Автор Тема: Колку се квалитетни автомобилите купени од салон?  (Прочитано 101079 пати)

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
Одг: Колку се квалитетни автомобилите купени од салон?
« Одговори #150 на: 02 Февруари 2012, 16:55:38 pm »
Mislam deka stvar e na srekja kupuvanje na kola. Sve e kako ke ti se pogodi. Masina e defekti ne se iskluceni.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #151 на: 02 Февруари 2012, 16:56:23 pm »
Оде Мицко за Калимеро. ;D

Не бре па ти...Мојот Мицко не го мењам за Калимеро па нека е и 2.0 ТДИ хајлајн гланц нов со една дада внатре. ;D

Ама за ЦЦ 3,6 лит. 300 кс. со НАЈФУЛ опрема ако може да се изразам така во стилот на ПАЗАР 3. ;D ...не се размишљам ама изопште! ;D

Отсутен aleksandarbt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 801
  • Opel zafira 2.0 125 kw
« Одговори #152 на: 02 Февруари 2012, 17:14:34 pm »

Но од друга страна, кај нив го правев големиот сервис што се прави на 65000 км, и сменив каиши, затегачи, пумпа за вода, дрн-дрн. После 25.000 км еден затегач почна повремено да зуи. Без никаков проблем и бесплатно ми го заменија затегачот и ребрастиот каиш.

Можеби е оф топик ама ме интересира за тој голем сервис.Дали е обавезно промена на каиши затегачи а посебно водна пумпа на 65000.Да напоменам дека на ниедна кола до сега не сум сменил водна пумпа и затегачи било купена нова или половна.Можи Битолскиве сервисери не поштедуваат од трошоци.

Отсутен Sarach

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 698
« Одговори #153 на: 02 Февруари 2012, 22:36:54 pm »
Има закон што ги штити. Кај нас, законот се`уште повеќе ги штити продавачите.

Sime kaj nas Zakonot gi stiti MOKNITE......

Отсутен stig

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 933
« Одговори #154 на: 02 Февруари 2012, 22:51:52 pm »

Но од друга страна, кај нив го правев големиот сервис што се прави на 65000 км, и сменив каиши, затегачи, пумпа за вода, дрн-дрн. После 25.000 км еден затегач почна повремено да зуи. Без никаков проблем и бесплатно ми го заменија затегачот и ребрастиот каиш.

Можеби е оф топик ама ме интересира за тој голем сервис.Дали е обавезно промена на каиши затегачи а посебно водна пумпа на 65000.Да напоменам дека на ниедна кола до сега не сум сменил водна пумпа и затегачи било купена нова или половна.Можи Битолскиве сервисери не поштедуваат од трошоци.

Се што е на ребрасти се се менува а пожелно е и линискиот да си го замениш, нема резон менување на каиш ако понатаму закочи некој затегач или водна пумпа и го скини каишот.
Затоа ако сакаш мирно да спиеш еднаш смени си се за да не го уништиш моторот понатаму па да те кошта многу кратно повеќе.

Отсутен Sarach

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 698
« Одговори #155 на: 02 Февруари 2012, 22:58:01 pm »
Доста пофални зборови има еден член на форумот кој зел на ново Volkswagen Pasat кој дал еден куп пари по сервиси!
Навистина нај квалитетни се возилата  Vw ......

Passat i kvalitet, pleaseeeeeeee...... so pAssatot stariot ostana 3 pati defekt, tapacirot kaj vratite e izljupen, vratata kaj sovozacot ima problemi, ne se orvata od nadvor(Passat 2.0TTDi 2005g)....
Znaci koga kupuvas nova kola treba da znaes i od kaj da ja kupis (od koj salon ili importer), treba da znaes deka sekoj ne priznava garancija.

Отсутен aleksandarbt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 801
  • Opel zafira 2.0 125 kw
« Одговори #156 на: 03 Февруари 2012, 16:58:31 pm »

[/quote]

[/quote]

Се што е на ребрасти се се менува а пожелно е и линискиот да си го замениш, нема резон менување на каиш ако понатаму закочи некој затегач или водна пумпа и го скини каишот.
Затоа ако сакаш мирно да спиеш еднаш смени си се за да не го уништиш моторот понатаму па да те кошта многу кратно повеќе.
[/quote]

Аман бе која пумпа на 65000 ке откажи.Тогаш моторот почнува да се разработува.

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1847
« Одговори #157 на: 03 Февруари 2012, 17:23:27 pm »

Во еден момент ме разочараа кога требаше да постават дијагноза на проблем. Леонот почна насабајле малку да се загрцнува пред да запали - верглаше секунда-две пред да запали. Го однесов во Порше, и ми рекоа дека треба да се отвори главата на моторот и да се исчисти. Тоа ми беше малку нелогично, па се консултирав и со други луѓе. Искочи дека било изместено палењето. Го средив тоа, и еве година и нешто после тоа, Леонот и на -15 пали од прва без никакви проблеми.

Тука имаа сериозен промашај, и изгубија доверба која што ќе им треба време да ја вратат.

Заради сличен пропуст и јас повеќе не ја носам колата во Авто куќа, проблем со маф сензорот за тие сакаа бош пумпа да мењаат ~1100 евра.

Ова е само потврда на многу постови претходно, сите сервисери имаат пропусти.

Отсутен stig

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 933
« Одговори #158 на: 03 Февруари 2012, 20:07:41 pm »

[/quote]

[/quote]

Аман бе која пумпа на 65000 ке откажи.Тогаш моторот почнува да се разработува.
[/quote]

Епа гледам си знаел што колку може да издржи тогаш не разбирам зошто прашуваш, тоа што ќе ставиш тоа ќе возиш.
Ако ти се вози на среќа бујрум јас имам извадено еден куп затегачи на 65 000 што зујат и да ти кажам право не би ги оставил истите.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #159 на: 03 Февруари 2012, 20:09:18 pm »
Осим ако не млатнам некоја голема пара, нема да го имам благодетот за ново возило од салон.

А и да млатнам некоја пара, пре ќе си земам Брера или нешто слично, друга марка не постои.

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #160 на: 05 Февруари 2012, 13:59:33 pm »
Јас не би го нарекол тоа што сервисерите го прават,пропуст или па случаен пропуст..

Некако сите грешки и пропусти што ги прават сервисните куќи,ми изгледаат намерни се со цел да се извади поголема пара од џебот на муштеријата..
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #161 на: 05 Февруари 2012, 14:20:40 pm »
Јас не би го нарекол тоа што сервисерите го прават,пропуст или па случаен пропуст..

Некако сите грешки и пропусти што ги прават сервисните куќи,ми изгледаат намерни се со цел да се извади поголема пара од џебот на муштеријата..

Затоа ќе ги изгубат најголем дел од корисниците, а новиот корисник ќе се запраша дали да купи од тој производител кога прават далавери.

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #162 на: 05 Февруари 2012, 14:33:26 pm »
Искрено,јас како корисник не мислам дека овластените сервиси си ја работат работата подобро од таканаречените диви сервисери,дури па мислам дека дека овие не овластени сервисери се подобри во својата работа него ли овластените..Како најдобар пример ќе го земам Мојсо..
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен zippo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 443
« Одговори #163 на: 05 Февруари 2012, 21:26:26 pm »
.
« Последно менување: 05 Мај 2012, 02:57:00 am zippo »

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #164 на: 05 Февруари 2012, 21:41:14 pm »
Зипо, што да ти кажам... Чичко ми беше авто-механичар а другиот чичко некаков директор на развој во Волво.
Од двајцата имам слушано свашта. Овој швеѓанецов викаѓе дека во денешно време колите ги прават за да мораш да ги сервисираш кај овалстен сервис. Другиов чичко вика абе се додека имам техничка документација нема проблем што не можам да го решам. Јебига, ништо не се знае. Јас со сервисот на Олимпија моторс имам добро искуство, а сто тие од КАДИС одвратно. Да не ги заборавам Порше. Таква багра мајка друг пат не раѓа