Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2709163 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Си фали еден модерен Голи Оток.

не не.. не модерен... фали еден ист таков голи оток...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17603
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Поврзано со сообраќај, т.е. поврзано со механичар кој ја оспособува колата за сообраќај.

Вовед: пумпите за куплунг и кочници биле некако поврзани, т.е. делеле дел од глицеринот. Мене ми откажа таа за куплунг по што нарачав нова. Кога веќе се цеди цел глицерин од системот, решив да го заменам и вакуумот заедно со пумпата за кочници.

Главен дел: арно ама, се изнервирав кога механичарот кажа дека „има многу работа, треба да вадам све“. Океј, отидов на лице место, да видам што е тоа „све“ што треба да се вади. „Све“ што требало да се вади е да се отштрафи казанчето од сервото, да се тргне на страна, и да се откачи цревото за вода што ја враќа водата во казанчето. После излезе дека стара била колата, можно било штрафчињата за пуштање воздух од кочници да се запечени.

Му кажав дека цел глицерин е сменет пред неполна година и сите се отварани, нема шанси да се запечени.
Следен изговор беше дека цревата се стари и може да се скинат „па кај ќе најдеме други“... Значи океј, изговори како изговори, туку највише што ме изнервира беше што цело време викаше „мене не ми е проблем, ти реши се ќе го средиме, само знаеш (и тука продолжува со сите претходни кажани изговори)“.

Заклучок: не му се работело на чоекот. Сега дискутирав со татко ми, и веројатно ќе си купам цело куферче „гедоре“ клучеви и додатоци и механичари више ни 2% нема да ебам.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
Бар станал, не пуштил некое дете да приплеска.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Сабајле кај алумина теодосиј гологанов отворена пола шахта на сред улица со капак свртен наопаку висок околу 10-15см.
Мислев дека е картон и го поминав под мене, кога видов што поминав коса ми се дигна при 80км.
Да бев со уште некој во кола ќе закачеше...

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
Одг:
« Одговори #11359 на: 07 Јули 2015, 02:29:35 am »
 Тоа што ти возиш со 60% поголема брзина од дозволената нема врска нели?

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Сеа за 5-6 саата ко ќе стане Дени ко ќе види ..

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
Одг:
« Одговори #11361 на: 07 Јули 2015, 08:25:38 am »
100кмч возел на Гологанов?

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8

hrvatiite prvi svatija deka i biciklite se del od prekrsitelite vo soobrakajot

NEMOJTE REĆI DA VAS NISMO UPOZORILI! Ako vozite bicikl ovo morate pročitati!

...
Posebno su na udaru vozači bicikla jer je policija stala na točke gdje prestaju biciklističke staze i kažnjava svaku vožnju po nogostupu, vožnju biciklističkom stazom u suprotnom pravcu, vožnju sa slušalicama, uglavnom kažnjava se svaka najmanja greška. Kazne su 300 kuna.

Policijaplanira kontrole provoditi cijeli dan.

Zakon nalaže da biciklist treba izaći na kolnik i voziti se desnom stranom ako nema označene biciklističke staze. I to bez obzira jesu li gužve na cestama.

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/nemojte-reci-da-vas-nismo-upozorili-ako-vozite-bicikl-ovo-morate-procitati-814265
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14172
Исто ме нервираат пред Холидеј Ин кога доаѓаш од Југодрво и нормално мора да свртиш десно. Лентата е слободно да свртиш, НО мора секогаш да има таксисти паркирани. И сеа морам да ги чекам тие што доаѓаат од Собрание да заобиколам. Па плус тука е пешачки на кои вечно има луѓе, па се прави гужва, а овие седат и си пушат цигари и си гледаат сеир.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Тоа што ти возиш со 60% поголема брзина од дозволената нема врска нели?

Би рекол пристојно пречекорување, нема врска тоа.

100кмч возел на Гологанов?

Лоши му се процентите.

Никој за капакот да пише.

Да приметам некој така има да го затворам внатре и ќе го заварам капакот.
Еден месец ќе го издржавам, ќе му пуштам по едно геврече.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43929
  • Il Moderatore

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
Вана би ауди драјвер. Иначе оваа форд ка не ви личи на маус? ;D

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8157
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Ропак со црно БМЊ во Битола кој ме претекнуваше во спротивна лента пред семафор. За да има ефект нервозата, подоцна го видов паркиран на широк сокак на пешачки... Фејсматеринупалм.

Ропак со камион кој претекнуваше на полна линија, возев лагано па се избегнавме. Го искарав, крена рака се извини ама не му се важи.

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1900
Денеска од работа се враќам и на семафорите на автокоманда први застанавме и сврии брзапомош комбе на филип фтори болницава и се тргаме напред и фактички поминавме на црвено а ко што знам тоа е казливо иако е брза помош можеби и грешам, него ај тоа што 3 коли поминаа на црвено за да му  направат простор да помине типот фино лепо послем семафорот си изгаси сирена си продолжи и со наше возење од 60 км почнавме да го стигаме си застана на бензиска на макпетрол фино лепо полека си излезе од комбе си се влечка си отвара резервар си отиде у бифе момакот... и повеќе од очигледно беше дека го злоупотреби возилото за да нечека на семафори за да си дојде под сенка на бензиска и сите обврски лаганица да си ги заврши.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34156
  • Таков е животот... јебига
Да кажеше дека си го збумбарил од ќотек..... ќе отворев пиво во твоја чест.