Автор Тема: Амортизери, Спирали, Суспензија  (Прочитано 492235 пати)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Одг: Амортизери, Спирали, Суспензија
« Одговори #1170 на: 05 Јуни 2015, 11:06:05 am »
Имало потенцијал кашкаито беее!! Јас слеп сум бил до сеа! ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #1171 на: 05 Јуни 2015, 11:07:35 am »
ова е мурано

мурано со сериозен дефект во подвозјето. се прашувам дали ќе стигне до сервис, или да викам камионче

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1172 на: 05 Јуни 2015, 11:13:19 am »
Сликата вика Nisan Rouge, не знам која америчка верзија е, ама си „дели“ облик и панели со кашкаито, дефинитивно.

Цитат
North America

The Qashqai is not offered in North American markets. Instead, Nissan offers the Nissan Rogue. Although larger and appearing to be a completely different model it is based on the same basic platform as the Qashqai / Xtrail with some visual similarities. In Mexico, the X-Trail and Rogue are both sold and the Qashqai is about to be offered in the Mexican Market.

Така да, нема да ти биде проблем да го апгрејдуваш подвозјето, да заличи на нешто хечбекот :P

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #1173 на: 05 Јуни 2015, 11:18:32 am »
ФилипВ сигурно не се со истите карактеристики како на почетокот после 150 000 км, сепак се јавил замор на материјалот. Ако си при пари замени ги, ако не ќе си тераат и така. За пружиниве мислам дека нема тестови...знам само дека се испитани на замор (милионски циклуси пред да дојде до лом), при незначителна промена на опроварување и при значителна.
А ако веќе се зимаат нови треба да се направи правилен избор, дали линеарни, прогресивни или со спортски амортизери и двојна карактеристика  ;D

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #1174 на: 05 Јуни 2015, 11:40:55 am »
ФилипВ сигурно не се со истите карактеристики како на почетокот после 150 000 км, сепак се јавил замор на материјалот. Ако си при пари замени ги, ако не ќе си тераат и така. За пружиниве мислам дека нема тестови...знам само дека се испитани на замор (милионски циклуси пред да дојде до лом), при незначителна промена на опроварување и при значителна.

Фала на одговорот имењак!

Сликата вика Nisan Rouge, не знам која америчка верзија е, ама си „дели“ облик и панели со кашкаито, дефинитивно.

Aуу да бе.... Само не е Rouge туку Rogue.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1175 на: 05 Јуни 2015, 11:46:09 am »
my bad. На руж ми заличе не на раф :D

BTW, да се вратиме онтопик: афтермаркет амортизерите (monroe, KYB, Bilstein и сл) компензираат до некаде за пружините со до 15% поголема цврстина во однос на ОЕМ.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #1176 на: 05 Јуни 2015, 22:59:12 pm »
Имало потенцијал на ФилипВ аутово..

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #1177 на: 06 Јуни 2015, 10:10:25 am »
секое ауто има потенцијал да се ујебе со „шутка санџак нови пазар“ сељо-тјунинг , па така и кокошарникот

бандаживе од овој агол ко од точак да се ебате. од позади има ќенвуд налепница преку цело стакло? Не се гледа од тука.

А сега, една пригодна музичка нумера за во позадина, дур ги гледаме овие волшебни ремек дела на автомобилската кастомизација:

« Последно менување: 06 Јуни 2015, 10:16:31 am filipv »

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #1178 на: 06 Јуни 2015, 10:32:43 am »
Имало потенцијал на ФилипВ аутово..

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Вајстина воскресе!

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #1179 на: 06 Јуни 2015, 10:35:41 am »
Abe Filipche, da bev onak da ti se zamarav so objasnuvanje. :)
Kako mislish taka neka bide, i toj lani shto dobi nagrada za najubava kola (so zelenata ciganska calibra) misli deka ima najubavo auto, pa nikomu nishto. :)

Отсутен red dragon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 51
« Одговори #1180 на: 06 Јуни 2015, 17:05:39 pm »
Задни спирали за опел астра ф кратка колку коштаат половни знае ли некој ???
Продажба на половни делови за Опел астра Ф !!!! За повеќе информации приватна ПП !!!!

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #1181 на: 13 Јуни 2015, 12:10:35 pm »
Ништо од Билштајнот си чекав си чекав и никако да стасаат..си земав други и конечно ги ставив.
Си доби Пасатот комплет амортизери предни/задни Kamoka

Честито!

Се осеќа реална разлика у субјективниот квалитет на возењето, или треба да се потсетуваш сам себе дека си со нови амортизери? Прашувам пошто и ја сум за мењање амортизери, а никогаш не сум менувал и не знам што да очекувам, па сум љубопитен.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #1182 на: 13 Јуни 2015, 12:27:18 pm »
Дали си сериозен со тоа дека не се осеќа разлика меѓу нови и потрошени амортизери?

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #1183 на: 13 Јуни 2015, 12:32:57 pm »
a?

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #1184 на: 13 Јуни 2015, 12:49:50 pm »
Се осеќа реална разлика у субјективниот квалитет на возењето, или треба да се потсетуваш сам себе дека си со нови амортизери? Прашувам пошто и ја сум за мењање амортизери, а никогаш не сум менувал и не знам што да очекувам, па сум љубопитен.