Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2709163 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43929
  • Il Moderatore
47ца..средна лента...застанува автобус на пешачки и отвара средна врата.
Излегува човек на сред булевар..нормално, пред моја кола.
Го осакатуваш чоекот (нога му кршиш у најмала рака), додека чекате полиција, го преваспитаваш шоферот од 47-цата.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
... и после се утепуеш цел живот плаќајки...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34156
  • Таков е животот... јебига
Јебига жртва правиш за другите да научат што се прави на таква проста маса.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
Швајцарија воведува минимална брзина за престигнување на автопат

Возачите што имаат намера да престигнуваат на швајцарските автопатишта, во иднина ќе треба повеќе да притиснат врз гаста. Швајцарците решија да ја зголемат минималната брзина во лентата за престигнување.

Швајцарскиот народ е познат по смиреноста и опуштеноста, но во иднина ќе мора да научи повеќе да притиска врз педалот за гас. Швајцарскиот сојузен совет реши да ја зголеми минималната брзина на лентите за престигнување. Возачите што сакаат да ја користат левата лента на автопатиштата, во иднина ќе мораат да возат побрзо од 100 километри на час. Досега важеше ограничување на 80 километри на час. Сојузниот совет планира со оваа мера да го подобри сообраќајниот тек. Новото правило стапува во сила на 1-ви јануари 2016.

Нашите возачи можат само да сонуваат за воведување вакво правило, покрај редовната појава на „трки на слонови“ меѓу камиони на автопатиштата, хронично „леви“ возачи, и воопшто, неодговорност при возењето по брзите делници. Кај нас се пропишува само минимална брзина на возење на автопат, којашто изнесува 60 километри на час, но не и минимална брзина за користење на лентата за престигнување.
http://automedia.mk/?p=17214
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
2 out of 2.

Црвен семафор, јас четврт..пред мене Пежо 206.
Стоиме сите и одеднаш му текна,  се исклучи во лева лента и помина на чисто црвено.
Што е нај банално, 5 секунди покасно се упали зелено и го стигнавме бидејки веќе стоеше на црвено на следниот семафор.

Ова веќе трет пат се случува.

Што да се прави со таквите?..утре кола на жена /дете ќе треба да дадеш,,плус зелено за пешаци е, а основна школа има на 10 метри.
Ако веќе неможам да го пријавам , стварно помислувам на лице место да го преваспитам.

« Последно менување: 26 Јуни 2015, 09:11:18 am Stratro »

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34156
  • Таков е животот... јебига
Епа полицаецон во португалија изгледа ги начекал тие двајцата на моторот како поминуваат во исто сценарио како ти што викаш и си добија тоа што си заслужија.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
Секојдневие Стратро. Само честитки по пошта и тоа големи. И одземање возачки на две години. Немој да се валкаш, не вреди а ти го разбирам бесот.

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
Стоиме сите и одеднаш му текна,  се исклучи во лева лента и помина на чисто црвено.
Што е нај банално, 5 секунди покасно се упали зелено и го стигнавме бидејки веќе стоеше на црвено на следниот семафор.

Ова веќе трет пат се случува.

Имам начекано два пати ваков случај во ист ден. Првиот пат и тој позади него тргна по инерција, веројатно мислеше дека се запалило зелено. И двајцата за малку избегнаа судар со возило што доаѓаше од нивна десна страна.

Присутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5775
Ista situacija kolega pred 3 dena trga na crveno da fati avtobus baldskamu vo kola da ne kasni na rabota..
10 metri od avtobuska dzandari go repnaa 300 eura kazna i sega kje ceka na sud dali 3 dali 6 meseca kje go jade za vozackata.
Dojde na rabota poparen ne mu se pravese moabet..

Отсутен koce1102

• Редовен
  • Пораки: 1531
Буквално : Секоја божја ден :D ме нервираат таксистите кои на место каде што треба да има 5 возила стојат по 10 , факаат паркинг места за другите возила , застануваат на сред улица а имаат каде да се престројат ИТН.
Секоја чест на едно 10% кои се исклучок и се однесуваат како што треба.

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 983
Буквално : Секоја божја ден :D ме нервираат таксистите кои на место каде што треба да има 5 возила стојат по 10 , факаат паркинг места за другите возила , застануваат на сред улица а имаат каде да се престројат ИТН.
Секоја чест на едно 10% кои се исклучок и се однесуваат како што треба.
Друже одамна утврдивме дека таксист не е професија туку дијагноза. (секоја чест за исклучоците). Пред пет-шест години додека стоев паркиран на паркинг и седев во кола ме удри од напред таксист (од оние дивите) кој што возеше во рикверц. Излегувам да се карам, кога виде он дека не може да се вади на тоа "зошто сум морал да стојам таму каде што он не можел да ме види и да предвиди, фати да го шутира неговиот искршен браник и ми вели и на мене да дојдам да му помогнам да го искршиме заедно. Видов дека е луд и си заминав. Заклучок: луд јебе збуњеног, во овој случај јас бев збунет :D
Зини да ти кажу.

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2608
  • Custom made interiors
Сигурно му се исполнила душата што го скршил... дете да не фати у рака цел живот!

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
Скутер некој ти го собрал...

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2608
  • Custom made interiors
цк, намерно е скршен. не ми беше паркирана колата за одстрана да минува нешто и да може да ја закачи.
А и воопшто не пречеше за да се помине.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
Си фали еден модерен Голи Оток.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson