Автор Тема: Дормео Душеци  (Прочитано 71121 пати)

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
Одг: Дормео Душеци
« Одговори #75 на: 17 Септември 2014, 01:32:42 am »
Какви се Јоги (освен што е епски скап), Бернарда, Филип Филипович, Магнифлекс и оној итаљанскион што незнам како се вика, некој имал некакво искуство со било кој од овие?

Од Симпо земав пред 2 години душек со федер у џеб - срање, се деформираше во првите 3 месеци.

Brat mi ima magniflex dve godini se uste zadovolen, jas so dormeo godina napraviv prva liga .Na dormeo garancija  koga mi dava prasaa na sto ke bide i ako dobro se secavam na 10 godinki bese na letvi. Temp. vo soba mi varira od 18-27  stepeni zavisi koga ke ja pustam klima, ama so" redovno" otvoranje prozor i luftiranje nema gajle.
Ima i druga matematika,za pari sto ke gi dades za dormeo mozes da si kupis 3-4 drugi duseka odnosno da gi menuvas na dve tri g
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #76 на: 17 Септември 2014, 02:08:19 am »
Какви се Јоги (освен што е епски скап), Бернарда, Филип Филипович, Магнифлекс и оној итаљанскион што незнам како се вика, некој имал некакво искуство со било кој од овие?

Од Симпо земав пред 2 години душек со федер у џеб - срање, се деформираше во првите 3 месеци.

Ги гледам и Дормео ама не би сакал да ми мувлоса, а глеам на некои членови им се десило баш тоа.

за да не ти мувлоса дормеото, ке го испочитуваш правилникот за подлога на истиот... има таму како треба да изгледа, со која количина на проток на воздух да биде од дола страна...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #77 на: 17 Септември 2014, 09:10:58 am »

Ги гледам и Дормео ама не би сакал да ми мувлоса, а глеам на некои членови им се десило баш тоа.

За Јоги и Бернарда немам чуено лош збор.

Што се тиче Дормеото, обично сопствениците си се криви ако им мувлоса. Душекот си бара да е на летви, додека здравиот памет би посочил дека иако е на летви, треба да има соодветно проветрување одоздола, а не да набиеш куфери и разно-разни ствари под него, или да го затвориш со фиоки. Ако и покрај ова, пак успее да мувлоса, ќе го рекламираш и тоа е тоа.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #78 на: 17 Септември 2014, 09:44:50 am »

Ако мувлоса дормеото, ќе мувлоса и друг веројатно.

Мувла настанува често во места со голема влажност, намалена циркулација на воздух и намалена температура. Не за душек, туку за било каде. Онаму каде се исполнети овие услови, ќе се појави мувла. Во оние места во кои се јавува мувла, јас практикувам да ставам силика гел. Неколку пакетчиња силика гел ќе спречат создавање мувла на ѕидот ако се ставени на самото место. Меѓутоа во многу домаќинства влажноста на воздухот е голема и над препорачаната. Затоа убаво е да се стави една кутија со силика гел во критичните места. Во случајот со кревет многу е едноставно, бидејќи кутијата може лесно да се складира под него.

Јас лани прашував дале некој сака да делиме пакет силика, никој не се јави. Еве прашувам и оваа година ако сака некој, јас би земал половина пакет.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
« Одговори #79 на: 17 Септември 2014, 10:13:58 am »
Колку пари е тоа?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #80 на: 17 Септември 2014, 10:15:33 am »
1600-2000 цел пакет, на пола би го делел.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
« Одговори #81 на: 17 Септември 2014, 10:20:50 am »
Фала ви на сите на одговорите.

За мувлосувањето - мојов симповски не мувлосал, на летви е и доле е цел затворен (нема вентилација).

За Бернарда искрено чуд пред некое време, за Магнифлекс деновиве, а Јоги се од времето (дел од душеците на Икеја се нивно производство).

Останува да се прошетам низ град па да видам што и по која цена се нуди, од на форум седење душек не се купува :)

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6991
  • Бенве сие бенве
« Одговори #82 на: 17 Септември 2014, 10:22:52 am »
Јас имав дормео 220х200, 2 пати го мењав едвај парите ми ги вратија, си купив од симпо, не мувлоса 4 години до сега, а и во иднина не верувам дека ќе се случи тоа. Сега за во станот купив лежај од Алмак Струмица, околу 15 000 - 16 000ден не знам точно, прекрасен е за спиење и се крева со простор за складирање одоздола, со намера сум да го мењам на секои 4-5 години со нов заедно со гарнитура за седење, ради бактерии и слично, тоа ми се гледа како најдобра варијанта, а и почесто ќе ми мириса на ново :)

Отсутен aleksandarbt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 819
  • Opel zafira 2.0 125 kw
« Одговори #83 на: 17 Септември 2014, 17:22:55 pm »
Ти го заменија?

Ja zaginav fiskalnata.Koj mislel deka moze da muvlosa.dosega ne mi se slucilo toa

Отсутен 386ka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 898
  • Am386 DX/DXL-40
« Одговори #84 на: 17 Септември 2014, 17:37:06 pm »
Марјан, можеш да земеш душек на кој прекривката му се вади и така да го одржуваш, наместо да купуваш нов.

Инаку, за Дормео и јас имам чуено дека мувлосуваат и тоа од човек што се разбира од проблематиката. Проблем е мемори-пената која не дозволува некоја циркулација на воздух низ неа, што ја прави од старт подложна на мувлосување, на даски или не. Исто така, имам чуено дека пената која ја користат е многу евтина суровина и ножот ни се дере на нас како крајни купувачи.
Колку од ова второво е вистинито, не знам, но во секој случај, треба да земам душек и веќе го исклучив Дормео како опција. Ни креветот ми има добра циркулација, ни собата ми е константна температура (особено лето), па страв ми е да не се сварам над него.

Поздрав

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2240
« Одговори #85 на: 23 Март 2015, 22:22:51 pm »
Треба да купувам душек со димензии 200x180,па би ве замолил за некој совет.Дормео би го избегнал поради малку комплицираноста во условите на експлоатација,да имало провев,латофлекс и што ти ја знам.
Денес бев во Симпо,ми понудија со цена од 12 000 и 18 000 ден,два модели од кои поскапиот беше некои со 30цм дебелина,со опруга во џеп и слично.

Темава е малку стара,но би сакал да споделите некое искуство.

Ви благодарам.

Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
« Одговори #86 на: 23 Март 2015, 22:47:42 pm »
Јас го имам тој од Симпо со опруга во џеб - бегај! После нецела година се удуби покрај редовното вртење на душекот, па сега повторно и јас барам душек.

Ваљда изборот ќе падне на Филип Филиповиќ (српски) од Кристина Дамил. Од утре е саемот за мебел, ќе идам таман ќе има и попусти.

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2240
« Одговори #87 на: 23 Март 2015, 22:54:21 pm »
Гледам во југоекспорт стил имаат голем избор на душеци од српско,словенско,италијанско потекло.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #88 на: 23 Март 2015, 23:30:12 pm »
Од симпо душеците со федери не ги бивало, ова инфо од колешката.
За кратко време федерот пробил низ платното.

Присутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4394
« Одговори #89 на: 23 Март 2015, 23:44:14 pm »
ја имам земено по нарачка од пункт мебел,незнам само кој модел,не ми е при рака фактурата.го користам веќе 2 години и нешто ситно,сега за сега е одличен,нема знаци на попуштање,а и има 10 год. гаранција доколку е на латофлекс наместен.