Фактот дека една автомобилска марка или модел добро се продава не подразбира под дифолт дека таа марка или модел на возило е супер квалитетно.
Алоооооо....а цената???
Факт е дека корејските возила нудат солиден квалитет за бараната цена но за жал не и врвен.
Пред се во ова време на кризи, кога луѓето како избезумени ги празнат своите гаражи со продавање на своите расни љубимци, најповеќе поради високи трошоци за одржување и кога S 65 старо 3 години се продава за бедни 70.000 евра а Volkswagen Tuareg V10 стар исто 3 години со поминати 60 000 км за мизерни 35.000 евра, луѓето се свртеа кон помалите, поефтини и поекономичните возила кои за жал не секогаш можат да се споредуваат со квалитет со попознатата конкуренција.
Сакате коментар од јавно деклариран необожувач на VW?
Додека Hyndai, KIA и ним сличните марки се продаваат како алва пред се поради ниската цена на чинење, марките како VW, Toyota и на нив рамните, се продаваат исто како алва, но по цени далеку повисоки од споменатата конкуренција??!
Тука лежи зајакот, тоа е тоа што уште десетици години барем ќе биде ненадминато и необјасниво за многу од конкурентите.
Маму им ибам...изгор им се цениве на VW и на Toyota а пак се најпродавани коли.....!!!
Туака е магијата која што овие другиве не можат да ја постигнат...магијата наречена доверба во квалитетот која патем се стекнува со долги години присутност на пазарот со квалитетни и доверливи возила.
Се разбира дека вискиот КВАЛИТЕТ и НИСКАТА ЦЕНА никогаш не оделе заедно...и нема ни да одат НИКОГАШ.
До денес денес многу луѓе ме прашуваат зошто сум тртнал 23.000 за Митсубиши кога сум можел со тое пари да купам два Дачиа Дастери, еден за мене еден за жената?
Фала ви многу, јас ќе си возам Митсу, а на женатами ќе и купам здравје некој мал Немац или Јапанц за по град, а вие слободно возете си Дачии и Хјундаи.
Јас немам ништо против.