Автор Тема: Матични, SSD, HDD, RAM, тајминзи и рандом IT ствари...  (Прочитано 1235312 пати)

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Одг: Матични, SSD, HDD, RAM, тајминзи и рандом IT ствари...
« Одговори #2760 на: 12 Април 2013, 13:55:38 pm »
Прво нудиш 1000 еур без кладба, па после се вадиш дека било кладба, па после почнуваш со навреди.. Хммм

Не. Нудев 1500 денари без кладба, како што е евидентно ако ги разгледаш претходните постови.

А сега, назад кон поентата: ако си толку сигурен во ова што го велиш - зошто не сакаш да се кладиш?

Сигурно не затоа што инструментите боље се двоеле или затоа што звукот бил почист (ама таа чисточа не е голем snr туку нешто друго немерливо). Иначе, има и такви кои коштаат колку 20 матични, тие што коштаат колку 5 се поефтините.

Значи, да резимираме: јас и википедија не сфаќаме како работи бензински мотор, али ти не би даље да коментираш. А за звучните карти, одбиваш понудена награда од 1000 евра за лесна, едноставна задача на препознавање на „ден и ноќ“ разлика.

што мислиш, што ќе си помислии вака некој од страна да гледа?

Филип..

Aло, кога некој ЌЕ ДОБИЕ КЛАДБА, тогаш de facto добива НАГРАДА.

Win a BET, get the PRIZE. Што не е јасно побогу?

тие првите 1500 денара ги нудев без кладба. И толку.

Неколку пати експлицитно спомнав и вчера и денес кладба? Зашто ТОА не ми го цитираш болд со оолкави букви???

п.с. Инаку само што се консултирав со Аудио Центар  Болин.. НИКОГАШ НЕМАЛЕ PassLabs звучници на лагер или проба (или бар не се сеќаваат дека имале) закачени со McIntosh mono blokovi.. Тоа што имаа во таква инсталација беа Bowers & Wilkins Nautilus звучници.
Филип.. Кога си ги слушал твоите лични референтни звучници во Аудио Центар?

нели ќе прекинеше со дискусија?

да, можно е да сум ги смешал звучниците, тоа беше пред повеќе години. ШТО ИМА ВЕЗЕ ТОА со нашиот муабет?

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #2761 на: 12 Април 2013, 14:00:09 pm »
Ајде Филип немој сега цигани да се правуваме за 1000 евра да му ебам мајката ;D ;D

У секој случај ќе ги изгубиш, ја одма ќе ја осетам разликата на мое озвучување и на моја колекција песни ( AC/DC)

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29789
    • CARclub.mk
« Одговори #2762 на: 12 Април 2013, 14:00:21 pm »
Е добро де, ајде, кладите се. :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43916
  • Il Moderatore
« Одговори #2763 на: 12 Април 2013, 14:04:30 pm »

Како и да е, некој од викендите, ќе се договориме да направиме таква споредба со некои членови од форумот што стварно ги занима музика, а не натегање и слично.. Па ќе бидат пренесени искуствата тука.

Симо? Гојдо?

На крај секој со своето.. Ти си убеден дека онбоард е супер, супер за тебе.. Штедиш големи пари купувајќи опрема што ние останатите ни треба за да уживаме.

Јас се оградувам од било каква стручност во врска со аудио техника, веројатно веќе со годините и ми опаднала можноста на сетилата за слух за ловење на звуци со високи фрекфенции и објективно оценување, но ако цените мој коментар и дружба, секако дека прифаќам. Кладби и пари не ме занимаат, тој коцкарски сегменет му го оставам на филипв, пошто очигледно во секоја тема сака да се клади за нешто, мислејќи дека ако добие кладба по автоматизам докажал севселенска теорија.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #2764 на: 12 Април 2013, 14:04:39 pm »
Ајде Филип немој сега цигани да се правуваме за 1000 евра да му ебам мајката ;D ;D

У секој случај ќе ги изгубиш, ја одма ќе ја осетам разликата на мое озвучување и на моја колекција песни ( AC/DC)

како да ги изгубам кога никој неќе да се клади?

очигледно во секоја тема сака да се клади за нешто, мислејќи дека ако добие кладба по автоматизам докажал севселенска теорија.

не се кладам на секоја тема, туку само кога 1. сум сигурен дека сум у право и 2. кога на мое разочарување ќе приметам дека другата страна не е спремна аргументирано да дебатира. Тоа ми е last resort. Ако више ја немам врска и имам предрасуди: докажи ми и по пат на кладба заработи пари. Најфер нешто у свет!

А тоа што гојдо и крелл ја избегнаа кладбата (гојдо со ќутење, а крелл со нерелевантни референци) зборува повеќе од илјада зборови.

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #2765 на: 12 Април 2013, 14:07:39 pm »
нели ќе прекинеше со дискусија?

да, можно е да сум ги смешал звучниците, тоа беше пред повеќе години. ШТО ИМА ВЕЗЕ ТОА со нашиот муабет?
[/quote]

Има.. Референтен систем е некој што и те како не одушевил и што точно може да опишеме зашто.Референтно нешто е што го градиме критериумот према тоа (при споредување на други нешта).

Мене ми личи дека проба со блеф да презентираш дека имаш практично искуство и дека имаш изградено осет а не само теоретско читање .  Ова пак покажува дека се држиш до теоретското читање а не практичното искуство. А Ако успееш да ги измешаш PassLabs и Bowers & Wilkins Nautilus и на изглед, што останува во осетот за звук?

Звучниците ги опиша како шифоњери, а еве како изгледаат Bowers & Wilkins Nautilus..

http://www.customcontrols.co.uk/userfiles/images/nautilus.jpg

Овие звучници имаат дизајн што не дозволува да се збуниш ако стварни си ги видел во живо и поготово ако си ги слушал.

подрав

Дарко

п.с. Ова е посленда порака во оваа дискусија.. И одам да перам кола. :)

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #2766 на: 12 Април 2013, 14:08:56 pm »
Звучниците ги опиша како шифоњери, а еве како изгледаат Bowers & Wilkins Nautilus..

е добро де, други биле. Што има везе тоа со 44/16 вс 96/24 или со аудио картиците?

Зашто неќеш да се кладиш ако сигурно добиваш?

Мене ми личи дека проба со блеф

супер! провали ми го блефот со кладење! Ако не се кладиш, ќе рачунам дека не си сигурен дека можеш да осетиш разлика.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2767 на: 12 Април 2013, 14:13:30 pm »
Да се кладиш кога знаеш дека сигурно добиваш, речиси спаѓа во во сегмент на измами. Некој не сака да биде измамник - на пример. Или пак смета дека кладење е преглупо за да го употребуваш (освен можда со своето дете, со намера да изгубиш и да „освои“ детето чоколадо)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #2768 на: 12 Април 2013, 14:14:58 pm »
Да се кладиш кога знаеш дека сигурно добиваш, речиси спаѓа во во сегмент на измами. Некој не сака да биде измамник - на пример. Или пак смета дека кладење е преглупо за да го употребуваш (освен можда со своето дете, со намера да изгубиш и да „освои“ детето чоколадо)

A aко твдиш нешто, а при тоа не си спремен практично да се истестира.... во кој сегмент спаѓа?

ОК. Гојди и крелл, очигледно неќете да се кладите (I wonder why)

Сакате ениуеј да правиме ABX тест? Без кладба?

Или и тоа нема да може?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2769 на: 12 Април 2013, 14:16:27 pm »
пет постови погоре.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #2770 на: 12 Април 2013, 14:17:14 pm »
пет постови погоре.

aма строго ABX тестирање со сите нишани! Не „глеј ама добро звучи“ „аааа да добро звучи“. Тоа не е никаков тест!

http://en.wikipedia.org/wiki/ABX_test

"An ABX test is a method of comparing two choices of sensory stimuli to identify detectable differences between them."

krell? gojdo? бива?

или и ова неќете?

пак штама??

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55048
  • Махер
« Одговори #2771 на: 12 Април 2013, 14:23:41 pm »
Е добро де, ајде, кладите се. :)
Ova bi imalo mnogu korisen efekt za forumdziite, makar bila kladbata i 1000 denari a ne evra!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55048
  • Махер
« Одговори #2772 на: 12 Април 2013, 14:26:32 pm »
@Deni

Каде може да се сетираат ефектите ?
Tools
Effects and Filters
Compressor
Enable i si mestis.

Posle toa samo gasis toa ENABLE i si ostanuvaat mestenkite. Znaci samo Enable/Disable ke pravis posle, samo ednas mestis.

A aко твдиш нешто, а при тоа не си спремен практично да се истестира.... во кој сегмент спаѓа?

ОК. Гојди и крелл, очигледно неќете да се кладите (I wonder why)

Сакате ениуеј да правиме ABX тест? Без кладба?

Или и тоа нема да може?
Нормално дека да.
« Последно менување: 12 Април 2013, 15:04:39 pm Deni »

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2790
« Одговори #2773 на: 12 Април 2013, 15:02:18 pm »
Бреееееееј волку не сум се изначитал од средно со лектирите!!! Како и да е мислам дека кладба би била поштена варијанта бидејки имаш две страни што се стручни и ги бранат своите ставови, нормално ми изгледа да кога едната страна ке изгуби да биде "казнета", а не едниот да ризикува 1000 евра а другиот ништо. Али па и бесплатниот тест ми делува ОК, ако ништо друго, поразениот нема да смее веќе да писне на таа тема.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10987
  • 430i
« Одговори #2774 на: 12 Април 2013, 15:12:10 pm »
@Deni

Каде може да се сетираат ефектите ?
Tools
Effects and Filters
Compressor
Enable i si mestis.

Posle toa samo gasis toa ENABLE i si ostanuvaat mestenkite. Znaci samo Enable/Disable ke pravis posle, samo ednas mestis.

Тешеќур, никогаш не ми текнало да про’рчкам, а ќе ми се најде многу :)