Автор Тема: Formula 1 - Season 2012  (Прочитано 190089 пати)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8532
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Одг: Formula 1 - Season 2012
« Одговори #2371 на: 11 Јануари 2013, 09:25:42 am »
:D ;D ;D :D

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #2372 на: 11 Јануари 2013, 09:54:20 am »
...ke im trebaat ako sakaat da ne se brukaat pak sezonava.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #2373 на: 11 Јануари 2013, 09:58:32 am »
Ferari е одличен тим тоа секој го знае. Толку години да се одржиш во врвот на F1 циркусот не е лесна работа. Многу од тимовите имале краткотрајни блесоци, сезона, две можеби и три и после ги нема никаде. Или спонзори менуваат или комплетно менуваат снабдувачи на мотори, дизајнерски тимови, се преименуваат, ребрендираат и што уште не.

Тоа што на Ferari му фали во моментов според мене се возачи...! И тоа Возачи со ташаци, а не математичари!

Пројде времето на доминација на 2 или 3 тима во F1 како порано. Со новите правила има повеќе тимови кои се колку толку во кокуренција и можат да помрсат конци скоро на секоја трка. Во времето на Доминацијата на Ферари, Мекларен или Рено, уште после вториот круг се издвојуваа кандидатите за подиум и ако не се случи нешто не предвидено до крајот, разврската беше помеѓу првите двајца или тројца, без поголеми изненадувања.

Е сега нема така, пораснаа пилци поебаа квачка, па никој од никого веќе не се плаши, вози, мава, претекнува, без стравопочит или било какво респект.

Во ваква ситуација на Ферари му требаат нови возачи, не може еден истрошен ветеран како Маса на една третина од трките да е подобар од главниот возач кој конкурира за титула.

Фернандо е плачко и голем калкулант, надуен како и впрочем повеќето славни имиња од F1 но според мене без поголема причина.

Ферари не знае така да игра, Ферари е победнички тим, секогаш кога пробувал да калкулира и преку ситна математика со многу АКО да дојде до победа, се заебувал.

Треба свежа крв во тимот дефинитивно, е сега кој и како од моменталнава плејада на возачи би можел, тоа е друго прашање за поголема дискусија.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #2374 на: 11 Јануари 2013, 10:03:52 am »
Баш го гледав документрецот за Сена (пак) деновиве. Значи јас незнам зошто овој спорет се нарекува исто со тој тогаш. Бескичмењаци.
Ferari е одличен тим тоа секој го знае. Толку години да се одржиш во врвот на F1 циркусот не е лесна работа. Многу од тимовите имале краткотрајни блесоци, сезона, две можеби и три и после ги нема никаде. Или спонзори менуваат или комплетно менуваат снабдувачи на мотори, дизајнерски тимови, се преименуваат, ребрендираат и што уште не.

Тоа што на Ferari му фали во моментов според мене се возачи...! И тоа Возачи со ташаци, а не математичари!

Пројде времето на доминација на 2 или 3 тима во F1 како порано. Со новите правила има повеќе тимови кои се колку толку во кокуренција и можат да помрсат конци скоро на секоја трка. Во времето на Доминацијата на Ферари, Мекларен или Рено, уште после вториот круг се издвојуваа кандидатите за подиум и ако не се случи нешто не предвидено до крајот, разврската беше помеѓу првите двајца или тројца, без поголеми изненадувања.

Е сега нема така, пораснаа пилци поебаа квачка, па никој од никого веќе не се плаши, вози, мава, претекнува, без стравопочит или било какво респект.

Во ваква ситуација на Ферари му требаат нови возачи, не може еден истрошен ветеран како Маса на една третина од трките да е подобар од главниот возач кој конкурира за титула.

Фернандо е плачко и голем калкулант, надуен како и впрочем повеќето славни имиња од F1 но според мене без поголема причина.

Ферари не знае така да игра, Ферари е победнички тим, секогаш кога пробувал да калкулира и преку ситна математика со многу АКО да дојде до победа, се заебувал.

Треба свежа крв во тимот дефинитивно, е сега кој и како од моменталнава плејада на возачи би можел, тоа е друго прашање за поголема дискусија.
Ова фали во целиот спорт а не во ферари. А дури и да дојде ташакџија ќе го утепаат корпоративно и пак џабе.

Формула 1 се вози за на секоја трка да завршиш 2 или 3. Така се зема титула. Ако ти се згреши да си прв - добро, ако не никому ништо.

Парите го расипаа секој спорт па и овој.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10960
  • 430i
« Одговори #2375 на: 11 Јануари 2013, 12:24:03 pm »
Заради математиките, Алонсо беше кандидат за титула до последна трка.

За возачи со ташаци треба болиди за возачи со ташаци, не плеј-стејшн болид на кој преку ви-фи ќе му мењаш параметри и волан кој има повеќе копчиња од тастатура :)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #2376 на: 11 Јануари 2013, 12:30:22 pm »
Теоретски да, ама така по некоја теорија ако сите се исчукаат на една две трки и остане само еден можеби и тој што е петти може да дојде до титула. Практично и реално гледано, вери тешко!

А дури и за плеј стејшн треба да знаеш возиш и да имаш ташаци !

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
« Одговори #2377 на: 11 Јануари 2013, 12:40:11 pm »
Ф1 само ги следи светските трендови и напредокот на технологијата.Не може да очекуваш од спорт кој важи за најнапреден од сите авто-мото спортови да имаш болиди без електроника,односно голи болиди како што беше случајот во 90-тите.Само земете вашето лично возило колку електроника има споредено со возилата од тој период и ќе го добиете одговорот.Во тој контекст е и воведувањето на новите мотори,кои се засновани на помала потрошувачка и помала емисија на штетни гасови.
Светот станува досаден со овие глупости,а со тоа и Ф1  :-\
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен marjanot

• Легенда
  • 430i
« Одговори #2378 на: 11 Јануари 2013, 12:48:14 pm »
Абе нас тука најлесно ни е да расправаме што е тешко, а што е лесно. Си возиме колички по 100-1550 коња и имаме право да мрсиме муда за свега и свачега :)
Далеку од тоа дека не треба ташаци за плеј-стејшн да возиш, ама изгубено она што мене ми прави разлика, а тоа е man=machine.

Земи една трка картинг изглеј и ќе ме разбереш што зборам. Човек и картинг, писта и молим лепо кој колку може :)
Ама картинг ја нема популарноста, кешот и маркетингот кој го има Ф1.

Не дека јас ќе престанам да гледам Ф1, сеуште за мене ќе биде мотоспорт бр.1, ама се повеќе ме нервираат тие електроники, ограничувања, керсови и слични измишљотини.
И се повеќе возачите ќе трошат часови на симулатори на не позади волан. И болидот ќе се развива на маса, а не на стаза.

Оф Топик: веќе одамна, имаше симпозум некој или како и да се вика тоа во Англија. Тема, учество на електронските помагала кај тешките возила. Заклучок, леле луѓе што направивме. Направивме камионишта во кои кабината е дневна соба, опремени со навигации, ДВД-ја и еден куп други електронски помагала кои ќе му го олеснат патешествието на шоферот. Притоа е зголемен процентот на удел во сообраќајни незгоди, затоа што благодарение на сите тие олеснувања и помагала, шоферот изгубил чувство дека позади него влече 18 метарска приколка и 50 тони терет.

@Matej електроника да, зголемување на безбедноост да. Ама наместо да возиш да штракаш по копчиња и од бокс да ти регулираат сега ќе вртиш то 18К сега до 20К не. Јас сум против тоа, не велам дека така треба да биде :)

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #2379 на: 11 Јануари 2013, 13:29:33 pm »
леле луѓе што направивме. Направивме камионишта во кои кабината е дневна соба, опремени со навигации, ДВД-ја и еден куп други електронски помагала кои ќе му го олеснат патешествието на шоферот. Притоа е зголемен процентот на удел во сообраќајни незгоди, затоа што благодарение на сите тие олеснувања и помагала, шоферот изгубил чувство дека позади него влече 18 метарска приколка и 50 тони терет.

{{citation needed}}

Отсутен marjanot

• Легенда
  • 430i
« Одговори #2380 на: 11 Јануари 2013, 13:33:41 pm »
Од пред 5-6 години е, тешко дека ќе го најдам.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #2381 на: 11 Јануари 2013, 13:41:18 pm »
Од пред 5-6 години е, тешко дека ќе го најдам.

зголемен удел во сообраќајни незгоди како последица од голема конфорност не е некоја опскурна „вест“ која туку така ќе се појави и пуф ќе ја снема.

Доколку е вистина, тоа е сериозен тренд кој ќе биде апсолвиран на долго и на широко.

Јас мислам дека е измислица, само не знам дали твоја или на некој друг, па ти некритички си ја прифатил.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3774
« Одговори #2382 на: 11 Јануари 2013, 13:45:12 pm »
Па и во 90-тите електрониката играше голема улога особено 1992-3 година, кога Williams имаше активна суспензија.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен marjanot

• Легенда
  • 430i
« Одговори #2383 на: 11 Јануари 2013, 13:48:48 pm »
@filipv

Од професор на машински факултет, кој присуствувал на симпозимут.

Можно е и рекла-казала да е и да ни мачкал очи.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #2384 на: 11 Јануари 2013, 14:11:23 pm »
Јас мислам дека е вистина, btw кој професор ?