Автор Тема: Матични, SSD, HDD, RAM, тајминзи и рандом IT ствари...  (Прочитано 1539140 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
Одг: Матични, SSD, HDD, RAM, тајминзи и рандом IT ствари...
« Одговори #6300 на: 04 Декември 2014, 23:12:39 pm »
Тоа зависи зали тачпадот уопште поддржува мултитач, тоест неговиот драјвер.

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18029
« Одговори #6301 на: 05 Декември 2014, 00:09:58 am »
http://www.toshiba.co.il/en/laptops/satellite/satellite-c55-a/satellite-c55-a-199/

Цитат
Pointing device   type : Touchpad with multi-touch control supporting various scroll, zoom and launch functionalities at your fingertips.

Synaptics не успеав никако да инсталирам. Драјверот поминува и се е во ред, софтверот воопшто не сака да го стартува.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7610
« Одговори #6302 на: 06 Декември 2014, 20:05:29 pm »
Се подига виндоусот се ок, доаѓа до декстоп, и после 30тина секунди- плавото екранче ;D Се работи за Вин ХП у пм, на другарче е пцто.

BSOD

IRQA_NOT_LESS_OR_EQUAL, STOP: 0x0000000A

Гуглав малце, нешто околу драјвери се споменува, па и харддиск дури -како можен проблем. Пробав двете плочки рам ги разместив, па со една само- пак истото. Некој да имал ваков проблем/искуство ?   

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #6303 на: 06 Декември 2014, 20:13:28 pm »
http://support.microsoft.com/kb/314063

Во секој случај, провери го со Malware Bytes, види што SW се стартува на почеток, врати со system restore на датум пред да почне да те је*е...
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4591
« Одговори #6304 на: 07 Декември 2014, 09:55:43 am »
ги бива ли овие ефтиниве процесори Intel Celeron Quad Core со ознаки N2930/2920?гледам 200 евра е лаптоп со таков процесор,па ќе брка ли работа за web/skype/office?

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #6305 на: 07 Декември 2014, 10:09:54 am »
ги бива ли овие ефтиниве процесори Intel Celeron Quad Core со ознаки N2930/2920?гледам 200 евра е лаптоп со таков процесор,па ќе брка ли работа за web/skype/office?

сигурно дека ќе брка

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #6306 на: 07 Декември 2014, 10:28:30 am »
Зависи што се подразбира под „брка“. За некој ќе брка, за некои нерви ќе кине. :)

Отсутен ficomk

• Сениор
« Одговори #6307 на: 07 Декември 2014, 10:41:50 am »
па за некој што има стар лаптоп од пред 5-6 години со dual core celeron што нема работено на i3/i5 и ќе го користи за да отвори неколку web страни,fb,веројатно youtube видеа ќе гледа и слично

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2827
« Одговори #6308 на: 07 Декември 2014, 11:26:18 am »
Човекот кој мака мачел последниве 3-4 години со лаптопот, не гледам зашто повторно би се мачел... нека си земе нешто си и3 и нека сурфа на глобалната мрежа

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #6309 на: 07 Декември 2014, 11:57:45 am »
Човекот кој мака мачел последниве 3-4 години со лаптопот, не гледам зашто повторно би се мачел... нека си земе нешто си и3 и нека сурфа на глобалната мрежа
Bravo za muabetov. Ako se macel nemora da se maci. Isto kako sto zena od 60 godini e stara za internet, ama nemora da ja izmacuvas so retro uredi, i taa e covek i ke i e podobro so i3/i5. A kamo li mlad covek.

Na graficka se stedi, na procesor i ram nikako.

Отсутен ficomk

• Сениор
« Одговори #6310 на: 08 Декември 2014, 09:41:55 am »
некогаш буџетот е толкав да дозволува само целерон процесор,што да прават луѓето :)
јас им препорачав i3,ама најефтиниот лаптоп е околу 18500,додека овој со целеронов е 12-13000

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #6311 на: 08 Декември 2014, 10:41:48 am »
Vistina e, no vistina e i deka do lani nemozese da se zamisli i3 za taa cena. :) A i laptop za 12k ko sto ima sega.

Отсутен ficomk

• Сениор
« Одговори #6312 на: 08 Декември 2014, 11:24:29 am »
него,на страна тоа,да препорачате некое ефтино NAS решение со 2 диска,би било добро да е и медиа сервер,да можам директ преку мрежа да ги пуштам филмовите на тв?

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2827
« Одговори #6313 на: 08 Декември 2014, 11:35:46 am »
него,на страна тоа,да препорачате некое ефтино NAS решение со 2 диска,би било добро да е и медиа сервер,да можам директ преку мрежа да ги пуштам филмовите на тв?

Е сега ем ефтино ем со два диска ем медиа сервер ем швајцарско ноже не иде, али еве ти погледни тука. Овие се убави, квалитетни и елегантни решенија, мислам дека НАС-че со слота за два диска е од 10-12К па нагоре и рачунак дека треба да си земеш уште два диска што би те коштале од 8К па нагоре.

На тема лаптоп, ако буџетот е 13К а решението е 18К, нели мислиш дека е подобро да почека уште месец-два и а присобере пари, или да го земе на рати или нешто слично одколку да ги фрли во ветер и тие 12К што се тешко собрани, а нешто што после 6 месеци веќе ке биде Outdated и ке ја изгуби функционалноста.

Отсутен ficomk

• Сениор
« Одговори #6314 на: 08 Декември 2014, 11:48:42 am »
фала Додо,ги знам јвснет,прв избор ми се synology,ама моментално многу пари треба да одвојам за тоа задоволство(на пример 214play) :)
имам екстерен диск кој ми брка работа за филмови,но почнаа да се собираат документи,слики(од свадба),а и понатаму ќе си доаѓаат се поише и поише такви документи,а екстерен диск не е ич сигурно решение за тоа,а online storage исто така како решение не ми е прифатливо.
добар ти е советот за лаптопот,веројатно ќе го применам за NAS-от,а за лаптопот поише ми беше дали можам да им речам ок ви е,ако не ви се дава повеќе пари ќе се задоволите и со ова,или послушајте ме и земете i3