Автор Тема: Матични, SSD, HDD, RAM, тајминзи и рандом IT ствари...  (Прочитано 1355267 пати)

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
Одг: Матични, SSD, HDD, RAM, тајминзи и рандом IT ствари...
« Одговори #10920 на: 12 Април 2020, 18:17:43 pm »
Ја имав Tenda рипитерче, и функционираше генерално добро - само не знам зашто, casting од еден уред на друг не ми работеше кога беше Tenda рипитерчето уштекано. Гуглав, не дојдов до конкретно решение што функционираше, и ме смрзе да се заебавам.

Различен broadcast domain, а casting бара да се во ист за да се најдат аЛтомацки.

@AUUU стариот ти фаќал појче оти бил 2.4ГХз а новиот ти е 5ГХз и сигнл со повисока фрекфенција овозможува поголеми брзини ама послаб продор низ пречки. На отворено, не верувам дека ке има послаба покриеност.

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1901
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #10921 на: 12 Април 2020, 21:52:57 pm »
Земав едни слушалки со микрофон од Нептун но никако не работи слушалките со микрофонот заедно, ги пробав и на лаптопот и на двата десктопи исто се дешава... Инаку слушалките се со еден џек предходните што ги имав беа со два џека еден за микрофон еден за слушалки и си функионираа супер дали до тоа е проблемот ?
До тоа е, во мобилен ќе ти работат, ти треба лаптоп со влез комбиниран како кај мобилните.
Neznaeki go ova gi vrativ slusalkite vo Neptun mu kazav za problemot i mi vika tipot ostavi gi ke vidime...Se javuva po 30 min i mi veli ispravni se slusalkite eve zboram na niv so tebe.....kako zboris mu velam pa eve na mobilniot gi prikluciv ispravni se dojdi zemi si gi.....druze jas kupiv gejmerski slusalki gi proba li na kompj mu velam , ne ne gi probav ama ispravni se.....Xaxa jebiga nema razbiracka ke odam da si gi zemam pa da baram takov spliter....

Sent from my SM-J600FN using Tapatalk

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #10922 на: 12 Април 2020, 21:55:02 pm »
Различен broadcast domain, а casting бара да се во ист за да се најдат аЛтомацки.

Тогаш гуглав, не дојдов до едноставно „кликни таму, таму, и таму“ решение, и се откажав. Не дека праеше огромна разлика рипитерчето...

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5205
« Одговори #10923 на: 12 Април 2020, 23:38:41 pm »
Земав едни слушалки со микрофон од Нептун но никако не работи слушалките со микрофонот заедно, ги пробав и на лаптопот и на двата десктопи исто се дешава... Инаку слушалките се со еден џек предходните што ги имав беа со два џека еден за микрофон еден за слушалки и си функионираа супер дали до тоа е проблемот ?
До тоа е, во мобилен ќе ти работат, ти треба лаптоп со влез комбиниран како кај мобилните.
Neznaeki go ova gi vrativ slusalkite vo Neptun mu kazav za problemot i mi vika tipot ostavi gi ke vidime...Se javuva po 30 min i mi veli ispravni se slusalkite eve zboram na niv so tebe.....kako zboris mu velam pa eve na mobilniot gi prikluciv ispravni se dojdi zemi si gi.....druze jas kupiv gejmerski slusalki gi proba li na kompj mu velam , ne ne gi probav ama ispravni se.....Xaxa jebiga nema razbiracka ke odam da si gi zemam pa da baram takov spliter....

Едноставно ако си ги земал во претходни две недели врати ги дека не ти одговараат и пријатно.

Отсутен 386ka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 899
  • Am386 DX/DXL-40
« Одговори #10924 на: 12 Април 2020, 23:50:06 pm »

Еве ти го адаптерчето што ти е потребно. Земи го и ќе си завршиш работа. :) https://www.anhoch.com/product/599865673/cable-stereo-socket-35mm-4pin-to-double-stereo-plug-35mm-02m-audio-black-metal-connectors

Да, некои слушалки сега доаѓаат со 4-пински конектор, наместо 2х3 пина, така што треба да се внимава на тоа при купување. Понови лаптопи (веројатно и десктопи) можат да работат и со 4 пински конектор.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #10925 на: 13 Април 2020, 00:17:53 am »
Лесно се праи, скокни до логинг земи што ти треба и лемилица у руки.

Стварно не ми се замара вака :/

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #10926 на: 13 Април 2020, 00:20:05 am »

Еве ти го адаптерчето што ти е потребно. Земи го и ќе си завршиш работа. :) https://www.anhoch.com/product/599865673/cable-stereo-socket-35mm-4pin-to-double-stereo-plug-35mm-02m-audio-black-metal-connectors

Да, некои слушалки сега доаѓаат со 4-пински конектор, наместо 2х3 пина, така што треба да се внимава на тоа при купување. Понови лаптопи (веројатно и десктопи) можат да работат и со 4 пински конектор.

Царе, како го извади линков жити сè? Го нема во архивата :D

Претходнава страна му најдов исто ама го нема на залиха.
Овој адаптер пак не е во листата кога ги гледаш сите :D
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен 386ka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 899
  • Am386 DX/DXL-40
« Одговори #10927 на: 13 Април 2020, 00:58:48 am »
:)) Таму е бе, кабли и адаптери -> аудио кабли и адаптери -> последна страна.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #10928 на: 13 Април 2020, 00:59:37 am »
Јаој... чорав... поради малиот thumbnail цело време сум мислел дека е со 1 џек...
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7226
  • French diamond
« Одговори #10929 на: 21 Април 2020, 00:12:53 am »
Fujitsu лаптопи како се покажани, да не се кинезарија некоја ? Конкретно овој

https://m.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/fujitsu-lifebook-ah530-15-6-zoll-8-gb-ram-core-i5-500-gb-hd/1376273030-278-23788

Вреди за 150€ ?

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6004
« Одговори #10930 на: 21 Април 2020, 00:18:15 am »
Fujitsu лаптопи како се покажани, да не се кинезарија некоја ? Конкретно овој

https://m.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/fujitsu-lifebook-ah530-15-6-zoll-8-gb-ram-core-i5-500-gb-hd/1376273030-278-23788

Вреди за 150€ ?
Аиии си го нашол ибеј клеинзагин 😁.
Сименс се одлични лаптопи,германски,овој конкретно не вреди 150€,прва генерација и5 процесор,башка шо има ати радеон графика и кај и дае ќе се испрде 😁

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Отсутен n1kola

• Легенда
  • French diamond
« Одговори #10931 на: 21 Април 2020, 00:35:56 am »
Ами нема, се друго околу таа цена е со слаби процесори..мене ми треба претежно за филмови онлајн гледање, а над таа цена за половен не би дал. Инаку 140 последна го остава.

Отсутен riki_staff

• Сениор
« Одговори #10932 на: 21 Април 2020, 00:54:21 am »
На кој зип код се наоѓаш?
До колку км одалеченост гледаш?

Sent from my BLN-L21 using Tapatalk

Отсутен n1kola

• Легенда
  • French diamond
« Одговори #10933 на: 21 Април 2020, 01:21:41 am »
01328, Дрезден, немам возило само  бус  :)

Отсутен riki_staff

• Сениор
« Одговори #10934 на: 21 Април 2020, 01:42:56 am »
Немаш многу опции,оваа го најдов о тие пари.
https://m.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/acer-aspire-5760-g/1374278669-278-4103

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk