Автор Тема: U.S. Muscle Cars  (Прочитано 488600 пати)

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2766
Одг: U.S. Muscle Cars
« Одговори #2820 на: 21 Февруари 2020, 20:16:40 pm »
Ludnica, prakticno sedis na V8  :-*

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #2821 на: 21 Февруари 2020, 20:18:52 pm »
Колку и да е добра Корветата, мене субјективно ми е страшно неубава, визуелно. Секако, тоа е мое мислење.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #2822 на: 21 Февруари 2020, 20:21:14 pm »
Колку и да е добра Корветата, мене субјективно ми е страшно неубава, визуелно. Секако, тоа е мое мислење.
Малце е „демоде“ дизајнот, ама не е толку „неубава“. Барем спрема претходните. Се „истакнаа“ америте, излегоа од 70-тите, влегоа у 80-тите со дизајнот.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #2823 на: 21 Февруари 2020, 20:23:17 pm »
Ludnica, prakticno sedis na V8  :-*
Којзнае што доживљај е. Атмосферски V8 што е најважно!

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #2824 на: 21 Февруари 2020, 21:19:13 pm »
Малце е „демоде“ дизајнот, ама не е толку „неубава“. Барем спрема претходните. Се „истакнаа“ америте, излегоа од 70-тите, влегоа у 80-тите со дизајнот.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #2825 на: 21 Февруари 2020, 23:22:26 pm »
Голф 6 е практичен, 370 литри гепек. Ранец, неранец толку се.
Ферари Писта има 170 литри за споредба.

C8 има trunk capacity  скоро колку мојата Астра, така да тоа е повеќе од доволно.
Тоа дека C6/C7 имаaт  70 литри повеќе не ја прави осмицата лоша...

Напротив..
Кај е миденџин со (ете) убав и модерен ентериер...
Кај забрзува до 100 ка за 3 секунди...
Кај е најпрактична од било која друа мид енџин кола со носивост колку нормален хечбек..
Кај е единствена која нуди атмосферски V8..
Па уште и кошта колку Ауди дизел.

Уште лимот однадвор да им се свиѓаше на Статлер и Валдорф и ќе можеше клуч на форумов.

;D

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #2826 на: 22 Февруари 2020, 03:07:39 am »
Ферари има други модели за практичност, каква писта какви бакрачи..

Инаку за ова боцка Мартинчо:

Мало, мало, ама техничарче, а? :D

Министерство за транс, поп и виски.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2827 на: 22 Февруари 2020, 08:03:05 am »

C8 има trunk capacity  скоро колку мојата Астра, така да тоа е повеќе од доволно.

Напротив..
Кај е најпрактична од било која друа мид енџин кола со носивост колку нормален хечбек..

Уште лимот однадвор да им се свиѓаше на Статлер и Валдорф и ќе можеше клуч на форумов.

;D

Еве тазе за тебе: https://www.topgear.com/car-reviews/chevrolet/corvette-stingray
Да не речеш дека Статлер и Валдорф само џабе мрчат ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #2828 на: 22 Февруари 2020, 08:25:36 am »
Прво на летни гуми да видиме дали ќе е добра за 2 месеци. Зошто ова е GT верзијата за уживање. Па сетне другите 8 верзии, ZR1,ZR6,ZL4,GT5...

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #2829 на: 22 Февруари 2020, 08:42:06 am »
@Stratro - Два пати спомнав дека тоа е мое мислење. Едноставно, не ми изгледа убаво колата. Trying too hard, и некако, дизајнот изгледа како да е барем 10-15 години стар. Повторно, не ги оспорувам квалитетите, не сум ја ни возел колата за да судам, а све што прочитав е позитивно. Можам да коментирам за дизајнот, и тоа само од слики - и на слики, не ми изгледа убаво. Чудни пропорции, чудна форма... Од старт е outdated.

Од друга страна, и C6 и C7 ми изгледаа одлично. Особено C7 во Grand Sport варијанта.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #2830 на: 22 Февруари 2020, 09:00:15 am »
Јас открив кои елементи и фалат за да ми биде баш погодена. Сега ми е онака - океј нова кола.

Ако ја загледаш Корветава на видеото на Зеро, има убави акцентирани полумесеци, жалам што ќе го искористам зборов - stance има. C8 е малце рамничка во тие аспекти ама сигурно ќе биде поагресивна со други верзии.

Друго, веројатно од исти побуди (да додадат во поспортските верзии), фали тркало што убаво ќе пополни празнини во полумесеци. Сега тој недостаток е прилично лесно воочлив кај предните тркала.

А за капацитет на багаж, имаш искористливи 360 литри и имаш 360 литри во отвор од 25цм и длабочина од 125 цм ;D Го замислувам Мет Вотсон како коментира "there's a bit of a lip to lift stuff over" ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #2831 на: 22 Февруари 2020, 09:13:54 am »
@Stratro - Два пати спомнав дека тоа е мое мислење. Едноставно, не ми изгледа убаво колата. Trying too hard, и некако, дизајнот изгледа како да е барем 10-15 години стар. Повторно, не ги оспорувам квалитетите, не сум ја ни возел колата за да судам, а све што прочитав е позитивно. Можам да коментирам за дизајнот, и тоа само од слики - и на слики, не ми изгледа убаво. Чудни пропорции, чудна форма... Од старт е outdated.

Од друга страна, и C6 и C7 ми изгледаа одлично. Особено C7 во Grand Sport варијанта.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
C7 е поубава, нема збор. Ама C7 е поубава од скоро се.

Јас открив кои елементи и фалат за да ми биде баш погодена. Сега ми е онака - океј нова кола.

Ако ја загледаш Корветава на видеото на Зеро, има убави акцентирани полумесеци, жалам што ќе го искористам зборов - stance има. C8 е малце рамничка во тие аспекти ама сигурно ќе биде поагресивна со други верзии.

Друго, веројатно од исти побуди (да додадат во поспортските верзии), фали тркало што убаво ќе пополни празнини во полумесеци. Сега тој недостаток е прилично лесно воочлив кај предните тркала.

А за капацитет на багаж, имаш искористливи 360 литри и имаш 360 литри во отвор од 25цм и длабочина од 125 цм ;D Го замислувам Мет Вотсон како коментира "there's a bit of a lip to lift stuff over" ;D

Да, ама ова е ГТ основната верзија со олсизн гуми. Крузер. А ние да не спаѓаме на ниво на Мет Вотсон. Подобри сме од тоа. Лип имало... Во факинг суперкар со 360-70 литра гепек. Липот и онака е небитно дали го има во било која кола што не е F150, ама меракот да се филозофира за неспонзорирани коли му е голем.

P.S. мене лично многу ми одговара да има лип од барем 10цм, за да си наредам убаво ствари. Многу поглупаво ми е да нема лип, зошто неможам да си редам по стара школа. Прв ред стокмено, па втор ред врз него. работи кои треба да се на дофат меѓу големите работи. Без лип како нутри булет после 600km пат
« Последно менување: 22 Февруари 2020, 09:29:44 am Deni »

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #2832 на: 22 Февруари 2020, 11:03:38 am »

Напротив..

;D

Еве тазе за тебе: https://www.topgear.com/car-reviews/chevrolet/corvette-stingray

Citaj go cel review Simo od pocetok do kraj... so se verdict.. Isto kako sto treba da go izgleas celo video na Chris Harris so Teslata vo drugata tema.

Timestamps i isechoci samo vo tema humor. :)

C8 e rasprodadena vo 2020ta, a valjda pamtis deka TG do vcera dobivaa po 100 kamsici za sekoja pozitivna rabota sto ja pisale za americki proizvod.

https://www.motor1.com/news/387364/2020-chevy-corvette-c8-sold-out/

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2833 на: 22 Февруари 2020, 11:40:56 am »

Напротив..

;D

Citaj go cel review Simo od pocetok do kraj... so se verdict.. Isto kako sto treba da go izgleas celo video na Chris Harris so Teslata vo drugata tema.

Timestamps i isechoci samo vo tema humor. :)

C8 e rasprodadena vo 2020ta, a valjda pamtis deka TG do vcera dobivaa po 100 kamsici za sekoja pozitivna rabota sto ja pisale za americki proizvod.

https://www.motor1.com/news/387364/2020-chevy-corvette-c8-sold-out/

Не го пратив во негативна конотација ривјуто, напротив ;) Цело го исчитав уште синојка.  Малце погрешно се изразив, Не е дека Статлер и Валдорф само мрчат, понекад и убави работи праќаме :)

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #2834 на: 22 Февруари 2020, 11:55:32 am »
Aaaa... OK. ;D