Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2904931 пати)

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
Problem e nemanje oset na prostaci. Pak ke pisam, vcera zaletan 100ka, ovoj izleguva od benziska eden tezok vol koj za zal bese so malo dete barem edno na zadno sediste, koga mu se pribliziv togas si vleze najkomotno vo lenta. Sum kocel od 100 na 40, srekja toj zad mene vide sto se desava zakoci i toj odma ...
Tipov muva ne go lazese, si prodolzi so 40-50 gajle nema. Bitno kejfot si go napraviv, svirenje i pcuenje za site pari, a vo slucaj da zastanese i nesto da kazese, ke si go dobiese za site pari.
Od kolku banalna rabota - negledanje levo/desno, nepustanje trepkaci kolku gluposti mozat da se desat. Common sense is not so common
« Последно менување: 10 Април 2018, 13:27:49 pm Inter1 »

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Па ако левата лента не била ептен  полна, колона од возила си можел да си застаниш таму и да си тера таа од зад тебе слободно. То е како што реков ако немало километарска колона во левата.
јас доаѓав од кружниот тек кај АМСМ, приклучувањето на тоа парче улица е со километарска колона насабајле, во лева лента едноставно е невозможно да стигнеш. Да била празна веројатно ќе сум бил таму, а она од кај рамстор можела да се престрои во десна, од каде со сигуроност може да си продолжи право на помошното ѝ светло. Ама откако застана позади мене, и кога не можеше да се престрои, веројатно сакаше јас на пешачки да отидам пред тој во лева лента, што е за мене неприфатливо.

За ова парче улица праиме муабет, за да биде појасно: https://www.google.com/maps/@41.9925052,21.423987,3a,75y,219.38h,84.54t/data=!3m6!1e1!3m4!1sqYieuQZ7MNjmWRPmeiqSfA!2e0!7i13312!8i6656

Тука кој е за право си иде во десната лента, многу порано се укључува дополнителното зелено за право и десно. Тури и кур ...

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Возам од кружниот кај Порта Влае кон кружниот кај црквата, пред мене во лента таксист, двајцата сме за вртење лево кон булевар Ѓорче Петров. Возиме по кружен, почнуваме да се исклучуваме за лево, само што го поминуваме островчето, таксистов без жмигавец пробува полукружно да сврти, да се врати назад кон кружниот тек. 25-30 на саат возев, и за малку ќе му влезев во гепек. Толку ме изненади...

Прв пат сум видел таков возачки потег, а во Гостивар живеам...

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Немате кружни текови во Гостивар, сите во Тетово ги ставија, затоа си се изненадил од потегот ;D
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
од сите глупости што се случуваат на тој кружен тек, убедливо предничи да на посебна лента за исклучување ти влегуваш во кружен тек и излагаш на прв излез

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
од сите глупости што се случуваат на тој кружен тек, убедливо предничи да на посебна лента за исклучување ти влегуваш во кружен тек и излагаш на прв излез

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Рикверц на кружниот тек кај католичка.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Контра смер кај католичка, неколку пати.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
Контра смер кај католичка, неколку пати.
И овој што се враќаше рикверц беше во контра смер.

Денес жени непотребно легнати на свирка. Порано беа ќелави поднабилдани мешлаци во црна кола со затемнети стакла, сега жениве превземаа со свирење.

ОФца во туарег се изнасвире, блендираше, свиреше и ќе ме удреше од позади, да можеше преку мене ќе поминеше, затоа што пропуштив авто-школа да сврти пред мене, прописно си даде жмигавец пред мене, почекавме 4 секунди повеќе отколку искусен возач да сврти и никоме ништо.

Тетка во фиеста заспа на свирката зашто сум пропуштил 2 точаци да си поминат на нивно зелено и мое помошно зелено.

Глупача во пежо свиреше со кратки паузи буквално на се (автобуси, коли, камиони, пешаци, точаци...мислам дека и на самиот семафор му свиреше зашто е црвено) што е пред неа од 3 бисери до црвен крст, после сврте десно и најверојатно продолжи да свири.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
време за парење да не им е

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
Ako moze da se najde junak sto ke se pari so takvi gluperdi. Aman neka ne se parat, neka ne se razmnozuvaat glupive lugje

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
време за парење да не им е

Вторник вчера...Муживе летнати по Барселона, фудбал, утакмица ЛШ,кладилници, па после ПС4 фудбалче...а на нив им се сака.
Треба да се има разбирање.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Па, нека идат карши, како се викаше... Ем ќе донесат некој денар дома:)

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
Како бе нема некоја таква да ми свири да закочам пред неа секако браникот мине за фарбање

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
Вчера ме изнервира еден селак оти ќе не изгазеше со лп. Позади градежен, идеше од кај Апче со бмв е46 ск-9262-хх, јас одев накај боемска пешки. Ми тропна нешто и се свртив да видам што е, тоа сељаците од бмв-то исфрлија лименка на улица, во тој момент вртеше на крвината и идеше право накај нас. Рефлексно ја тргнав девојкава за партал и ја повлеков. Ако не се завртев гарант не туркаше да му еб*м од мајка му цуцулката.

Пијани ли беа, дрогирани или едноставно си чепкаа в телефон, ама сета среќа сељаци се погодија, ја фрлија тоа лименката на улица која ми одвлече внимание, иначе чорба :D .
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
  • Пораки: 1411
Кај зоолошка минувам на пешачки тргнувам на зелено, тројца сељачишта со дополнително зелено за лево ми се упикаа ја нормално застанав на среде пешачки нема ваљда да се туркам да ме газат, ме фати црвено (знаеме колку трае зелено за пешаци на илинденска) пак тргнав еден зад нив исто врти лево почна да ми свири и пцуе, отпоздравив само со среден прст и си продолжив.