Автор Тема: Formula 1 - Season 2012  (Прочитано 219089 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Одг: Formula 1 - Season 2012
« Одговори #135 на: 18 Март 2012, 09:48:24 am »
Болидот на Алонсо одлично се покажа со полн резервар. Проблем е што со полупразен или празен резервар Ferrari неможе да го држи чекорот со конкурентите. Сличен проблем и доста поизразен беше и ланската сезона. Спротивно на ова, Мерцедес покажа одличен перформанс на квалификации но на трка тотално се изгуби. Сега за сега McLaren го има најдобриот пакет квалификации/трка. 

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
« Одговори #136 на: 18 Март 2012, 14:23:28 pm »
Исто голем проблем за Ферари е што многу брзо ги трошат гумите.Да не излезеше SC Алонсо ќе мораше да влезе уште еднаш во бокс и ќе завршеше неколку позиции подоле.
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11094
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #137 на: 19 Март 2012, 15:06:48 pm »
Мислам дека Ферари, МекЛарен и Ред Бул имаа стратегија со 3 застанувања. SC им излезе во пресрет затоа што второто влегување се одложи односно се вртеше во круг без дополнително абење на гумите. Лотус Рено, Вилијамс и Зауберите мислам дека требаше по 2 пати да влагаат. Кими тука најмногу изгуби, али секоја чест за вожњата.

Тркава МекЛарен беа супериорни. Набилдаа предност и после си тактизираа. Штета што Хамилтон безвезе го загуби второто место.

Ред Булите беа стандардни. Момент за памтење, претекнувањето на Фетел на Розберг. Браво!

Ферари ме изненади, пошто не очекував Алонсо дека ќе извози како што извози и мислам дека 5-то и тоа како е добро на почеток на сезона, во однос на тоа какви беа предвидувањата. Маса уште од лани не треба да вози за Ферари (како не го лапнаа Кими).

Мерцедес мислам дека сезонава ќе бидат многу поспремни.

Изненаџење: Перез, Кобајаши, секоја чест. Кими не ми е изненадување, очекував од него возење и спомнав претходно дека за 3-4 трки ќе им прави проблеми на „големиве“. Малдонадо.... ан бе Малдонадо...

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
« Одговори #138 на: 19 Март 2012, 16:41:52 pm »
Ферари сигурно ќе мораше да влезе уште еднаш бидејќи први менуваа и на крај и самиот виде како му шеташе болидот на Алонсо,на тие гуми додај уште 6-7 круга со јако темпо и 10 место не му бегаше ;).
Мене ме изненади одлуката на Мекларен да ги внесат во бокс во исто време Батон и Хамилтон,едно лошо наместено тркало можеше да значи уништување на трката на Хамилтон но и вака се покажа како погрешна бидејќи да останеше уште еден круг надвор ќе влезеше во исто време како и Ветел и ќе ја задржеше позицијата.
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #139 на: 19 Март 2012, 17:51:30 pm »
Ферари и сезонава ќе си бидат дрва, и во генерален пласман ќе завршат на 6-7 место, пред се ради Маса, пошто кој стигне ќе си го мачка на леб. Алонсо не го коментирам, може да се приклучи кон врвот ама без подршка од вториот возач многу тешко. Мекларен многу јако почнаа, да не го заебеа Хамилтон со второто влагање у пит, ќе имаа 1-2. Исто и Кими го изеде стапот ради сејфти кар, и мислам дека нешто се пожали на болидот по тимското радио, ама не дослушнав, пошто германецот на ртл нешо збореше. Имаше Кими јак старт ама заглави у гужвата на прва кривина, мораше да кочи и низ трева да вози за да избегне судир. Криво ми е за Малдонадо, цело време беа во 1 секунда со Алонсо. Многу ме изнервира оној Перез, го претекнаа него сигурно 5-6 пати, он не претекна никого а заврши во бодови, само ради тоа што му се погоди сејфти кар, па ја изгура трката со едно влагање во пит. И за Шуми ми е криво што му откажа мењачот, али се ова е најава за интерсна сезона :) Моја претпоставка е дека Мекларен и Ред Бул ќе се борат за прво место, а Лотус и Мерцедес за трето, Вилијамс ќе праат доста често "упади" во топ 10, а Ферари како што спомнав погоре ќе го јадат стапот ради Маса. Кај возачиве, Хамилтон, Батон и Фетел ќе се борат за титула, Алонсо, Вебер, Кими и Шуми ќе улетуваат од втор план да замрсат сметки. Сепак мислам дека болидите на Ферари, Мерцедес и Лотус не се дораснати доволно да се носат со Мекларен и Ред Бул. Вебер го сместив во вторава група, бидејки е слаб возач, а болидот на Ред Бул не е толку супериорен како лани.

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
« Одговори #140 на: 19 Март 2012, 22:50:04 pm »
Најдобар коментар имаше Кими не знам кој го примети,кога на тимско радио праша зошто му мавтаат со плави знамиња ;D;D
www.domitalia.mk

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
Одг: Re: Formula 1 - Season 2012
« Одговори #141 на: 19 Март 2012, 23:01:07 pm »
да бе се згазав од смеење, не знаел што значи плаво знаме

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4111
« Одговори #142 на: 19 Март 2012, 23:23:05 pm »
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен marjanot

• Легенда
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #143 на: 20 Март 2012, 11:20:59 am »
Се си мислам дека Лотус Рено и Вилијамс имаа стратегија со 2 влегувања. Тоа на SkyHD го напоменаа коментаторите повеќе пати, анализирајќи што ќе се случеше доколку не излезеше SC.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44482
  • Il Moderatore
« Одговори #144 на: 20 Март 2012, 13:25:13 pm »
Рано е... рано е.. единствено се согласувам со тоа дека ако Massa ако не се опраи, од Ferrari ништо не бидува. За другото, мислам дека Кими ќе се ухода после 3-4 трки и ќе го покаже своето право лице, а воглавно сите ми делуваат солидни и спремни за борба - што е одлично :)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #145 на: 20 Март 2012, 13:46:42 pm »
Многу ми е жал што е Шумахер во толку слаб болид, ако ништо друго ќе беше поинтересно, повеќе конуренција.

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #146 на: 20 Март 2012, 13:50:37 pm »
Би било интересно доколку се врати Michael Schumacher во Ферари,на местото на изнемоштениот Massa!

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44482
  • Il Moderatore
« Одговори #147 на: 20 Март 2012, 13:53:19 pm »
Би било интересно да се врати Кими во Ферари :D
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34340
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #148 на: 20 Март 2012, 13:53:30 pm »
Маса во пензија треба да оди.

Отсутен marjanot

• Легенда
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #149 на: 20 Март 2012, 13:54:23 pm »
Од пред 2 години. Откако ја изгуби титулата, па повредата... Толку му е.