Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2896752 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Со кола уште побрзо ќе поминиш на пешачки. Па уште ако си залетан, за пола сњкунд ќе поминиш.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
Какви легендарни, се оправдува поминување на црвено. Шу ти е?
Се објаснува, не се оправдува - биг диференс. ;)

Со кола уште побрзо ќе поминиш на пешачки. Па уште ако си залетан, за пола сњкунд ќе поминиш.

И тоа е објаснето во постот..
Цитат
Кога некултурен точкар поминува на црвено, тоа го прави релативно брзо за да не засмета, но доволно споро, за да има доволна прегледност за да оцени дали иде или не иде кола од спротивните страни. Госпо` нека му е напомош ако згреши во процената. 
Пешак е далеку поспор, па дури и да е доволно далеку возилото што иде од спротивна, многу веројатно дека ќе засмета. Возач на моторно возило е најстрашно, пошто не може да процени кога некоја будала на зелено ќе помине.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Епа тоа е работата, што цело време се објаснуе македончето. Да се поштува законот и да се спроведува друг ќе биде муабетот.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
Ко што гледаш, и јас ги сметам за некултурни што поминуваат на црвено, единствената разлика е што мене лично, не ми пречат и не праам драми околу тоа, затоа што ги сметам за помал општ ризик :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20211
Мене од точкаџии највеќе ми сметаат кога возат во спротивна насока во лента т.е. кога се движат во мене.

Отсутен Bicikle

• Легенда
Оди и ти во ними да видиш како бегаат :)

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
Спавате ли мирно вело хејтери ?  ;D

А смеам вака без раце да возам, или и за тоа се јаде бурек ? ;D :D

п.с. возам без раце, и поминувам на црвен семафор на пешачки кога ќе оценам дека нема опасност. Живеам опасно ;D :D

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
До кружниот, а после него?
За 22ка се фаќате за браник уште бе, се шлепате гага ;D

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
vo ajrodrom nekade...  :-X :-\

tuka se zema merka za spustanje kola... sega site ostanati ke pocnaat, cim na edno mesto vidat glupost ne se ispusta taa moznoost upm

sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
Генијално и 100% функционални. Камери и слично не се 100% функционални, ова е. :) :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
Ова е џам. Оние кратките лежечи упропастуваат коли и се тотално бескорисни. Овие долгите се одлични.

Отсутен Bicikle

• Легенда
Спавате ли мирно вело хејтери ?  ;D

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

А смеам вака без раце да возам, или и за тоа се јаде бурек ? ;D :D

п.с. возам без раце, и поминувам на црвен семафор на пешачки кога ќе оценам дека нема опасност. Живеам опасно ;D :D
Можеш и без гледање?

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
vo ajrodrom nekade...  :-X :-\

tuka se zema merka za spustanje kola... sega site ostanati ke pocnaat, cim na edno mesto vidat glupost ne se ispusta taa moznoost upm

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
zosto glupost? vaka pesaci i kolicki i invalidi imaat ramna podloga da projdat a vo isto vreme ima i pesacki i lezeci policaec. 3 muvi so 1 udar
eve go mestoto
https://goo.gl/maps/H7kGsm2Nd7Q2
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
Идам утре да поставам камерче...ова ќе се дешава гарант

Отсутен Fic_CC

• Легенда