За на ново зборам и за бензинци да правиме муабет.
Fala bogu novo si e novo i samo uste nesto da znaes i da zapomnis za cel zivot na benzin se vozi na nafta se ora i na plin se gotvi a se drugo za koe vozilo ke se odlucis e stvar na nijansi...ja bi ja zemal seat ibizata 
Се ора на нафта бе другар ама кога ќе поскапат горивата за една стотинка од денарот плачат сите, и ќе ти речам една работа ако не си поседувал современ турбодизел тогаш немој да го потценуваш позз
На мене ми збориш или на Roci?
Mene mene mi zbori ama ostaj ti on so kazuva benzin si e benzin imam vozeno ja i HDI i DCI i TDI motori da ne nabrojuvam sea dizelot sekogas ke si go ima toa cuvstvo na tromavost, pak ke recam ako imas finansiski sredstva benzin si e benzin!
Oвие муабети да ги врти некој петролхед за бензинци со 3.0 кубици, па некои 6 цилиндри во редица... Па некоја рафинираност на сила, па да праиме муабет.
А за бензинци 1.2-1.4, да се силиш дека се нешто боље од ХДИ или ТДИ... Само може да ти кажам дека си во длабока заблуда...
„Бензин си е бензин“ - океј имам разбирање, ама да не забегаваме, мислам - нели. А што спомна троми!? Па еден ремап, има главата да ти ја искорне од раменици на ТДи. Ама ајде и тоа...
Дечково не ни гледа дизели, ама само да непоменам, гледам сте се зафатиле.
Како и да е од понудениве ТСИ има од прилика ДВА-ПАТИ повеќе сила од моторите во Фиеста или Свифт. Формулче е споредено со нив.