Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2712132 пати)

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Одг:
« Одговори #11490 на: 03 Август 2015, 21:39:57 pm »
1. Me iznerviraa kretenite shto posle strazha preticaa kolona od edno 100 vozila koi stojat, ne znam so koj pamet. Verojatno nie site glupi shto chekavme. Sum gi kolnel da izletaat i da poginat, kojznae dali  nekoj go fati. Nedaj bozhe od dolu da si uletan..

2. Kreteni shto frlaat cigari niz prozor. Posledniov koga ja frli cigarata se odbi, pa kaj mene na hauba, pa na krov (a posle toa mozhe da letne vo nekoja suva grmushka i da zapali cela shuma). Isto i  na tie in posakuvam cigara na grob da im izgasnat i toa shto pobrzo.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #11491 на: 03 Август 2015, 22:28:20 pm »
Ah prvpat se vrakas od Ohrid so se pola Skopje izgleda.

Poleka so kletvite.
Poglej vo klipov edno 5 minuti...smiruva.

Отсутен Igor

• Легенда
« Одговори #11492 на: 03 Август 2015, 22:30:41 pm »
Не е прв пат, секој пат е истото. Не знам што стока ќе беше народов.
И после кога ќе се деси нешто најлесно е - не прилагодена брзина кон условите на патот. А уствари брзината врска си нема.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55052
  • Махер
« Одговори #11493 на: 03 Август 2015, 22:31:18 pm »
Проблемот е од семафорот кај Гостивар кој треба да е отворен во вакви денови, а не да стои полицаец и секоја минуда да пропшува коли од селата.

Нема друг проблем. Тука секои 10 минути од селата ќе се проаѓа во вакви денови и крај. Се решава со еден телефонски повик, или повик по радио станица.

Отсутен Igor

• Легенда
« Одговори #11494 на: 03 Август 2015, 22:37:02 pm »
Во нашата полиција и држава, логиката не е баш силна страна.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9107
« Одговори #11495 на: 03 Август 2015, 22:45:37 pm »
Проблемот е од семафорот кај Гостивар кој треба да е отворен во вакви денови, а не да стои полицаец и секоја минуда да пропшува коли од селата.

Нема друг проблем. Тука секои 10 минути од селата ќе се проаѓа во вакви денови и крај. Се решава со еден телефонски повик, или повик по радио станица.
Toa ne e resenie za idiotizmot po patishtata. I da e otvoren semaforot pak ke ima kolona koja ke ja pominuvaat shoferishtata

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17606
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #11496 на: 04 Август 2015, 00:24:54 am »
Ако не се прави тука колона, ќе се прави на патарина. За најголеми глупости фрли пари градоначалников, за една клучка на тоа дебилно местп не му се фрлаа.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
« Одговори #11497 на: 04 Август 2015, 00:52:18 am »
5 саата пат од Охрид до Скопје.

Тргнавме околу 6 во Џорче бевме во 11. Колони до Кичево, после порастеретено до стража, е од стража надоле испозаглавивме ептен. Колона до Гостивар, тргни застани.

Не се изнервирав пошто бев спремен дека ќе биде ненормална гужва.

4 жмигавци жглаап и терај во спротивна насока. Ствараа дополнителна гужва, а будалите како нас нека си чекаат.

Среќа на патарините немаше ич гужва, одма поминавме. По 4 рампи беа пуштени.
« Последно менување: 04 Август 2015, 01:01:18 am Allexxander »

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43936
  • Il Moderatore
« Одговори #11498 на: 04 Август 2015, 07:28:09 am »

Кога одев накај Охрид си беше трепкаво жуто - ко` што треба. Ни џандар ни црвено/зелено. На враќање, работеше семафорот, и одма се осети.
Таму си плаче за една проста петља со надвожњак. 5 пари и една есен работа има за петља, ама некој нема петља таму петља да праи.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5076
  • The Spartan General
« Одговори #11499 на: 04 Август 2015, 07:28:59 am »
24 часа Словенија - Македонија. Просек 40 км на час.  ;D ;D ;D ;D

Малце се изнервирав, ама тоа е.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43936
  • Il Moderatore
« Одговори #11500 на: 04 Август 2015, 07:30:40 am »
Aјде сеа, си се изнервирал...сеа одмор ти почнува, не е за нервирање работата ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5076
  • The Spartan General
« Одговори #11501 на: 04 Август 2015, 07:49:23 am »
Aјде сеа, си се изнервирал...сеа одмор ти почнува, не е за нервирање работата ;D
Значи, Словенија ја минав не кај Птуј (15 километри колона), туку кај Вараждин на еден селски премин. Немаше жива душа/ Цела Хрватска си возев у спора лента (затоа што во брзата имаше премногу гужва, и немаше престројување на десно како во Германија).

На Хрватска граница 20 километри колона. Еден хрватски полицаец-ПЕДЕР ме излажа дека нема друг премин, па киснев два саати во место. Ми прекур*и, и на првиот излез му ја спраштив према Вуковар - Бачка Паланка. Најдов друг премин. Гужва. Господата хрвати не работеа два саати. Ајде минав и од таму.

После Белград, на 20 километри пред Велика Плана, работа на патот. Гужва и колона од 20-30 км. Запирам таму, ајде малку српска скара, кафе, ово оно отепав два-три саата. И немаше каде, се нурнав и јас во гужвата. После три саати тргни застани, излегов некако и од неа.

Па фати едно невреме, сите испозастанаа, јас му ја спраштив до Предејане. Па таму нешто кафе, скара, ово оно, па дремка пола саат. Ако не друго, барем добра скара јадев два пати.  ;D ;D ;D
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29794
    • CARclub.mk
Ако не друго, барем добра скара јадев два пати.  ;D ;D ;D

А да бидеме реални, тоа е најважното.. ;)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #11503 на: 04 Август 2015, 12:34:42 pm »
Генерално срамота е целиот пат до Охрид и секоја година е се полош.
Си сака автопат тоа, па да можам секој викенд ако сакам претрчам по плажа за саат и пол.

Нормално, спомениците беа поважни.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55052
  • Махер
« Одговори #11504 на: 04 Август 2015, 12:44:11 pm »
Кичево-Охрид сега се прави, би требало да е готов за една година некаде. И Демир-Капија ќе биде исто за година дена. :)