Автор Тема: Колку се квалитетни автомобилите купени од салон?  (Прочитано 101086 пати)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14288
  • Пудингот на шоферството
Одг: Колку се квалитетни автомобилите купени од салон?
« Одговори #180 на: 15 Февруари 2012, 14:00:02 pm »
@Kalimero
Нај јак момент во твојот пост мие што вработените не сакале д ја возат пошо се плашеле од чек енџин...Што да речам јас шо повеќе од 6-7 месеци возев комбе во фирмата,комбе кое не се знаеше колку км има поминато,зглобови осовини и ред други работи беа партал(2х ми имаше паднато тркалото),масло никогаш не сменето,вода/антифриз поретко и уште многу други работи ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #181 на: 15 Февруари 2012, 14:39:27 pm »
@Kalimero
Нај јак момент во твојот пост мие што вработените не сакале д ја возат пошо се плашеле од чек енџин...Што да речам јас шо повеќе од 6-7 месеци возев комбе во фирмата,комбе кое не се знаеше колку км има поминато,зглобови осовини и ред други работи беа партал(2х ми имаше паднато тркалото),масло никогаш не сменето,вода/антифриз поретко и уште многу други работи ;D
Мече бе, тоа не е за фалење, за тепање е.
Нерегистрирано гомно возиш и се фалиш одозгора а тоа што можеш да загинеш и да убиеш некој недолжен за тоа не си ни свесен.
Абе не го оставај паметот дома кога одиш на работа еј, чукни се малце и размисли што правиш. Трагедии се случуваат од банални секојдневни работи.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #182 на: 15 Февруари 2012, 14:44:16 pm »
Не се фалам,само кажувам во каква состојба беше комбето,инаку не го возевме на отворено само низ град и беше регистрирано  ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #183 на: 15 Февруари 2012, 14:48:04 pm »
Не се фалам,само кажувам во каква состојба беше комбето,инаку не го возевме на отворено само низ град и беше регистрирано  ;D
Смеј се... али запамти ми го муабетот.

Присутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1847
« Одговори #184 на: 15 Февруари 2012, 14:50:42 pm »
@Kalimero
Плашењето не е дека колата ќе се распадне, туку ако колата застане или нешто чудно и се случи од механичка природа,зошто тоа да го накалемат на шоферот кога колата веќе си имала некој проблем кој незнаеле да го отстранат во сервис.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #185 на: 15 Февруари 2012, 14:51:22 pm »
Не се смеам туку ( ;D) беше наменето за тоа дека комбето (Мерцедес Вито) беше регистрирано и немав друг избор освен да го возам,пошо улета како заменско комбе за предходно тотално уништеното...Сакаш неќиш ке го возиш шо ке прајш

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #186 на: 15 Февруари 2012, 14:54:27 pm »
А како е регистрирано а е партал?
Сега ќе речеш јебига македонија. Епа затоа ни е државата таква. Гомно кое никогаш нема да се оправи, ниту ќе влезат такви гомна во ЕУ ниту во НАТО.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #187 на: 15 Февруари 2012, 14:56:29 pm »
Тоа неможам да ти го објаснам како беше регистрирана пошо ниту јас знам ниту некој друг знаеше,се водеше на некој си човек кој беше скаран со газдата на комбето(кое го купил од тој човек),беше на ПП табли и како го регистрирале појма немам,али како што кажа,Македонија

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8532
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #188 на: 15 Февруари 2012, 14:57:38 pm »
Абе Мичо, во државни институции кои треба дасе на највисоко ниво возат лајна невидени, страв да тефати, баш како мечето шо вика, а не приватни фирми. Отидени сме ниеу курац остај ти тоа.

А неај боже да купат нови, ќе биде како калимеро шо вика, се заебе ли нешто ќе го кратат шоферот :D

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8953
« Одговори #189 на: 15 Февруари 2012, 16:22:31 pm »
многу е интересно што по овластениве сервиси многу често се случува да не можат да го дијагностицираат проблемот. Идиоти што да кажам.

Конкретно, проблемот што го имав со клапната која требаше само да се исчисти во 2 овластени сервиси ја гледаа за да ми кажат ништо не и е, за после од кога прочитав тука не му реков ај отвори ми ја и исчистија клапната да ми рече ееее во право си бил. А ми вика кој ти кажа да ја чистиш....

Отсутен VTR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 733
« Одговори #190 на: 15 Февруари 2012, 16:33:05 pm »
На мене ми се има случено за уното една недела да ме зафркава мајстор кој работи во овластениот сервис на аутомобиле ск, неможеше да види дека цревото од турбината на влезот од интеркулерот не било убаво наместено (мењав четкици на алансер и електричарот не го наместил убаво цревото) и ми носеше бензински пумпи од калибра, те незнам што те незнам како, мераше притисок на бензиска пумопа, а јас му викам абре човек на вакумметарот ми оди многу у вакум, 100% е нешто со турбината, и напочеток фучеше кога ќе го стиснам, па после почна да гаси, и на крај кога го открив дефекот беше како по**чан,  има многу неписмени мајстори у сервисите у македонија, а пред тоа ми се фали бев на обука во италија ово оно ;D

Отсутен sinisa

• Редовен
  • Пораки: 1207
« Одговори #191 на: 15 Февруари 2012, 16:49:19 pm »
Кога сме кај горивото (бензин) која пумпа е најквалитетна во Македонија?
Лукоил, на Макпетрол никад точно не ми покажува на компјутер, ставам бензин и продолжува да свети сијаличката, кога ќе извозам неколку километри почнува да покажува дека има гориво :)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8953
« Одговори #192 на: 15 Февруари 2012, 16:50:00 pm »
тебе до бензинот викаш ти е?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #193 на: 15 Февруари 2012, 16:51:28 pm »
А шо демек на Лукоил не е така?

Отсутен sinisa

• Редовен
  • Пораки: 1207
« Одговори #194 на: 15 Февруари 2012, 17:01:01 pm »
Не е така одма ми покажува, а во Макпетрол стално така прави