Еве го Шуми без масивната поддршка од цела администрација каде е. Никаде. Ама и утепан е спортот бајаги после 95та. И не се сложувам дека треба да се заборават старите. Изгледај трка некоја од порано, кога било интересно. Му лизга, му кочи, се бута, не го пушта, дрифта. После 95та се се ублажи, си отидоа битните, и останаа копиљациве да се тепаат. За мене Ф1 е врв секогаш, ама не е тоа-тоа. Хакинен кога беше се јадеа, се тепаа, се береа... и тој си отиде.
И шо?
Ништо, се рзаводни се. Се направи пичкарски спорт. Сите пички станаа што немаат муда да претицаат. Добивал вториот 8 поени? Ќе ми земе титула без да заврши прво место? Мрш бре! Најбољи втораш да има титула, пред тој со 6 победи и 4 излетувања? WTF?
Не се забораваат. Овие сега возат за пари, играат за пари, прдат за пари... Тоа е тоа. И тимовите и сите.
Едино што ме вади од кожа е што е бољи да одржиш 3то место отколку да ризикуваш и да завршиш 1во или надвор. Пичкарки до даска. Ќе земел 6 бода... Ма гитла и бодови и све. Поделете си парите и седете дома.