Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2709405 пати)

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3280
Вчера два кретена околу 18:30 се тркаа од Панорама до Средно Водно, а на патеката еден куп велосипедисти и за нагоре и надолу. Што е најинтересно двајцата си влагаа прописно во кривини со лепење до банкина, и кратење на кривини. Среќа што сите што возеа велосипед беа присебни и се повлекоа надвор од патот за да не настрадаат. Јас ги начекав кај новата клучка за кај Сончев Град, претходно слушнав дека некој урла со колата од доле и дека шкрипат гуми и да не застанев на страна во трева може и пченица и алва ќе јадевте денес.

Знам дека и велосипедистите што возат на Водно не се баш цвеќиња за мирисање особено оние што се спуштаат надолу со 60+ km/h, ама овие двајца беа стварно без мозок. Во период кога секогаш има некој што вози велосипед или трча на патеката (улицата) на Водно, да си ги мериш перформансите е стварно непромислено и за секаква осуда.

За да биде апсурдот поголем, доле кај Француска амбасада имаше еден тон џандари и не дозволуваа да поминат коли, веројатно зашто имаше некакво случување кај амбасадите, но овие двајца поминале некако и ги пуштиле нагоре.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
Одг:
« Одговори #11386 на: 15 Јули 2015, 10:10:57 am »
Мора да има по некој таков со исти памет како точкарите на водно.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8157
  • Rural fuckin society - we live in!!!
А што сакаше ти, да трчаат џандарите по нив???
Ем'немеТ гајзе пентана...

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
Сабајлево накај работа еден точкаџија ми излезе пред кола..
Возам во средна, он во десна , пред него стои автобус и ете ти го момаков без знак , во моја лента буквално пред кола ( не покрај автобусот, туку на сред лента).

Ок..прикочив, се престроив во лева да го поминам, кога еве ти го и он лево...на сред лента.
Го оглувев од свирење и го поминав.

На црвените семафори ме стигна , го чекав со отворен прозор.. .за воља на вистина застана и се извини.. не ме видел /чул ( а гледам со слушалки  на уши).

Шо да им праиш..

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6541
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
И јас возам точак, ама поидиотски од слушалки на точак во сообраќај нема.

За џабе не се тестираме на ушно кога земавме возачка, а зошто глуви со сила се прат некои не знам, кизнај какви филмој тепат.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
Кога возиш точак каде што нема обележана велосипедска патека, се вози до десниот раб на коловозот. Накај средно Водно си возат у групи распослани по цела лента, па уште те гледаат на криво ако им свирнеш. Епа, за таквите само хауба, да си легнат да одморат малце, пошто напорни им се угорниците.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17603
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Па дигај на хауба бе, многу се буниш а ништо не правиш :)

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
Ќе треба да одговарам после ко за чоек, а не ко за стока што се растурила по патот ;D

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве из
« Одговори #11393 на: 15 Јули 2015, 17:53:01 pm »
Ме изнервира некој сељак што ми ги украде капачињата од ѕиваните на Меганот... Не му е прв пат да ја оперира колата претходно ги имаше украдено оние капаците што се на подкрилата за пристап за мењање сијалици, 2000 денари ме коштаа нови. Крв да сере.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6857
  • Бенве сие бенве
Одг:
« Одговори #11394 на: 15 Јули 2015, 18:04:33 pm »
ja fativ deca kako mi gi kradat metalnite,  ednoto izbega,  toa sto go fativ zdravo go izmaltretirav,  posle toa si naracav od ali sigurnosni i sea se nadevam deka nema da se vadat tolku lesno

Отсутен Prcot

• Сениор
Исто и овие беа со сигурносни штрафови ама ги извадив тие миниатурните штрафчиња зошто еднаш во Штип го јадев бедот кога не можев да го најдам имбусот во 3 сабајле а гумата издишана бааѓи

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
Мене ме изнервира некој дебил што пробал да ми краде бандажи и ми ослабел пар шрафови, па од памет се извадив кога ми се растропаа тркалата. >:(
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6857
  • Бенве сие бенве
Одг:
« Одговори #11397 на: 15 Јули 2015, 19:14:15 pm »
mena probaa pred nekoj mesec,  ako nemav sigurnosni otide kolata na trupcinja

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29792
    • CARclub.mk
Мене ме изнервира некој дебил што пробал да ми краде бандажи и ми ослабел пар шрафови, па од памет се извадив кога ми се растропаа тркалата. >:(

Што збориш? Ова тазе?

Отсутен Prcot

• Сениор
Веле ова на паркингот кај што стално паркираш? Камери има ли таму?