Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2905354 пати)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Секој ден треба да има акции, односно навика да им стане на џандариве да дремат на улица и да казнуваат, а не да дремат по кафани. И дај еднаш нека им текне камерине да ги искористат и за казнување, ќе се потсреди малце сообраќајот.

Да се потсетиме дека камерите не се на сообраќајна полиција, на една од оние управите со бројчиња од напред се. И да се подсетиме дека тоа што некој го убил комшијата и не го фатиле (сеуште) незначи дека и ја треба да го правам истото и да речам е шо бе види го оној, прво него, па после мене бркајте ме. Е тука е проблемот, што сите сакаме да важи законот се додека не дојдеме ние пред него, е тогаш ги имаме сите оправдувања и објаснувања. Дискутирано е во повеќе наврати и секад завршило со "прво во тетово и чаир па после кај мене нека дојдат"

Знам дека не се на сообраќајна, али не значи дека не може да ги позајмат и софтверски да си казнуваат. Сигурно нема секој свои камери да си закачува на раскрснициве.

Иначе и мене ме казнија пред некој месец, си платив пола и тоа е тоа. Мора да се казнува секојдневно и тоа масовно, а и мора камерите да профункционираат.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk

а оти законот да е селективерн? Во ред е тоа?

"Ама нека одат да казнуваат во Чаир" и сличните реченици не смеат да бидат изговор за правење глупости, ниту пак некаква "дозвола" за правење глупости.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
епа добро де чаир и тетово нека казнуваат, нас нека не не казнуваат, да одмориме малку ;D

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224

а оти законот да е селективерн? Во ред е тоа?

"Ама нека одат да казнуваат во Чаир" и сличните реченици не смеат да бидат изговор за правење глупости, ниту пак некаква "дозвола" за правење глупости.

Ни оддалеку.
Али дека Зајко се залакоми викендов и удри само таму кај што газето му стиска, и тоа е факт. 8)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
дека си го попил така размислуваш :)
да не беше казнет викендов и ти ќе беше на страната „така треба“, „камо повеќе да казнуваат“
сети се само дека до вчера се жалевме зошто нема полиција и никакви контроли

и да се потсетиме, полицијата казнува само доколку си направил прекршок, инаку не
* следува, ме казнија за возачка книшка, додека пред мене помина мотор со 150 на едно без кацига

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
Всичко е добре.
Гилти ас чарџд.

Не се сеќавам дека сум пишувал дека треба повеќе да се казнува.
Градов не го можам поради тоа што она што е во неговата срж е непоправливо у неповрат без оглед на казнувањето.
Сообраќајот е само битен,али не и единствен дел од таа моја хeјт равенка.

;D

Отсутен Bicikle

• Легенда
Кој како сака нека вози. Ако ми е сумљув некој ќе си се потргна па кој што сака нека прави.

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3040
Пластичарска и бит пазар денес беа проодни чисти од паркирани возила. Казнуваа на бит пазар на семафорот за пешаци ако поминеш на црвено а подолу накај мавровка немаше ниедна кола на тротоар.

Sent from my MI 6 using Tapatalk

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Уште да почнат дуќанџиите да ги казнуваат што тротоарите ги претворија во магацински простор на пластичарска, и ќе го решат тој потег со проодност таму.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен vele85

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 590
Вчера со точачето бев на работа, и "омилената" пластичарска ја гледам проодна немаше мн гужва ( 15ч) си помислив празник нешто да не има не ми се веруваше. Оно полиција со ротации не дозволува да се паркираат,денеска  пак жазовци чистат ќе ја биде изгледа :)

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Како не' ќе ја биде, следува продужен викенд, мора да се земе некој денар да се тркне до некаде.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Имаат право колегите форумаши за двојните стандарди. Не им ја намалува кривицата али у право се. У нормален свет законот не познава националности, дури и навредливо е и понижувачки да не го спроведуваш законот во одредени делови на градот само ради тоа што некој се симнал од планина. Па не сите припадници на тоа малцинство се примитивни клошари. Има и меѓу нив нормален свет кој сака да живее цивилизирано ...

Отсутен Bicikle

• Легенда
+ 20 год си бевмена башибозук научени, некако одеднаш ни дојде. 

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #17143 на: 24 Април 2018, 22:22:11 pm »
“Треба поише полиција, треба казни, у пичку материну, див запад итн итн...”

* Полиција почнува да си ја работи работата

“Ебати апашите, Зајко се улетал, така се пуни буџетот, квоти за продужен викенд, што не идат у Чаир/Тетово/Гостивар итн итн...”

Шта речи, коју поруку послати.

П.С. Пошто тоа што остана од Македонија е све живо преселено во Скопје, плус еден тон Косовари кои орбитираат секојдневно, каде да има најмногу контроли и акции?? У Пехчево?!
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
  • Пораки: 1411
“Треба поише полиција, треба казни, у пичку материну, див запад итн итн...”

* Полиција почнува да си ја работи работата

“Ебати апашите, Зајко се улетал, така се пуни буџетот, квоти за продужен викенд, што не идат у Чаир/Тетово/Гостивар итн итн...”

Шта речи, коју поруку послати.

П.С. Пошто тоа што остана од Македонија е све живо преселено во Скопје, плус еден тон Косовари кои орбитираат секојдневно, каде да има најмногу контроли и акции?? У Пехчево?!
Ако си со скопски таблици, баш у пехчево ќе го јадеш. ;D