Што им била толку наклонета ФИА ?
FIA во тој период делуваше смешно, дупли аршини за казни, или казни кои нема да му наштетат на ферари оверол. За тимските наредби, не му ги симнаа на Шуми бодовите нити на Баричело, туку го казнија ферари со 100.000 долари (BTW, победа е околу 1.000.000$ за победникот). Обично и коага фрчеа казни, беа она... „да им фрлиме коска на кучињата“ а не навистина казни. Сето тоа е поради некои лобија што тогаш владееа во F1, за жал на чело со Ferrari, и тоа беше многу очигледно... Тогаш имаше многу замерки дека ферари ги диктира тактиките на ФИА и дека правилата се токмат како нив им одговара. Среќа за спортот што тоа се промени до некаде, сега нема такви јаки лоби групи, или има повеќе јаки лоби групи а не само една која ќе диктира..
Се се ама ова не ти е добар муабет, мислам дека нема потреба да споредуваш 101 и фиат стило. Кажи ми ако влезе во еден од моќниве тимови кои би уложиле колку и да треба во болидот, нема ли да биде меѓу првите тројца од шала?

Fiat 128 i Fiat Stilo може да споредувам?

Види, јас мислам дека Мерц со Ros Brown се одличен тим, и дека вложуваат добра пара. Ај ќе го видиме годинава... Има шанси да покаже дали е за пензија. Јас милсам дека е.
Пријател бии реален. Барем до сега си бил.
Реално:
Признавам, кога станува збор за шуми, хејтер сум бил, хејтер ќе бидам и хејтер ќе останам!