Автор Тема: Матични, SSD, HDD, RAM, тајминзи и рандом IT ствари...  (Прочитано 1356597 пати)

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1936
Одг: Матични, SSD, HDD, RAM, тајминзи и рандом IT ствари...
« Одговори #2565 на: 31 Март 2013, 19:30:41 pm »
Антика е таа звучна друже.

Отсутен Peconi

• Редовен
  • Пораки: 2948
« Одговори #2566 на: 01 Април 2013, 09:12:44 am »
Зошто те нервира? Windows 8  е подобар од Windows 7 за прилично многу. Мене ме нервира тоа што се зборува на памет, не се тестира, не се анализира.....
Патем напикај му ги драјверите за Windows 8 во Windows 7 и терај работа или остави го сам да си ги најде. Ако нема драјвери на сајтот често пати значи дека си ги има драјверите во Windows.

Многу е смотан според мене, јас би го користел само на Тач. Драјвери нема на старана ни за 8 ни за 7
А морам да го сменам пошто татко ми и брат ми страшно ги нервира 8ца

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34295
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2567 на: 01 Април 2013, 09:42:20 am »
8 е многу подобар од 7 не само што има тач него и во десктоп мод.
А ти би требало да знаеш како да го наместиш 8 да биде ист како 7 со старт мени и останато.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #2568 на: 01 Април 2013, 09:43:41 am »
А шо фајде од 8 ако го наместиш да биде ко` 7? :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Peconi

• Редовен
« Одговори #2569 на: 01 Април 2013, 09:43:53 am »
е тоа незнам, а и не му се замарам многу
Ивица ми најде драјвери така да 7цата ултимејт ќе му бапнеме

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #2570 на: 01 Април 2013, 09:46:35 am »
А шо фајде од 8 ако го наместиш да биде ко` 7? :)

Пробај па ќе видиш :)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #2571 на: 01 Април 2013, 09:50:31 am »
Aj ako ima nekoj funkcionalen krek za 8-ka neka prati link po PP.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #2572 на: 01 Април 2013, 09:54:38 am »
Што ќе видам фаланга? Немам време за пробување, објасни ми. Која е предноста на Windows 8 со Win 7 look во однос на нативен win 7? Мене со win 8 продуктивноста не ми е зголемена, напротив! Кога би бирал, win 7 за озбилна работа, win 8 за геџети со тач екран.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #2573 на: 01 Април 2013, 10:16:26 am »
Aj ako ima nekoj funkcionalen krek za 8-ka neka prati link po PP.

Немам крек. Баш мислев тебе да те прашувам денес. Ама затоа имам некој виртуален PC Кој симулира KMS сервер и го продолжува рокот за активација. Сега е во фаза на тестирање. Вака навидум функционира.

Што ќе видам фаланга? Немам време за пробување, објасни ми. Која е предноста на Windows 8 со Win 7 look во однос на нативен win 7? Мене со win 8 продуктивноста не ми е зголемена, напротив! Кога би бирал, win 7 за озбилна работа, win 8 за геџети со тач екран.

Една предност е што ги нема оние безвезни визуелни ефекти како кај седмицата. Нема сенки, нема транспаренции. Многу менија се преработени и подобрени, нешто во стилот на Офис 2010, наместо drop down менија има икони. Особено е корисно во Windows Explorer на пример. Понатаму употребата на системските ресурси е многу пооптимизирана. На Целерон 420 со 1Гб РАМ работи дупло побрзо одошто на 7-ка. Resource monitorot кај 8-цата е навистина корисен и дава корисни информации за разлика од 7-цата кај што морав да работам со perfmon. Подобрувањата што ги носи Metro UI да не ги коментирам за прз пристап до апликации и други шорткати е далеку подобар одошто старт менито на 7-ка. Додаден е десен клик на start to Metro копчето доле лево каде што се ставени сите технички алатки кои сега нема потреба да се бараат од Метро. За иние кои користат мултимонитор 8-ката е неприкосновена има едно чудо дополнителни опции со кои можеш да направиш екстра продуктивен десктоп. Јас го користам со 3 монитори на работа и сум презадоволен.

Се на се многу е брз, многу е стабилен. Одлично изгледа и изгледа дека со тек на време и оптоварување со апликации не се успорува како што се успоруваше 7-ката.
Башка што Desktop Gadgets се вратени назад во Windows 8 иако беа тргнати во почетните рилисови.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #2574 на: 01 Април 2013, 10:18:49 am »
Ја никад не сум имал проблеми со успорување на 7-ца, а еве веќе скоро 4 години тера инсталацијата.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
« Одговори #2575 на: 01 Април 2013, 10:53:12 am »
Мене не ми се бендисува 8цата... напорна ми беше за користење и од некои непознати причини првите 2-3 недели константно ми раснеше искористеноста на Ц: и дискот се уби од вртење. Ова истото се деси и кај колега. На крај си се вратив на 7ца и сум нијанса посреќен :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #2576 на: 01 Април 2013, 11:15:28 am »
Можно е да има некои гличови сеуште. Тоест не е можно туку сигурно има, исто како и 7-мицата.
Кај мене работи беспрекорно иако за лаптопот сеуште нема драјвери за 8-ка ни на HP сајтот ама имам инсталирано за 7-ца и немам никаков проблем.

Малку материјал за читање: http://www.dailytech.com/EDITORIAL+How+to+Fix+Windows+8/article30206.htm

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
« Одговори #2577 на: 01 Април 2013, 11:27:35 am »
Не викам дека е лоша, али мене ми беше напорна за користење, ич не ми е за работа каде сакам брзо да се снајдам со се, а тука влијае и фактот што седмицата ја корстам долго време и ми е позната од секоја страна. Мада 8цата ми многу таблетска и тешко дека наскоро ќе најде место во мојот лаптоп (или во моето срце :D). И бтњ се согласувам дека нема поента да туриш 8ца и да инсталираш еден куп додатоци за да ја направиш да изгледа како 7ца.

Отсутен Peconi

• Редовен
« Одговори #2578 на: 01 Април 2013, 11:55:01 am »
пред некој ден прочитав ќе излагал нов виндовс.....виндовс блу

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #2579 на: 01 Април 2013, 12:08:20 pm »
Мала помош ми треба.  
Некој ако може да најде драјвери за звучнава? :)
Се утепав од барање и никако да најдам соодветен.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Слободно можеш да ја инсталираш со драјвер за XP, мало ко потресен W7 ќе ти каже дека има некој проблем али ќе те праша дали да продужи без обзир на се. Ти му даваш јес и цепаш.

Истото важи за постари ТВ картици и слични уреди.