Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2905370 пати)

Отсутен aleksandarbt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 819
  • Opel zafira 2.0 125 kw
Ме потсетивте со муабетов за култура: седам пред некој ден во кола, чекам мајка ми од аптека да излезе. Мајка со своето мало копиле излегува од маркетчето до аптеката, копилето држи банана во рака и пробува да ја отвори. Ја отвара бананата и целата кора ја фрла, значи не ја остава туку ја џитка онака намерно на сред улица. Мајкава, матер да и таквам со боздоган, не го ни погледна копилето попреку, камо ли да му рече нешто.

Si zgresil.Trebase po niv so korata da frllis i pak malku ke im bese

Излагам од кола, ја фаќам кората од бананата, и викам по нив "кој ве учеше вака да правите бе?" на што двајцата бледо ме гледаат, очигледно не го разбираат јазикот на кој им се обраќам и се чудат. Чим не разбирате, топ. Почнав да им пцујам све по список од фамилијарно дрво што ми текна, ја фрлив кората во канта и продолжив да ги пцујам на пат кон колата.

Говна.

Отсутен vele85

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 590
Добро бе сите сме шофери/возачи, возам низ МК само со службениот камион по 50/60к годишно  и не постирам често тука на форумов ама другари ова е безобразлук   бе

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
У франција врие од моорџии.

Вака се вози у гужва. Колите во лева лента се залепени лево, тие во средна се што е можно подесно. Измеѓу, фучат моторџии. Тоа се вика „свест дека постојат и други луѓе на планетава“.  Кај нас владее мислењето дека сме „господ“ ако почитувам закон (а и ако не). Еден мој пријател во истава тема викаше „ку*от ќе си го прашал дали ќе се тргне ако вози по закон“. Тоа е проблемот кај нас, што  главниот советник за култура во животот нѝ е ку*от.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2653
Многу јасно, се им е дозволено затоа што скоро на секоја раскрсница има камери. Нема таму рикање моторите со 200 во сред град. 45 е дозволено, сите возат 40. Крај на муабетот,

Да бе, сите 40 возат нема проблем, ептен се поштени.
Да не се лажеме, сите кога имаат можност за тоа, возат и во град над дозволеното. Не ги рикаат моторите тоа јасно, не се пикаат меѓу коли не прават макази, не се тркаат со 200 на саат, ама дека возат по знаци... па не баш

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
Многу јасно, се им е дозволено затоа што скоро на секоја раскрсница има камери. Нема таму рикање моторите со 200 во сред град. 45 е дозволено, сите возат 40. Крај на муабетот,

Да бе, сите 40 возат нема проблем, ептен се поштени.
Да не се лажеме, сите кога имаат можност за тоа, возат и во град над дозволеното. Не ги рикаат моторите тоа јасно, не се пикаат меѓу коли не прават макази, не се тркаат со 200 на саат, ама дека возат по знаци... па не баш

Да, возат по знаци и не ги надминуваат во град.
Прво, градот е соодветно среден да не можат брзо да возат. Второ, појди да видиш дали возат над 45 во град со камери на секој ќуш.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Епати ќе си го прашаш твојот саветник за култура, тој неговиот и така....

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2653
Да видам да не верувам :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Да видам да не верувам :)
Па нема да видиш зошто не постои.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7220
  • French diamond
Глупаци што гребат ме изнервираа денес

Паркиран си бев најнормално во центар, на платен паркинг...ама то е.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6004
Таков да начекам незнам како ке заврши во моментот,само кукавици и од завидлк прават такви работи,ебати педериштата 😠

Sent from my E5603 using Tapatalk

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
Samo kjotek !!!

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4044
  • MadaFunker
Таков да начекам незнам како ке заврши во моментот,само кукавици и од завидлк прават такви работи,ебати педериштата 😠

Sent from my E5603 using Tapatalk

Една в тил, гепекување..после се знае ебење и палење беше @Tischläufer ?
New blood of old school

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Осим ако не е појак од тебе па тој да те повози... :D .
Како на паркинг, па ако не е обезбеден нека ги тргнат рампине, за шо плаќаш...

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7220
  • French diamond
Не таков паркинг, на обичен паркинг  мислев, на Стентон педерите какви што исцртаја низ цел град со обична боја.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
Ах, ти ја разбирам болката за гребаниците. :/

Подобро што не си бил таму и што не си го фатил тој што ти го направил ова, верувај ми.