Автор Тема: Матични, SSD, HDD, RAM, тајминзи и рандом IT ствари...  (Прочитано 1356536 пати)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
Одг: Матични, SSD, HDD, RAM, тајминзи и рандом IT ствари...
« Одговори #450 на: 08 Јуни 2012, 00:48:14 am »
+1

Куоре ова гледај го како можност, нешто да научиш повеќе.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #451 на: 08 Јуни 2012, 03:19:57 am »
Куоре ти треба да изживееш уште 7 животи, а мене за сето тоа време да ме замрзнат ко во SF филм, па откако ќе ги изживееш 7-те животи мене да ме одмрзнат па дури тогаш ќе можеш да ми кажуваш приказни за хардвер и „реалност“. Колку што мене ми поминало и ми поминува хардвер низ рака толку не ви поминува во фирмата во магацин. А тоа што ти сега го работиш, јас го работев пред 16 години, на 14 годинишна возраст.

Затоа чувај ги приказните за некој кој ептем нема поима зошто тешко ќе ти пројдат кај некој кој не е глуп и има малку од малку познавање.

Да не ме сватиш погрешно, целосно го разбирам твоето застапување на фирмата каде работиш. Тоа е правилно бидејќи од таму си го вадиш лебот. Но овде на форумов не сме дојдени да продаваме приказни за да тераме бизниси. Не е коректно да шириш дезинформации и невистини за некого да доведеш во заблуда и со цел да профитира твојата фирма на сметка на тоа. Овде би требало да си помогнеме и да ги разјаснуваме заблудите.

Aj ќе го прескокнеме тоа за 7 те животи и замрзнувањето, ваљда ќе си го едитираш тој дел, да прејдеме на приказните. Твој проблем е ако си имаш аверзија према домашните добавувачи на компјутерска технологија, сигурно тоа се должи на дел од искуството што си го имал со нив а дел од тоа што мислиш дека нешто знаеш и дека некого си фатил за муда, па сега на секого треба да му продаваш знаење и памет а не си ни свесен колку си смешен. Наметнуваш впечаток дека јас ја застапувам мојата фирма, никад нит сум ја спомнал нит ќе ја спомнам и на крај крајева немам никаков контакт со крајни муштерии, што значи дека мојата фирма е тотално небитна. Осмица ја спомнува со омаловажување, но тоа е проблем на секој кој доаѓа во поголема средина и сака да се наметне. Мојата фирма има лагер од 13 000 000 евра. Кој фактор си бре ти мочко тебе ја да ти продавам нешто. Ако нешто ти дадам, услуга ти правам.
Има на форумов неколкумина кој можат да посведочат за помошта која сум им ја понудил без никаква финансиска надокнада.
Така да со чист образ ти ги отфрлам сите тези, твои и на осмица, дека јас ширам дезинформации за да стекнам материјална корист, дека јас ја застапувам фирмата и дека овде терам бизнис.

Мојот придонес кон темава беше во три наврати.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..) (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..) (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Користени компоненти:

MSI-Z68A-G43
I5-2500
WD1002FAEX
OCZ SSD120 GB
RAM DDR3 8GB1600 Kingston XMP - Voltage 1.65V
PS - 600W Real
Case MaxCube Amoris6010

Инсталација на W7 Ultimate 64bit - 9 минути
Комплетна инсталација на драјвери - 2 минути

Задоволството муштеријата го кошташе 780 евра, со се графичка 1000 че.

РАКЕТА !

Денес стигна тазе роба  ;D

Ваква плоча до сега немам видено, кулерот доаѓа со плочата.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Socket 2011

Цена на процесор 500$

И во сите три наврати бев миниран. Која ви е целта незнам.

Така да гојде, покрај познавањата за автомобили, градежништво, компјутери, и остало, време е да се запознаеш со културно однесување без понижување. Пред компјутер со укључен гугл сите мислат дека нешто знаат, у живо мирно је море. Поздрав.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #452 на: 08 Јуни 2012, 09:56:03 am »
Aj ќе го прескокнеме тоа за 7 те животи и замрзнувањето, ваљда ќе си го едитираш тој дел, да прејдеме на приказните.
Нема потреба да го едитирам, на место си е кажаното, илустративно.

Цитат
Твој проблем е ако си имаш аверзија према домашните добавувачи на компјутерска технологија, сигурно тоа се должи на дел од искуството што си го имал со нив
Има многу работи кои не ми се допаѓаат, сепак имам соработка и купвам многу хардвер од тука.
Цитат
а дел од тоа што мислиш дека нешто знаеш и дека некого си фатил за муда, па сега на секого треба да му продаваш знаење и памет а не си ни свесен колку си смешен.
Каква иронија Куоре, легенда си. Ко што ти кажав, тоа што ти го работиш денес, јас го работев пред 16 години на мои 14 години. Уште од пред тоа, па наваму пратам сее што излегува и што треба да излезе од хардвер.
За знаење и разбирање не си компетентен да отвориш уста бидејќи не разбираш ни нај елементарни работи. За тебе репер на перформанси на SSD се секвенциално читање и пишување. Хахаха. А тоа се баш најнебитните параметри за перформансите на SSD-ата. Тука требаше да престанат „стручните“ разговори со тебе, но бидејќи тврдоглаво напнуваш со пласирање на дезинформациите, се почувствував повикан да те демантирам.
Цитат
Наметнуваш впечаток дека јас ја застапувам мојата фирма, никад нит сум ја спомнал нит ќе ја спомнам и на крај крајева немам никаков контакт со крајни муштерии
Баш си добар, ама освен што протажираш само производи кои твојата фирма ги продава/продала јас не видов во некој твој пост да изнесеш некој издржан факт за хардвер кој не го продавате. Трагично е што фирмата ти одбира погрешен хардвер, а потоа ти мораш да ги јадеш фекалиите.
1) Увозник на најрасипливите SSD- на планетата - OCZ:
"The worst result is achieved by OCZ that, with a 3.5% return rate" <- Победници за најрасипливи SSD-a во светот за 2010-та
"OCZ return rate for failure explodes to 7%" <- Одличен прогрес на расипливоста, без конкуренција во 2011 и 2012 SSD-ата на OCZ е се нај-расиплив во светот
2) MSI X79А-GD65 -> Wanna be high-end матична плоча наменета за ентузијасти која е катастрофален оверклокер:
http://www.xbitlabs.com/articles/mainboards/display/msi-x79a-gd65-8d_6.html
Цитат
it couldn’t save BIOS profiles in the even-numbered slots.
Цитат
We again lost settings written into profiles 2 and 4
Цитат
When you find out that a profile is lost, it takes a lot of time to recall and reset everything in the numerous BIOS sections.
Цитат
MSI mainboards do not offer a hot button that would help return to the previous BIOS configuration.
Цитат
their Active Phase Switching didn’t work in overclocked mode.
Цитат
APS may get disabled even if the CPU is not overclocked
Цитат
The CPU multiplier and voltage were not lowered in idle mode. The mainboard used XMP information for our memory modules but increased their voltage to 1.65 volts, which wasn’t necessary. The total power consumption of the system was over 150 watts or twice the normal level in idle mode.
Каков FAIL од матична плоча во обид да биде ентузијастичка и оверклокерска. Чудете се зошто нема будала да ви ја купи.

Цитат
што значи дека мојата фирма е тотално небитна.
не твојата фирма, туку фирмата за која работиш, има огромна разлика. Многу е битна и треба да ја браниш, меѓутоа не со изнесување на дезинформации.

Цитат
Мојата фирма има лагер од 13 000 000 евра.

Хахахахаха. Како добро ме изнасмеа. Сакаше да кажеш денари, така?

Цитат
Кој фактор си бре ти мочко тебе ја да ти продавам нешто.
За тебе сум фактор господин мочко, а ти за мене си фактор серко.
Цитат
Ако нешто ти дадам, услуга ти правам.
Да ми дадеш? нешто како поклон? Ау, многу ценам дарежливост. Благодарам.

Цитат
Има на форумов неколкумина кој можат да посведочат за помошта која сум им ја понудил без никаква финансиска надокнада.
ОК, ако е тоа така, тоа треба да се цени од нивна страна. Ама со ширење на дезинформации не помагаш воопшто.

Цитат
Така да со чист образ ти ги отфрлам сите тези,
Заборави да кажеш и со чисти раце и газ. :D
Цитат
дека јас ширам дезинформации за да стекнам материјална корист,
Шириш дезинформации, шириш. Зошто, ти си знаеш.
A-Data SX900 256GB(лево) vs Plextor M3 pro (десно)
1) Crystal Mark 3 - Winner: Plextor M3 Pro
vs

2) AS SSD - Winner: Plextor M3 Pro
vs

3) Anvil Storage Utility - Winner: ADATA SX900
vs

4) PC Mark Vantage - Winner: Plextor M3 Pro

Цитат
Мојот придонес кон темава беше во три наврати.
Ко што реков. Твојот придонес е само промоција на хардвер кој го продавате во фирмата која работиш.
Цитат
И во сите три наврати бев миниран. Која ви е целта незнам.
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,3273.msg153632.html#msg153632<- Не коментирав ништо.
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,3273.msg170625.html#msg170625<- Немам дадено никаков негативен коментар
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,3273.msg232084.html#msg232084<- Само ги демантирав дезинформациите кои ги пласираше со распложливи факти

Цитат
Пред компјутер со укључен гугл сите мислат дека нешто знаат, у живо мирно је море.
Конечно во нешто да се согласиме.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #453 на: 08 Јуни 2012, 09:58:30 am »
Леле, аман, ај доста..

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11063
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #454 на: 08 Јуни 2012, 10:00:17 am »
Време е да седнете на по едно турско кај Маршер :)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #455 на: 08 Јуни 2012, 10:29:37 am »
E toa bi bilo uste edna legendarna slika. Cuore, zemi si ja Opel majcata ;D

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Lazarus

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 536
  • drive it like you stole it!
« Одговори #456 на: 08 Јуни 2012, 10:49:26 am »
Време е да седнете на по едно турско кај Маршер :)
Дебата ја следам и цело време таа слика ми е у глава. :)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #457 на: 08 Јуни 2012, 10:55:33 am »
gOjdo, јак клокер си ти, јајцава ми ги клокна до колена

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #458 на: 08 Јуни 2012, 12:28:43 pm »
Cuore за греота си...
1) Максималниот оверклок со кој едвај се бутира системот со ладење на -50'C и работа на само 2 од 6 јадра не е никаков репер за тоа какви се можностите во реалноста за стабилен оверклок со конвенционално ладење 24/7.
2) X79A-GD65 има многу фурни леп за јадење за да држи некаков рекорд. За твоја несреќа многу е далеку од рекордот:
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2244531

Asus Rampage IV Extreme користи две класа поквалитетни и поиздржливи компоненти, нема ниту еден од проблемите со BIOS-от кој погоре ги изнесов и има неспоредливо повеќе опции за оверклокување и features кои ги нема кај ниту една MSi матична плоча
3) Да, меѓудругото клокерството ми е една сатисфакција. Гуглај gOJDO overclock.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #459 на: 08 Јуни 2012, 12:40:01 pm »
Се гледа колку е квалитетна плочата по бас спидот. Џабе го клокнал на 5950 кога плочата нема капацитет да искомуницира меѓу компонентите. Ајде гојде удри уште една тура гуглање.

Отсутен Z128

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 378
  • ? ? ?
« Одговори #460 на: 08 Јуни 2012, 13:05:11 pm »
Ова ќе му дојде ко отворање на европско првенство... у глеање сеир  ;D

Ајде, ајде, јако е; офанзивАААААА  ;D

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #461 на: 08 Јуни 2012, 14:24:10 pm »
Гојдо, пробај оверклокирај го далинското од телевизорот ;D

Многу ми е мака што не ми се погоди и7 мене од добар Batch, сега нешто и напојувањето крши клечки па ќе морам да менувам напојување наскоро, си го одработи своето. Гојдо, што конфигурација тераш сега?

I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #462 на: 08 Јуни 2012, 14:24:49 pm »
Куоре, драма си. Ко Амди Бајрам да говори за хардвер. :D
Повели листа на светски рекорди:
http://valid.canardpc.com/records.php
38% се направени на Asus матични плочи, 2% на MSI. :D

@FilipM
Asus P6T Deluxe
Core i7-920
6GB (3x2GB) STT DDR3 2000MHz CL9
2xWD Caviar Black 2TB
Asus GTX460 1GB TOP/OC DirectCU

Наскоро:
Asus P8Z77-Deluxe
Core i7 3770K + Noctua NH-D14
8GB (2x4GB) или (4x2GB) DDR3 2000MHz CL9
Crucial M4 256GB или Plextor M3 Pro 128GB + WD Caviar Black 2TB

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #463 на: 08 Јуни 2012, 14:37:21 pm »
Дај бе графичката назаем за 2 недели?
Да го истерам овај моделот после ја враќам како нова.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #464 на: 08 Јуни 2012, 14:38:30 pm »
Ова наскоро ти е за нарачка? Која е цената на Крушл 128гб Гојдо? Од каде би нарачал?