Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2898977 пати)

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8944
  • Пичлеме
Контра блокади нема?

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
вака гарант ќе изедат ќутек ...

Само прашање е на време. Чим се толку храбри ,,револуционери'' нека ја блокираат малце јаја паша или пластичарска и нека искршат и офарбаат некој дуќан. Ме интересира колку ќе потрае блокадата.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
вака гарант ќе изедат ќутек ...

Само прашање е на време.

Има родители чиишто деца се во градинка која работи до 4 или 5.
Се надевам ќе се расчисти до кај 4...
Да ме чека дете саат време повеќе заради блокадиве....незнам баш..

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Нема блокади уште од 2.30 отприлика...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Stratro

• Легенда
Паметно.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
Чудна работа како во прв план ги ставате децата сега кога се прават блокади. ;D :D :D :D :D

Отсутен Stratro

• Легенда
Лично немам проблем со тоа...али знам луѓе кои имаат.
И истиот муабет за секоја можна сообраќајна блокада во градов.

По бесцелен и ирититачки потег за изразување на незадоволство немало и ќе нема.

Што е чудната работа?

Отсутен Спенсер

• Легенда
Се согласувам дека овој начин на протест и незадоволство не е нај ок, затоа што ги засега сите сите што се движат/работат низ градов... што би рекол Рики, драми. ;D :D   Ама смешни ми се по фб, одма на сите им се разболеа децата и брзаат накај болница, а у центар блокади. ;D :D

Јас требаше да отидам во 13:00 во хотел Мериот, имаше некоја презентација... не отидов. :D Треба да паркирам во Влае, и пешки до Центар. Со бус исти курац... :) :D

Отсутен Stratro

• Легенда
А тоа не сум прочитал.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
Лично немам проблем со тоа...али знам луѓе кои имаат.
И истиот муабет за секоја можна сообраќајна блокада во градов.

По бесцелен и ирититачки потег за изразување на незадоволство немало и ќе нема.
Наполно го споделувам твоето мислење. Особено кога е повеќе денови. Ајде еден ден ќе истрпи човек од атер.

Отсутен Спенсер

• Легенда

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Немој вакви шовинистички муабети.... не се баш во ред. И глупи се. И невистинити. Баш ме интересира што вика госпоѓа Онак кога ќе и` кажеш кај и` е местото во кола, и зошто не ја праќаш нејзе со автобус да се движи ;)

г-ѓа онак е вечити сувозач, кога сум ја у прашање... двапати ме возела во животов, еднаш во брза помош и еднаш од кафана. а кога она вози, не му се секирам многу.. тенк вози, башка чернобил... ;) секако има и многу развиен “спортски дух“ по прашање на авто и мото возење ;D ;D а дека знае да биде и она у тој кош, да... и јасно и гласно го кажувам тоа, додека другите како тебе, ја кријат вистината за своите жени т.е. не смеете дури ни у мушко друштво, онака тајно да шепнете нешто било што околу тоа за нив.... :) :)

и од кога шовинистички звучи кога ке посочиш на една групација возачи? ;D ;D ;D
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9225
A овие зашто стојат тука кај што МВР блокира раскрсници?

Deni, oni so koli blokiraat ne samo luge. Tuk tam pominuva po nekoj natamu so motor ili kola ama ako ne gi blokiraat ushte od daleku tie ulici  opshta tepacka ke ima

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Немој вакви шовинистички муабети.... не се баш во ред. И глупи се. И невистинити. Баш ме интересира што вика госпоѓа Онак кога ќе и` кажеш кај и` е местото во кола, и зошто не ја праќаш нејзе со автобус да се движи ;)

г-ѓа онак е вечити сувозач, кога сум ја у прашање... двапати ме возела во животов, еднаш во брза помош и еднаш од кафана. а кога она вози, не му се секирам многу.. тенк вози, башка чернобил... ;) секако има и многу развиен “спортски дух“ по прашање на авто и мото возење ;D ;D а дека знае да биде и она у тој кош, да... и јасно и гласно го кажувам тоа, додека другите како тебе, ја кријат вистината за своите жени т.е. не смеете дури ни у мушко друштво, онака тајно да шепнете нешто било што околу тоа за нив.... :) :)

и од кога шовинистички звучи кога ке посочиш на една групација возачи? ;D ;D ;D

Друго беше прашањето: Дали сопругата твоја вози (без разлика дали со тебе или без тебе)? Ако да, зошто и` дозволуваш кога е толку лош возач пошто е женско? Можеби ќе се сретнете на коловоз ти со твоја, она со нејзина кола, па ќе те нервира - брак ќе си растуриш. Кажи и` со автобус да се движи. Пошто е женско. :)

Не се работи за тоа дали смејам или не смејам да кажам. Јас нити кријам вистини за мојата жена, ниту па има што да се крие. А тоа што не зборувам и не ја ругам и вреѓам (Поготово не во машко друштво и без нејзино присуство), тоа само значи дека ја почитувам, и се почитувам себеси. ФФС, Статистички гледано, јас сум полош возач од нејзе. Ти можеш тоа да си го признаеш? Дека си полош возач од твојата сопруга?

Чисто да ти помогнам околу дефинициите за машки шовинизам: линк

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Ezekiel

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 400
Абе на место муабет Симо, али остај сеа ти википедија!! :D

И навистина мислам дека не држи вода oпштиот муабет дека жените се полоши возачи. Ако некој е општо изгубен тогаш и во сообраќај ќе биде изгубен, а изгубени во свемирот има и машки и женски. Не ми е јасно од каде потребата тоа да се закачи на полот на возачот.
Cogito ergo zoom