Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2898897 пати)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
Ти од камати живееш. :D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
На таа пара и ја не би работел ;D

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5345
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Вчера во мојата улица, од четири разминати коли - четворица возачи збореа на телефон и со една рака возеа.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
А бива ли и поинаку?

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
Вчера во мојата улица, од четири разминати коли - четворица возачи збореа на телефон и со една рака возеа.

Вчера во дел од мојата населба на која немаше улично осветлување поради изведување на работи претекнав двајца возачи без задни светла.
Ги претекнав по секоја цена, бидејќи ако случајно ми се укопа и го удрам....ќе треба да го лежам.
Ако нешто ми иде на нерви ,тоа е тоа.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
Тоа и кога кочниците им светат цело време. Ногата сама ми оди да прикочам цело време. Условен рефлекс.

Отсутен Stratro

• Легенда
Е сега..замисли уште да е СУВ/Комбе со затемнети стакла (како вчера), доволно високо и ружно па да не можеш ни да видиш барем дали  колата пред него кочи...

Отсутен Lancerka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 303
https://www.instantstreetview.com/@41.996974,21.428129,-0.79h,0.8p,1z

Е токму тука, ќе плеснев за малку еден со стар сребрен пасат, што незнае основни правила во сообраќај.

Си чекам јас на црвено на семафор, на средна лента за да идам лево по Партизанска.
Лева лента е само за лево, средна е и за лево и за право, а десна е само за право.
Се гледа и на самиот линк од street view што го поставив, долу лентите како одат.

И типов со сребрениот пасат, ми пресече пат, за малце ќе го плеснев, јас вртејќи налево од средната лента, а он од левата лента каде што мора лево, несмее право, си продужи он право.
Среќа што беше веќе навлезен малце пред мене, и јас вртејќи налево свртев плус и поглед налево кон колата, и оп ете ти го типов проаѓа покрај мене, си цепа право.
И одма закочив, али буквално на 5 цм. ми пројде од мене.

Обично сум ептем искулирана кога возам, и еден куп вакви слични ситуации сум имала, и не се нервирам воопшто, али типов треба да добие награда за инстант дигање на притисок, за 5 секунди успеа да ми го дигне притисокот 200 и да ме извади од такт!

Совет, у вакви случаи, држете исклучиво лева лента, да не ви се деси и на вас исто вака ... има премногу „таленти“ низ улиците.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Мене неколку пати така ми направиле. Еднаш со еден таксист застанавме на сред раскрсница. Прво се бунеше, ама сирот од што не знаеше. После виде стрелките, се извини и си отиде :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи

незнам кој го снимал, не е ни битно, но ако цепидлачиме само на клипов од 11 минути, бајкеров снимател, направи повеќе од 10 прекршоци. возење по бела линија пред семафори, возење помеѓу коли, дефинитивно возење над дозволеното (5о кмч) итн ит... поентата е дека не сме светци, можеме да глумиме правични, а проблемот главен е што знаеме како треба, ама не практикуваме... не сум ни јас светец кога возам, никој не е... но морам да нагласам на клипов ако нешто многу ми падна во око се пешаците кои реално преминуваат улици кај ке им текне... тоа е многу опасно пред се за нив, ама и за возачите, бидејки со нашиве закони возачот е крив...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Stratro

• Легенда
Не го можам Скопјево.
Ретко гаден град...и заради сообраќајна култура и заради улици.
Можеби некои градови во Индија, Кина или Бангладеш се погадни...
Можеби.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
Страшно на живци ми идат племињана што стојат на семафори, трчаат да измијат шофершајбни, тропаат по прозори за два, пет, десет денари...
Племе од кое мораш да се пазиш, зошто ако не си заклучен можат и да те опљачкаат.
Не, воопшто не ги жалам...Ни трошка...
Затоа што заради такво племе можеш да заглавиш во затвор ако го згазиш, ако го убиеш претрчувајќи на семафор, ако го повредиш па цел живот да му плаќаш оштета итн итн...
И место како во нормалниот свет да си застанеш на семафор и да си чекаш зелено, ти треба да се напнуваш и да мафташ со раце за да не ти ја уговњи шофершајбната, за да не ти се лепи по стакла и да се тргне...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Stratro

• Легенда
Давам пари само на стари и изнемоштени просјаци.
На младиве со деца што шетаат не.

Пример: На моите им звони на врата еден здрав, прав под 40 години бара пари.
Татко ми му вика..а за 500 денари денес да ми го очистиш дворот од треви може?

Аа не, не.
- Епа бриши од тука.

Инаку немам време во еден пост да напишам се што не поднеувам во градов.
1.Вчера, Диво Насење 40 минути низ град. Претходната недела , сообраќајка (по 10 ти пат на исто место, па си вртев преку обликолница).
2.Раскопани дупки, полни со вода..поминуваш со 3 на саат, се шлапа колава со жолта кал ко да сеум се симнал од Скопска црна гора ебате.
3.Пола населба откако почнаа да градат (веќе 2  години) нема улично осветлување, а копљана се возат еден до друг со неосветлени точаци..претрчуваат..прст пред око не се гледа бидејки  секогаш има гужва и коли кои ти светат од спотивна насока.
4.2 Аудија (А4 и А5 , ги имам сликано) редовно паркирани на места за инвалиди во катна..да не зборам џабе - проверив..налепница немаат, а има уште 6 празни ката нагоре дрифт натпревар да организираш ако сакаш.

Абе подобро да не почињам...

« Последно менување: 07 Јуни 2016, 09:44:00 am Stratro »

Отсутен TheHeatIsOn

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 515
Sega na bitpazar site nervozni, haos ke bide mesecov