клима...храната врв и најчесто газдите се многу фини и разбрани луѓе.

Ова ми е прв инцидент, препоставувам дека локалново население кое не делува многу образовано и информирано е мотивирано од актуелните политички ку*ташачења и ложења па сите се напалени да бидат дел од инертната маса. Исто така дур поминував на плошадот низ Ставрос со отворени прозори слушнав некој како се дере МАЦЕДОНИА ИЗ ГРИС ама не му дадов значење, нека си викне чоекот. А штетава се деси на паркингот кај Ammos Beach Bar одма под Olympiada, до големата плажа има едно мало збутано диво плажиче, мирно чисто, нема МИЛААААААНЕЕЕЕЕЕ ИЗАЏИ ИЗ ВОДЕЕЕЕ, нема ТУПСИ ГЛУПСИ, си доаѓаат млади се шлапкаат со голи цициња, мераци.

Многу ми е жал што најомилената кола што сум ја имал до сега падна залудно жртва ама не значи дека нема да одам пак, греота е да се пропушта убавина како Грција заради ваква глупост и не сакам да ги ставам во ист кош сите луѓе...има глупи и паметни јбг. Среќна околност е што не ги видов како ја кршат.

Денес ја сменија во www.nianias.gr за 190е со монтажа за 40мин, супер одработија дечките....идентична е со претходната освен што претходната имаше лого од BMW оваа нема, а серискиот број и брендот се исти Pilkington, комплет со сензори за светло/дожд/влага, зелена лента горе. Смешно е што истата кошта 600 и кусур евра во BMW плус работна рака околу 730 искача....а истата без BMW знакче во ЕДЕЛПРОМ кај нас кошта 260 евра со монтажа...хммм.

Фала @AUUU за препораката, немаше лагер. @AngelSK нема гајле, само мене Plomari повеќе ми лежи :) @Chlink со боја е напишано светото ретардирано писмо?

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
Па се си во право освен дека е ефтино. Само тоа не 😂

Отсутен pwned

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 55
  • гоЉф Дас Ауто
Штом пројдеш граница, ставаш бел изолир на мк-то од таблица и немаш проблем.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
Имаш плав за убаво да легне 😂

Јас последните 2 пати еднаш мај еднаш Јуни ни лепев мешто ни бутур.

Се погоди не налетав на селендра

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
Мислев во споредба со платено добиено во блиска околина. Од тоа што сум прошетал: Бугарија има тапа/опасно море, ХрваЦка е огин скапа а ладна е водата, Ц.Гора е поевтино ама плажите и услугата ко Охрид, на Албанија и требаат фурни леб да ги стигне останативе во било кој поглед. Евентуално Турција ама па таму не би идел со кола.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
Нема логика да се пропушти убавината на Грција заради непромислените потези на нискоинтелегентни и необразовани поединци. Јас сум секоја година во Грција неколку пати, затоа што е блиску, евтино и убаво. Природата е одлична, зеленило, чисти убави песочни камени какви сакаш плажи, чиста вода и лековита, чист воздух, убава клима...храната врв и најчесто газдите се многу фини и разбрани луѓе.

Ова ми е прв инцидент, препоставувам дека локалново население кое не делува многу образовано и информирано е мотивирано од актуелните политички ку*ташачења и ложења па сите се напалени да бидат дел од инертната маса. Исто така дур поминував на плошадот низ Ставрос со отворени прозори слушнав некој како се дере МАЦЕДОНИА ИЗ ГРИС ама не му дадов значење, нека си викне чоекот. А штетава се деси на паркингот кај Ammos Beach Bar одма под Olympiada, до големата плажа има едно мало збутано диво плажиче, мирно чисто, нема МИЛААААААНЕЕЕЕЕЕ ИЗАЏИ ИЗ ВОДЕЕЕЕ, нема ТУПСИ ГЛУПСИ, си доаѓаат млади се шлапкаат со голи цициња, мераци.

Многу ми е жал што најомилената кола што сум ја имал до сега падна залудно жртва ама не значи дека нема да одам пак, греота е да се пропушта убавина како Грција заради ваква глупост и не сакам да ги ставам во ист кош сите луѓе...има глупи и паметни јбг. Среќна околност е што не ги видов како ја кршат.

Денес ја сменија во www.nianias.gr за 190е со монтажа за 40мин, супер одработија дечките....идентична е со претходната освен што претходната имаше лого од BMW оваа нема, а серискиот број и брендот се исти Pilkington, комплет со сензори за светло/дожд/влага, зелена лента горе. Смешно е што истата кошта 600 и кусур евра во BMW плус работна рака околу 730 искача....а истата без BMW знакче во ЕДЕЛПРОМ кај нас кошта 260 евра со монтажа...хммм.

Фала @AUUU за препораката, немаше лагер. @AngelSK нема гајле, само мене Plomari повеќе ми лежи :) @Chlink со боја е напишано светото ретардирано писмо?

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Супер си поминал, да си ти жив и здрав и да уживаш у одморот, 200 еур се прават, ама деновите одмор се броени, не вреди у нервози да ги трошиш.

На твоја мука најдовме поефтин извор на шофершајбни од Еделпром. :) Дури и прашање е дали се исплати да даваш 100 еур годишно за осигурање на стакла!

Апсолутно се слагам со горенапишаното, Грција е преубава за да се избегнува заради наложени националисти, ваљда паметните ќе победат....

Па се си во право освен дека е ефтино. Само тоа не
Мислев во споредба со платено добиено во блиска околина. Од тоа што сум прошетал: Бугарија има тапа/опасно море, ХрваЦка е огин скапа а ладна е водата, Ц.Гора е поевтино ама плажите и услугата ко Охрид, на Албанија и требаат фурни леб да ги стигне останативе во било кој поглед. Евентуално Турција ама па таму не би идел со кола.

Прекрасено објаснета состојбата со блиските дестинации за одмор во две реченици.

Јас до Бодрум бев со Тојотата и си се вратив со пукната шофершајбна од камче на неасфалтиран дел од патот. Ама не верувам дека у блиска иднина пак би се возел два дена до море.

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D

Дојран, мајне френд.
Рајско место на балканов.
Водата е бара, комарци колку сакаш, тди музика колку сакаш. Што бараш ти друго.?
Алги? Па и алги ќе донесемо ако мора. :D ;D
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Дојран подалеку е од Грција.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
alal da vi e 😁

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Гледам се буните, тоа што го покажав удреното на врата со врата е од денес и е направено во Скопје во Аеродром на паркинг од комшија. Чисто го потврдував предходно напишанотот дека кај нас во нашата ни сопствена држава статистички се случуваат многу повеќе штети на коли од многу по банални работи и разлики меѓу луѓето отколку во Грција, каде и те како има причина за рчка. Мене во Грција никој ми нема пипнато кола. А на доста места сум бил.

Ако има тука луѓе што живеат во зграда и паркираат кола на паркинзи кои се делат со останатите комшии од околните згради ќе ме сватат сигурно.
Сакам да кажам дека балкан сме, било каде во околниве земји да има толку многу на број во толку мал временски интервал, македонци, би се случило истото па и бетер. А верувам и дека се случува ама не е толку интересно за муабет.

Ние како нација која очајно и константно бараме разлики, поделби, заради ривалство, почнувајќи од вера, општина,спортски клуб, населба, школо, зграда, стан/куќа, соба. За да има рчка. Чудно ни е како во Грција на Иљадници коли ќе се деси беља на 5 коли во сезона. Па во Охрид повеќе скопски коли се оштетувале (иако мене не ми се случило).

Башка немој да мислите дека тоа што тераа на граница да го покривате мк делот од таблицата го прават зошто им смета на институции како царина, гранична полиција и сл. они го решаваат тоа со ливчето дополнително што го пополнувавме затоа што Грција како земја не го признава името Македонија.

Таблиците ги покриваа за да не ни се случуваат штети од малоумници кој ги има секаде на жалост. На граница во Грција како што сум поминувал нигде не сум поминал (едино во Бугарија со евриќи у пасош). Нити па сум наишол на однос од сообраќајна полицја како во Грција, само опомена и бриши.

Ги осеќаат нашите пари и те како, не сакаат да ги губат. Поготово луѓето бизнис што си тераат.
« Последно менување: 20 Јули 2018, 23:58:50 pm Chlink »

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Башка што пред некоја година испадна дека некои наши деца гребеле наши коли во Грција...

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
God to keep and to protect
« Последно менување: 20 Јули 2018, 23:58:41 pm Inter1 »

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
Освен кола има и други превозни средства за стигнување до сакана дестинација. Не дека не е убава Грција ама еден е животот за да скапам таму секое лето