Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2902537 пати)

Отсутен ogledalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 615
Jas skoro sekogas pratam situacija vo soobrakaj, plus i ne vozam brzo. I stvarno retko mi se slucuvaat i me nerviraat situacii nabrojani pogore. I vo Skopje i nadvor od sk.

Moe mislenje e deka ako samiot vozis brzo I nervozno, mnogu poveke ke te nervira soobrakajot okolu tebe. Sekoj ako pojde od korekcija na sopstveno odnesuvanje, drzavava ke ni stane Svicarska. No jbg, balkanski mentalitet, stalno drugiot e kriv.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
Ок ќе се поправам. Ај сеа прочитај прво што се имам пишано и што се сум направил, па после паушални коментари давај. Нели треба прво од себе да почнеме, ете и ти прво почни од себе и почни да читаш до крај што е пишано, па после коментирај. А јас ок ќе се поправам. Пошо крив сум што со 100 возам на десна лента и ми влегуваат од бензиски, од сега со 60 ќе возам, ќе закочувам ако треба, ќе им давам предност, на тој што сака да престигне, ќе застанувам во помошна лента ако треба само тој да престигне без проблем, а јас да не се нервирам, па се да ми е суууппперррр...
еј стварно помагало, си пуштив добра песна и сега се е супер. нема веќе идиоти во сообраќајов. Јас па нервирај се цело време, а лекот за подобар сообраќај да ти бил уклучено радио. јеахх
Ретко се нервирам, ама во последно време неможам да преќутам на очигледни глупости. Во сообраќај кај што може мн лесно некој да настрада, толку никој да не пази и да нема чуство за околина тоа е страшно нешто.
« Последно менување: 23 Јули 2018, 11:55:29 am Inter1 »

Отсутен ogledalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 615
Koga ima benzinska, spojuvanje na druga pat ili parkirano nekoj najdesno, ne pratis situacija? Ako gledam deka nekoj iskaca od benzinska, avtomatski mi doagja da se prestrojam vo leva lenta. Isto i ako ima parkirano nekoj od bilo koja pricina. Ako ima nekoj vo leva lenta usporuvam, za da mozam ili pozadi nego da odam levo ili poveke moznost za manevar da imam ako nesto nepromisleno saka da napravi toj od benzinskata/sto se priklucuva/parkiraniot.

So samiot post zvucis deka mnogu lesno se nerviras :)

Отсутен Inter1

• Редовен
@ogledalo Кој треба да пази и да прати? Тој што се вкучува на пат или тој што вози треба да пази и на такви будали? Ете во лево неможев да одам пошо во ист момент еден ме престигаше од лево, тој од бензиска си влезе во пат без воопшто да види ретровизор, единствена опција ми беше да кочам и да се надевам дека некој е доволно одалечен од мене.
Ама ете тоа беше вчера, денес си пуштив радио по твојов совет и сега гајле немам. Сите проблеми во сообраќјај се решени. Зосто не кажа порано? Јас па нервирај се и покажувај им прсти (средни), а тоа јас да сум бил крив. Дамн ит, јбг
Ајде поздрав сега

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
Ooo ја ако не пазев и за другите недоделкани до сега ќе имав 30 сообраќајки најмалку, од кои десетина потешки.
Жени возачи веќе знам што ќе направат пред тие самите да решат.
Исто важи и за Ауди половњаци.;D

Отсутен Inter1

• Редовен
Ooo ја ако не пазев и за другите недоделкани до сега ќе имав 30 сообраќајки најмалку, од кои десетина потешки.
Жени возачи веќе знам што ќе направат пред тие самите да решат.
Исто важи и за Ауди половњаци.;D
И јас слично пишав, само Огледало ме искара за џабе. Само викендов 5 сообраќјки ќе имав од кои 3 потешки, ако не пазев и за другиве.
А на Ауди и БМВ половњаци, како и на Џипови од типот Рејнџ Ровер, Поршеа, стандардно им се тргам. За такви будали не вреди ни секунда да се замараш. Тие што возат такви коли, без разлика половњаци или не, се богови и останатава раја по закон должна е да им се тргне од патот

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
Да научам да едитирам видеа имам цела колекција блиски средби и избегнати катастрофи откако го ставив камерчето. Ако знае некој лесно програмче за сечење, спојување, додавање/бришење звук нека препорача.

Отсутен BigBull

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 425
Да научам да едитирам видеа имам цела колекција блиски средби и избегнати катастрофи откако го ставив камерчето. Ако знае некој лесно програмче за сечење, спојување, додавање/бришење звук нека препорача.
Moviemaker

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
Мovavi Video Suite 15.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Ништо од ова, sony vegas или adobe premiere.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
Adobe premiere еднаш пробав да го научам базично јако се заебав, влагав во филмови. Можеби најдобар софтвер за видео едитирање ама треба да се загрее столчето и да се научи да се користи како што треба.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
За тоа што го бара молец не е тешко ништо. Cut е одма до timeline и нормално клиповите се во explorerot од лево цело време и само се дропнува директ, дури може и да го cutне видеото пред да го стави во timeline-от. Можеби прошлите верзии биле полоши ама последниве 2/3 години ок е.

Отсутен Inter1

• Редовен
Џабе е снимање, едитирање и тн. Ако сакаш Спилберг биди, џабе се. Полицијава ништо не прави во најголем број на случаи и то ти е. Снимањево може за забава овде, од типот на клипчињата во Русија, роад раџе и тн ... ама освем со ќе ги испцуеме прекршителите тука, друго овде во дивиов запад ништо нема да се смени

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
Ако се соберат доволно прегледа ќе се зголеми и притисокот врз полицијата надежно.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
Интер е Миле -Миле е Интер