Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2896746 пати)

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
  • Пораки: 1411
сабајлечки за на работа коа не се брзам се трускам по бекатонките со 20км/ч, а и кога има коли не ризикувам, сеа празен булевар мораше да се искористи. ::)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
Брзински мотори не ми се комотни. Скутер е комотен. Ова е брз скутер, плус аутоматик, да не се заебаам со мењање брзини.
Она горе ти е ко морско прасе. Нит е морско нит е прасе. :D
Ни мотор ни скутер :D

сабајлечки за на работа коа не се брзам се трускам по бекатонките со 20км/ч, а и кога има коли не ризикувам, сеа празен булевар мораше да се искористи. ::)
Немој така, па има велосипецки патеки, ти сеа трускање спомнуваш. Да не ти маваат и гранки од дрвја по лице случајно?! Нееемој такаааа ѓорѓи, имаме осетливо членство тука, ќе се наљути ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
Брзински мотори не ми се комотни. Скутер е комотен. Ова е брз скутер, плус аутоматик, да не се заебаам со мењање брзини.
Комотен е CBR250R слично како овој што е. RR е легнат. Ама самото тоа што лесно се плетка во многу мали брзини е голема предност за гужви, тротоари и паркинзи. Башка има гепек.

http://cycle-ergo.com/

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9225
Се возам денес низ Скопје, мерак нема луѓе малце сообраќај нема кој да те изнервира.

Од шо ми беше убаво си свртев уше еден круг...

Дефинитивно градов е проектиран за пола од популацијата која ја има

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Еве го макси-скутерот што се бара:

Aprilia SRV 850

76 ks, 192km/h

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
Го има пред NLB паркирано секој ден.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Се возам денес низ Скопје, мерак нема луѓе малце сообраќај нема кој да те изнервира.

Од шо ми беше убаво си свртев уше еден круг...

Дефинитивно градов е проектиран за пола од популацијата која ја има
Уште маце да се доизгради ќе видиш дека сега во 3 п.м. било рај. А гледам уште се тура бетон во секое ќоше.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7998
  • Плинаш!!!
Пред некој ден малку подзатемнето, јас со кола се уклучувам од тинекс во Хром према центар. Гледам лево нема кола гледам десно исто нема и полека се симнувам од тротоарот. Слушам некој свири со уста, подзастанувам и гледам двајца типци со тркачки велосипеди се тркаат по улица. Поминаа и јас тргнав по нив. Возат на сред лента еден до друг. Кај гоце делчев прошишаа на црвено без да погледнат или да поднамалат. Се пали зелено и тргам го стигам малку после олимпико трговскиот. Им свирнав кратко за да се потргнат, мува не ги лази како за инат уште малку се подраширија. Кај веро 2 пак на црвено и за влакно не ги собра еден со бмв. Пред млечен, најверојатно не се разбраа меѓу себе, едниов што вози од десно, врти лево кај млечен а другиов продужува право и тука убаво се спукаа на сред булевар, ми паднаа пред кола, среќа полека возев. Незнав дали да плачам или да се смеам. Само кога ги заобиколив им реков "ако ви е ѓубриња" и си продолжив.

Е вакви треба да се тепаат додека не се посерат.

Sent from my MI 4S using Tapatalk

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Бест кејс сценарио: Сами се елиминирале. 

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20211

Затоа постојат категории што се удобни, не се само тркачките мотори со брзини. Нејкед некој и ќе си свиркаш.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Стојам на латана семафорот за накај тутунски маж и жена модерни во стилот си поминаа на црвено како низ турски гробишта, ни да подзастанат но да погледнат. После саат време кај бриколаж исто едно типче, ги имам на камера ама ме мрзи да вадам снимките. Изгледа во мода им е ова на точкаџииве.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7998
  • Плинаш!!!
Така вчера жената помина во Ѓорче на пазарче па ја плеснаа. Луѓе отварајте очи незнам што им е на пешациве, како некој да ги турка со сила да поминат улица без да гледаат лево и десно.

Sent from my MI 4S using Tapatalk

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34289
  • Таков е животот... јебига
А бе и јас возам и точак и кола, Мноооогу почесто кола од точак, 50 пати повеќе изразено во километри. И двете средства пробувам да ги користам најкултурно што може. Не возам точак, или ретко го возам по улица (некогаш кога сум на тренинг - по булеварите возам, најчесто навечер кога се на улица и најнекултурните возачи, па не ми замераат на мојата некултура :) ).

Но, некултурен на точак е даааалеку помало зло за толку да претаме тука, отколку некултурен пешак или некултурен возач на автомобил или мотор.

Кога некултурен точкар поминува на црвено, тоа го прави релативно брзо за да не засмета, но доволно споро, за да има доволна прегледност за да оцени дали иде или не иде кола од спротивните страни. Госпо` нека му е напомош ако згреши во процената. 
Пешак е далеку поспор, па дури и да е доволно далеку возилото што иде од спротивна, многу веројатно дека ќе засмета. Возач на моторно возило е најстрашно, пошто не може да процени кога некоја будала на зелено ќе помине.
Тоа е што се однесува до црвеното светло. Не треба да поминува, секако, но некогаш е тешко и неприродно да го менуваш ритамот на возење точак, и не застануваат доколку нема сообраќај од останатите краци на раскрсницата. Истото црвено може да го помине и од велосипедска патека, тогаш пола културен ќе биде. :)

Возењето по улица, во крајна десна лента, повторно ќе кажам ич не ми пречи. Додека не се направи инфраструктура барем како во видеоно од Цирих (каде што и не е најидеално), треба да се дозволи возење по улица. Само десно и на макс 1м од тротоар. Има место, слободно може и автобус да помине покрај нив без да излезе од лента. Секако, ова важи доколку брзината на пат му е над 20км/ч (јас со ќерка ми од 15кг на точак, плус строго по патеки, плус со застанување на сите семафори имам отрприлика толкав просек на рамно). Ако се влечка, може слободно на велосипедска, нема да му пречат паркирани возачи и пешаци и контејнери и растурено ѓубре и неисечени гранки што ти маваат по лице. Но, додека не се среди стварно асално инфраструктурата, треба да бидеме скрос толерантни и благодарни што возат точаци во овој ужасно неспремен град со никаква инфраструктура за точаци. И да им помогнеме во борбата за подобра точкарска инфраструктура, а не да ги хејтаме „од инает“  :)

Ни тој Дени што го имаше снимано, ни овие Зеро што ги слика, не им го изреметиле ритамот во нивното возење автомобил, ниту возачите требале да обратат екстремно внимание на нив. Доволно е само да го приметиш нивното присуство на коловозот, да знаеш дека се тука и да си продолжиш по својот пат. Веројатно поголем ремет било вадењето телефон да ги сликаш, отколку реметот што го напраиле во сообраќај.
To Simo. Nekoj neka go stavi vo legendarni pls

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Какви легендарни, се оправдува поминување на црвено. Шу ти е?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34289
  • Таков е животот... јебига
Абе и возење Алфа се оправдуе....
Какви легендарни, се оправдува поминување на црвено. Шу ти е?

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk